Scorţişoara nu topeşte în mod direct grăsimea de pe corp sau din ţesuturi, ci mai degrabă reglează concentraţia de glucoză din sânge şi nivelul insulinei, iar în acest fel îţi ajută corpul să susţină procesul de topire a grăsimilor.
Citeşte şi Află cum poţi slăbi 2 kilograme într-o singură zi
Utilizarea scorţişoarei este recomandată nu doar în dieta cu scorţişoară, ci are şi alte beneficii pentru sănătate. Scorţişoara îmbunătăţeşte digestia, reduce pofta de zahăr (sau pofta de ceva dulce, cum se spune în limbajul curent), ţine sub control diabetul, ameliorează senzaţia de greaţă, balonarea şi diareea.
Ce presupune dieta cu scorţişoară
Tot ce trebuie să faci este să adaugi scorţişoara în dieta ta, condiment care se combină perfect cu alimente cum ar fi iaurtul, shake-urile proteice, laptele şi fulgii de ovăz, fructele de pădure, grepfrutul, portocalele, cafeaua şi ceaiul.
Scorţişoara nu numai că va contribui la arderea grăsimii de pe abdomen, dar te va ajuta să te bucuri şi de aroma ei intensă.
Dacă vrei să reduci rapid grăsimea abdominală, atunci trebuie să ştii că doza zilnică recomandată de scorţişoară este de 4 până la 6 grame pe zi. De obicei, condimentul este administrat în cadrul aşa-numitei diete cu scorţişoară în felul următor:
* jumătate de linguriţă după micul dejun;
* jumătate de linguriţă după prânz;
* jumătate de linguriţă după cină.
Dacă vei folosi în mod regulat scorţişoara în dieta ta, vei reuşi să reduci din greutatea ta 3,2 kilograme într-o săptămână.
Beneficiile pe care le are scorţişoara
Un studiu publicat în „Journal of the International Society of Sports Nutrition” a arătat câteva informaţii semnificative despre reducerea grăsimii corporale în cazul pacienţilor pre-diabetici care au luat 500 mg pe zi (jumătate de linguriţă) de scorţişoară dizolvată în apă, timp de 12 săptămâni.
Pe lângă faptul că îmbunătăţeşte compoziţia chimică a organismului, beneficiile pe care le-au avut pacienţii s-au reflectat şi asupra reducerii tensiunii arteriale sistolice şi reducerii glicemiei, indicând faptul că scorţişoara poate să scadp riscurile asociate cu bolile cardiovasculare şi cu diabetul.
Vezi şi Care sunt fructele cu puţine calorii, ideale în orice cură de slăbire!
În cadrul unui studiu publicat în revista „American Journal of Clinical Nutrition”, cercetătorii au observat că un consum de 3 grame (aproximativ o linguriţă şi jumătate) de scorţişoară pe zi a dus la o îmbunătăţire în ceea ce priveşte funcţiile insulinei.
Atenţie, scorţişoara te poate ajuta să reduci excesul ponderal, dar nu poate fi un înlocuitor total pentru un stil de viaţă sănătos, aşa cum sunt o dietă adecvată şi exerciţiile fizice regulate.