Johanna Budwig a fost o biochimistă germană care a creat protocolul Budwig în anii 1950, ca o formă de terapie complementară în tratamentul cancerului. Dieta are la baza consumul unui amestec din ulei din semințe de, cu brânză de vaci și lapte. Ea a creat dieta denumită „Protocolul Budwig” cu convingerea că această combinație de nutrienți ajută la prevenirea celulelor canceroase.
Uleiul de in este bogat in acizi grasi omega-3. Cercetările arată că acizii grași omega-3 reduc nivelul unor substanțe chimice din corpul tău care sunt asociate cu cancerul. Ele pot avea un impact anti-cancerigen.
Dr. Budwig credea că laptele și brânza de vaci vă ajută corpul să absoarbă acizii omega-3 mai eficient. Semințele de in sunt, de asemenea, bogate în nutrienți numiți lignani și fitoestrogeni. Cercetările arată, de asemenea, că acestea pot avea beneficii anti-cancerigene și hormonale.
„Fără aceşti acizi graşi, enzimele respiratorii nu pot funcţiona şi persoana se sufocă, deși îi este administrat un aer bogat în oxigen. Deficitul acestor acizi graşi nesăturaţi afectează multe funcţii vitale. Mai întâi de toate, scade cantitatea de oxigen disponibilă a persoanei. Nu putem supravieţui fără aer şi mâncare. Nu putem supravieţui nici fără aceşti acizi graşi”, a declarat dr. Budwig.
Cu toate acestea, nu există suficiente cercetări sau dovezi pentru a oferi concluzii solide despre aceste ipoteze.
Cum funcționează dieta Budwig. Beneficiul unei absorbții mai bune este aceea că organismul absoarbe mai mulți nutrienți în loc să le elimine ca pe deșeuri. Dr. Budwig credea că concentrațiile mari de acizi grași omega-3 încetinesc și chiar stopează evoluția cancerului.
Uleiul din semințe de in provine din planta de in care crește în întreaga lume. Consumul de semințe întregi oferă fibre, vitamine și minerale.
Dieta Budwig include, de asemenea, fructe și legume, cu accent pe consumul a cât mai multe fibre.
Este restrictiv, iar cu dieta Budwig nu trebuie să mănânci:
Pe lângă o dietă strictă, dr. Budwig și-a încurajat pacienții să petreacă cel puțin 20 de minute pe zi la soare și să facă plimbări în natură. Ea credea că soarele vă ajută organismul prin furnizarea de vitamine și creșterea capacității corpului dumneavoastră de a gestiona tensiunea arterială, colesterolul și nivelul pH-ului. Ea a făcut unele excepții de la dieta ei, care au permis consumul de cafea, sau clismele cu apă pentru a trata constipația.
Prepararea amestecului din semințe de in. În loc de ulei de in, poți folosi si seminte de in macinate sau intregi amestecate cu branza de vaci si lapte. Dacă gustul sau textura vă deranjează, adăugați fructe, nuci sau miere într-un bol. Ar trebui să mănânci combinația după 20 de minute de la amestecare, notează webmd.com.