Dieta indiană tradițională pune accent pe un aport ridicat de alimente vegetale precum legume, linte și fructe, precum și un consum redus de carne.
Cu toate acestea, obezitatea este o problemă în creștere în populația indiană. Odată cu disponibilitatea în creștere a alimentelor procesate, India a înregistrat o creștere a obezității și a bolilor cronice legate de obezitate, cum ar fi bolile de inimă și diabetul.
Dieta cu ghimbir şi lămâie. Slăbeşti 6 kg şi îţi detoxifici organismul în doar 14 zile
Acest articol explică cum să urmezi o dietă indiană sănătoasă care poate promova pierderea în greutate. Include sugestii despre alimentele pe care să le consumi și să incerci și un meniu de probă pentru o săptămână.
Dietele indiene tradiționale pe bază de plante se concentrează pe ingrediente proaspete, întregi – alimente ideale pentru a promova sănătatea optimă.
De ce să urmezi o dietă indiană pe bază de plante?
Dietele pe bază de plante au fost asociate cu multe beneficii pentru sănătate, inclusiv un risc mai scăzut de boli de inimă, diabet și anumite tipuri de cancer, cum ar fi cancerul de sân și de colon.
În plus, dieta indiană, în special, a fost legată de un risc redus de apariție a bolii Alzheimer. Cercetătorii cred că acest lucru se datorează consumului scăzut de carne și accent pe legume și fructe. Urmând o dietă indiană sănătoasă, pe bază de plante, nu numai că poate ajuta la scăderea riscului de boli cronice, dar poate și încuraja pierderea în greutate.
Ce grupe de alimente include?
Dieta indiană este bogată în alimente hrănitoare precum cereale, linte, grăsimi sănătoase, legume, lactate și fructe.
Dietele majorității indienilor sunt puternic influențate de religie, în special de hinduism. Religia hindusă învață nonviolența și că toate lucrurile vii ar trebui să fie evaluate în mod egal. De aceea este încurajată o dietă lacto-vegetariană, iar consumul de carne, păsări, pește și ouă este descurajat. Cu toate acestea, lacto-vegetarienii mănâncă produse lactate.
O dietă lacto-vegetariană sănătoasă ar trebui să se concentreze pe cereale, linte, lactate, legume, fructe și grăsimi sănătoase precum uleiul de cocos.
Condimente precum turmeric, schinduf, coriandru, ghimbir și chimen sunt în fruntea mâncărurilor tradiționale, adăugând o aromă bogată și beneficii nutriționale puternice.
Turmericul, unul dintre cele mai populare condimente folosite în India, este celebrat pentru proprietățile sale antiinflamatorii, antibacteriene și anticancerigene (7 Sursă de încredere).
S-a descoperit că un compus din turmeric numit curcumină combate inflamația din organism, îmbunătățește funcția creierului și reduce factorii de risc ai bolilor de inimă (8, 9, 10).
Mai multe pe sfatulparintilor.ro