Dieta cu ouă fierte, periculoasă pentru organism. Deși această dietă face furori printre doamne și domnișoare, aceasta vine la pachet și cu efecte adverse și nu e recomandată de mulți nutriționiști.
Dieta cu ouă fierte, periculoasă pentru organism. Avertismentul lansat de specialiștii în nutriție!
Această dietă conține și proteină slabă, legume, fructe și grăsimi (unt, maioneză și ulei de cocos) și presupune consumul a două ouă la micul dejun alături de un fruct, iar mai apoi pentru prânz și cină legume cu ouă sau alte proteine slabe. Problema consumului excesiv de ouă ține de faptul că acestea nu oferă organismului toți nutrienții necesari.
În această dietă trebuie să eviți alimentele procesate și legume precum cartofii, porumbul, păstăile și leguminoasele, dar și fructe ca banane, ananas, mango, fructe uscate și sucuri. Un motiv pentru care această dietă nu este ideală pentru sănătate ni-l oferă un nou studiu care vorbește despre importanța consumului zilnic de cereale integrale în sănătatea cardiovasculară și cum te poate ajuta să slăbești.
Citește și: Dieta pe bază de grăsimi, alternativa sănătoasă de a scăpa de kilogramele în plus. Mihaela Bilic a dezvăluit secretul acestui regim alimentar!
Oul este produsul cu cea mai mare cantitate de albumine. Tocmai din acest considerent dietologii au luat albuminele care exista in ou drept un etalon. Principala caracteristica a albuminelor din ou este capacitatea de a fi asimilate foarte usor, spre deosebire de alte albumine. In ou albuminele reprezinta 93,7%, iar prin comparatie pestele contine 76% albumine, carnea de vita 73,3%, iar fasolea 58%.
Ouale pot fi o sursa de imbolnavire cu salmonella. Pentru a deveni cauza unei boli provocate de salmonella, ouale trebuie mai intai sa fie infectate (germenii de salmonella sunt prezenti doar intr-unul din 7.000 de oua proaspete) si sa fie pastrate mult timp in conditii necorespunzatoare. Pentru a evita neplacerile spalati oul inainte de a il prepara. Cutiile pentru pastrarea oualor in frigider trebuie de asemenea spalate din cand in cand pentru ca oul nu are coaja ermetica, iar bacteriile pot patrunde in interiorul lui.