Creşterea temperaturii exterioare şi prelungirea perioadei de lumină din zi au o influenţă pozitivă asupra creierului şi sistemului nervos.
Căldura inhibă centrul nervos al foamei, iar schimbarea anotimpului şi trezirea naturii la viaţă au un impact pozitiv asupra organismului. În plus, scurtarea nopţilor stimulează indirect secreţia unor hormoni precum cortisolul, testosteronul şi prolactina, cu efect de accelerare moderată a metabolismului bazal şi a arderilor de calorii, explică pe site-ul său medicul nutriţionist Mihaela Bilic.
Citeşte şi Postul Paştelui 2019. Mihaela Bilic, alimente interzise: Cum să fie zahărul permis?
Organismul caută din instinct alimente proaspete şi uşor de digerat, iar apetitul este mult mai uşor de ţinut sub control. Puteţi chiar apela la o dietă de detoxifiere pe o perioadă de 2 săptămâni, care să ajute ficatul să elimine toxinele acumulate peste iarnă.
Profitaţi de legumele şi fructele de sezon, care reîncarcă organismul cu mineralele şi vitaminele de care are nevoie.
Asociate cu o bună hidratare şi cu un consum redus de zahăr, sare şi carne roşie, ajută la ameliorarea constipaţiei, îmbunătăţirea calităţii pielii şi pierderea surplusului de kilograme.
Dacă nu o făceaţi până acum, începeţi un program organizat de mişcare şi îngrijire corporală (saună, masaj, exfolieri, împachetări) deoarece cresc drenajul limfatic şi tonusul pielii, pregătindu-vă pentru sezonul cald care urmează.
Ajutaţi-vă organismul să fie în formă şi să elimine toxinele consumând cantităţi mari de apă şi ceai verde cu proprietăţi antioxidante. Înlocuiţi zahărul cu îndulcitori, iar în loc de desert mâncaţi căpşuni.
Continuarea dietei pe kfetele.ro.