Dieta disociată
Se bazează pe un principiu simplu, acela de a mânca oricât, atâta timp cât nu amesteci grupele de alimente. Astfel, poţi să îţi iei liniştită cele 5 mese (3 principale şi 2 gustări) pe zi, fără să trebuiască să limitezi porţiile şi să te ridici astfel sătulă de la masă. Wow, sună incredibil, nu? Ei bine şi dieta disociată are dezavantajele ei, aşa cum vei citi în continuare.
Cum se împart grupele de alimente: fructe, legume, lactate, pui, peşte, cereale. În ziua de fructe este indicat să eviţi citricile dimineaţa, pe stomacul gol. Este indicat, de asemenea, să nu consumi fructe confiate, care conţin şi zahăr, de obicei. Citeşte cu atenţie eticheta înainte să le pui în coşul de cumpărături şi ai grijă să le alegi pe cele cu certificare eco sau bio. În zilele de carne este indicat să găteşti cât mai sănătos: carne albă pe grătar sau fiartă, iar în zilele de lactate alege-le pe cele cu un conţinut scăzut de grăsime.
Acest tip de dietă îţi va solicita foarte tare organismul şi nu trebuie să o urmezi pentru o perioadă prea lungă de timp, mai ales că rezultatele vor apărea rapid. Cea mai simplă formă este dieta disociată pe mese, care nu are rezultate grozave, dar care te poate ajuta să te obişnuieşti cu noul stil alimentar. Mai apoi este dieta disociată pe zile, în care consumi o singură grupă de alimente pe zi. Cea de-a treia variantă, mai strictă dar şi extrem de eficientă, este dieta 3-3-3, în care consumi timp de 3 zile lactate, 3 zile vegetale şi 3 zile carne.
Citeste mai multe despre dieta disociata pe Cosmopolitan.ro.