Dieta cu un singur aliment pe zi este derivata din dieta disociata si face parte din categoria metodelor de slabire drastice, cu rezultate rapide. De mentionat ca aceasta dieta nu trebuie urmata de persoanele care sufera de diabet si de boli de rinichi si, in general, de persoanele care nu au o sanatate optima.
Prin urmare, inainte de a incepe cura de slabire, este recomandat sa-ti intrebi medicul daca acest stil de alimentatie ti se potriveste.
Dieta cu un singur aliment pe zi trebuie urmata pe parcursul a doua saptamani, timp in care poti slabi aproximativ 7 kg. Pe langa pierderea kilogramelor in plus, acest stil alimentar favorizeaza si detoxifierea organismului.
In ce consta dieta cu un singur aliment pe zi
Pe parcursul dietei, se consuma zilnic un singur tip de aliment. Vestea buna este ca nu exista o limita de cantitate. O alta veste buna este ca, in ultima zi din saptamana, poti face combinatii de alimente, astfel incat ai posibilitatea sa iesi din monotonia impusa de zilele anterioare.
Dieta cu un singur aliment pe zi, pas cu pas
Ziua 1
Pe tot parcursul zilei, consuma sucuri proaspete de legume si fructe, in limita a 1,5 litri. Este vorba, desigur, despre sucuri preparate in casa. Iti poti pregati un fresh dintr-o portocala, un grapefruit si putina zeama de lamaie sau un suc din morcovi si mere. O alta varianta de suc, ceva mai satioasa decat anterioarele, este cea preparata din castraveti, putin patrunjel tocat, una-doua rosii zemoase si zeama de lamaie.
Ziua 2
Este ziua cartofilor fierti. Pe parcursul zilei, consuma cartofi in limita a 1 kg. Ii poti prepara fierti si stropiti cu zeama de lamaie, sub forma de piure cu patrunjel presarat deasupra sau sub forma de supa pasata cu verdeturi.
Ziua 3
Pe tot parcursul acestei zile, vei manca 200 g orez brun fiert. Cantitatea de 200 g se refera la orezul deja fiert. Imparte-l in cinci portii si consuma-l de-a lungul zilei, cu suc de rosii si patrunjel tocat.
Ziua 4
Este ziua fructelor, in care poti consuma aproximativ 1,5 kg de fructe proaspete, cu exceptia bananelor, prunelor si perelor, care au un continut ridicat de zahar.
Ziua 5
De-a lungul acestei zile, mananca 500 g paste cantarite fierte. Pentru imbunatatirea gustului, adauga in ele suc de rosii, verdeata si putina zeama de lamaie.
Ziua 6
Azi poti consuma legume din belsug, preparate fie sub forma de salate, fie pe grill sau la aburi. In salate, adauga o lingurita de ulei de masline si zeama de lamaie. Legumele preparate pe gratar sau la aburi pot fi, de asemenea, asezonate cu o lingurita de ulei de masline, zeama de lamaie si condimente. Poti alege dintre salata verde, ridichi, rosii, fasole, conopida, varza, morcovi, ciuperci, dovlecei, vinete.
Citeşte mai multe, pe sfatulparintilor.ro