Dieta de vară. Topul alimentelor care nu-ţi lasă costumul de baie în şifonier când pleci în vacanţă

Nutriționiștii au identificat unele dintre cele mai ideale alimente pe care le poți savura fără grijă în acest sezon călduros.
Filip Stan
04 iun. 2024, 12:53
Dieta de vară. Topul alimentelor care nu-ţi lasă costumul de baie în şifonier când pleci în vacanţă

Dieta estivală. Vara este asociată de majoritatea femeilor, dar nu numai, cu pierderea în greutate și cu presiunea de a avea un corp „gata de plajă”. Dar treci și tu prin această fază, trebuie să știi că acest sezon alte câțiva aliați pe măsură. Astfel, este o perioadă mai ușoară pentru a pierde în greutate prin mijloace sănătoase, pentru că există mai multe preparate ideale pentru a fi integrate în dietă și pentru a te ajuta să slăbești, iar mai jos îți vom enumera câteva dintre ele.

Salate de vară
Consumul unei game largi de legume proaspete este o modalitate excelentă de a pierde în greutate în timpul verii. „Consumând alimente integrale bogate în vitamine și minerale, veți furniza celulelor ceea ce au nevoie pentru a vă asigura că metabolismul dumneavoastră se accelerează. Cel mai bun mod de a încorpora aceste alimente în dieta ta în această vară? O salată de vară delicioasă”, spune  spune Daryl Gioffre, nutriționist certificat, potrivit bestlife.

Ce are Mihaela Bilic în frigider. A „scăpat” imaginea pe Internet, iar fanii au taxat-o: „Așa arată”

Trebuie să te axezi pe alimentele verzi cu frunze închise la culoare, roșii, castraveți, ardei, dovlecei, morcovi, avocado, fructele proaspete, leguminoasele refrigerate, nucile și semințele, care pot fi adaosuri excelente la salată.

Smoothieuri
În continuare, Gioffre recomandă să optezi pentru smoothie-urile de vară, care sunt o modalitate ușoară de a încorpora nutrienți și de a te asigura că organismul tău primește toate vitaminele, mineralele, fibrele, proteinele și grăsimile sănătoase de care are nevoie.

Adăugați fructe de pădure bogate în antioxidanți, verdețuri cu frunze, cum ar fi kale, unt de arahide sau semințe și pudră de proteine pentru o rețetă care vă va oferi și sațietate de lungă durată.

Fructe de pădure
Atunci când nu aveți timp să faceți un smoothie, o gustare cu fructe de pădure proaspete vă poate conferi multe dintre aceleași beneficii.

„Fructele de pădure sunt, de asemenea, bogate în fibre și potrivite pentru a promova un intestin și o digestie sănătoasă”, spune Gioffre. În special, el recomandă afinele, menționând că acestea sunt „unul dintre cele mai dense alimente nutritive pe care le puteți mânca”.

„Sunt bogate în vitamina C și antioxidanți, care s-au dovedit a oferi ameliorarea anxietății și a stresului, ceea ce poate ajuta la reducerea șanselor de supraalimentare din cauza stresului”, spune el.

Ardei
Practic, toate legumele fără amidon sunt sărace în calorii, așa că este greu să dai greș în alegerea ta.

Michael O. McKinney, nutriționist certificat, recomandă în special ardeii, menționând că sunt deosebit de versatili și pot fi folosiți într-o serie de feluri de mâncare și consumați fie cruzi, fie la grătar. Culorile lor strălucitoare și gustul crocantul îi fac perfecți pentru a fi folosiți la salate sau ca gustare în timpul lunilor călduroase de vară.

„Ardeii sunt săraci în calorii și bogați în vitamine, în principal în vitamina C. Ei adaugă gust și volum la mese, ceea ce vă menține senzația de sațietate fără a consuma multe calorii în exces”, spune el.

 

Pepene verde
Orice fructe proaspete care vă plac sunt un bun adaos la dieta de vară. Cu toate acestea, experții spun că pepenele roșu poate fi deosebit de benefic, dat fiind conținutul său extraordinar de ridicat de apă.

„Pepenele roșu este unul dintre cele mai bune fructe pentru pierderea în greutate pe timp de vară, deoarece conține aproximativ 90 %, are un conținut scăzut de zahăr și este bogat în vitaminele A și C și antioxidanți”, spune Gioffre.

 

Dieta keto lasă urme: riscuri pentru inimă şi pentru rinichi pe termen lung

Dieta ketogenă nu este nouă, iar beneficiile acesteia, caracterizată printr-un conţinut foarte scăzut de carbohidraţi, cantitate moderată de proteine ​​şi bogată în grăsimi, au fost constatate prin numeroase studii.

În acelaşi timp, însă, s-a înregistrat şi o creştere a studiilor care avertizează asupra posibilelor riscuri ale acestui tip de plan alimentar care trebuie urmat sub stricta supraveghere a nutriţionistului.

Cel mai recent studiu a scos în evidenţă posibilele consecinţe negative asupra inimii şi a rinichilor.

Un studiu realizat de Universitatea din Texas Health Science Center din San Antonio, în colaborare cu alte universităţi şi institute de cercetare din Statele Unite ale Americii, a dezvăluit că o dietă ketogenă pe perioade prelungite, fără pauze, ar putea promova îmbătrânirea celulară.

Musaca grecească, rețeta pe care trebuie neapărat să o încerci dacă ti-e dor de vacanțele în Grecia

Studiul a fost publicat în jurnalul Science Advances.

Studiu făcut în laborator, pe şoareci
Cercetarea a fost realizată în laborator, folosindu-se şoareci ca şi cobai, pentru a înţelege posibilele efecte neexplorate ale dietei ketogene pe termen lung.

Aşa cum se întâmplă adesea în aceste studii, cercetătorii americani au administrat două tipuri diferite de dietă ketogenă la două grupuri de şoareci, de vârste diferite.

Analizând efectele stilului alimentar diferit, s-a descoperit că, pe termen lung, dieta ketogenă ar favoriza îmbătrânirea celulelor, aşa-numita senescenţă, şcu consecinţe negative asupra funcţiilor cardiace şi renale.

Acelaşi studiu, însă, a dat şi o veste bună: este suficient să întrerupem dieta ketogenă pentru perioade scurte, pentru a elimina acest posibil efect secundar şi a evita astfel îmbătrânirea celulară mai rapidă, cu toate consecinţele în cascadă, în special asupra inimii şi a rinichilor.

Descoperirea venită din Statele Unite este de fapt confirmarea a ceva care este deja aplicat în dieta ketogenă, nutriţioniştii prevăzând în general o fază de 3 săptămâni a acestui regim alimentar special, urmată de o perioadă de pauză de o săptămână, aşa-numita diet break.

Spynews
Saveta Bogdan îi duce dorul iubitul său de când a plecat în America. Cum decurge relația lor la aproape 8.000 de km distanță
Bzi.ro
Fiica Andreei Esca a făcut furori pe plajă! Alexia Eram a venit să se împace cu Mario Fresh
Fanatik.ro
Patru zodii sunt lovite de noroc în următoarele 4 zile. Vine cea mai bună perioadă și totul se schimbă în bine în viața lor
Capital.ro
Toți șoferii, la control. Se rețin permisul și talonul auto. Nu se mai acceptă încălcarea acestor reguli
Playtech.ro
DOLIU imens în Familia Regală Britanică! A MURIT în urmă cu puțin timp, ce tragedie…
DailyBusiness
S-au găsit etichete FALSE la Kaufland! O româncă a spus adevărul! Răspunsul companiei
Adevarul
Prețul unei jumătăți de secol de închisoare. Cât a primit un bărbat pentru că a stat nevinovat după gratii, timp de 48 de ani
Spynews
Noi informații în cazul Raisei. Familia fetiței ucise de un polițist ar putea rămâne fără despăgubirile de 500.000 de euro dictate de instanță
Spynews
Exclusiv! I-a dat sau nu i-a dat Georgică Cornu o sumă fabuloasă de bani Marinei Almășan în timpul relației lor! Ce spun apropiații celor doi
Evz.ro
Nu ai chef să gătești? Află cum poți prepara rapid un sandvici cu halloumi și gem de caise
Ego.ro
Nu s-au mai putut abține și și-au dat frâu liber sentimentelor, chiar dacă au fost filmați, la Insula Iubirii FOTO
Prosport.ro
FOTO. Una dintre cele mai frumoase femei din lume și-a provocat fanii cu un selfie interzis
wowbiz.ro
Femeia incendiată de soț în fața copiilor a murit! Fiica ei de 9 ani, în stare gravă la spital
Cancan.ro
Anca Țurcașiu, prima reacție după ce CANCAN a surprins-o cu noul iubit. A spus-o public!
Playsport.ro
Ea este femeia care poate lua FCSB de la Gigi Becali: "Inteligență debordantă, poate să țină echipa de acum"
kanald.ro
Un tânăr de 19 ani și-a găsit sfârșitul în lacul Colibița. Se afla cu prietenii la scăldat când s-a dezechilibrat și a căzut de pe ponton
Capital.ro
Interzis pentru românii care stau în chirie. Proprietarii îi pot da afară imediat. Trebuie să aibă acest document
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
GALERIE FOTO. Anamaria Prodan, apariție incendiară în costum de baie. Impresara nu are inhibiții la 51 de ani
stirilekanald.ro
Chinurile Ioanei, fata maltratată de iubitul polițist: Violată de tată, părăsită de mamă! "Mi-a zis că e sfâșiată"
substantial.ro
Lamine Yamal revine la antrenamente după atacul asupra tatălui său
MediaFlux
ȘOC în SUA! Mișcare DISPERATĂ a lui TRUMP să o BATĂ pe KAMALA HARRIS
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...