Când auzi cuvântul „dietă”, probabil te gândești la restricție și la un consumul limitat de alimente. Dieta indiană nu implică asta. Această dietă se bazează pe faptul că nu amestecă proteinele cu carbohidrații la aceeași masă, de exemplu. Practic, dieta indiană include orezul brun, o cantitate mare de legume și câteva fructe (portocale, mere, lămâi și grepfrut).
– Este recomandat să se mănânce trei mese pe zi, plus o gustare în caz că ți se face foame. Gustarea trebuie să fie un fruct sau un iaurt cu un conținut scăzut de grăsimi.
– Este esențial să bei 2 litri de apă și ceai verde neîndulcit în timpul zilei.
– Nu uita de activitatea fizică: 40 de minute de mișcare pe zi este ideală pentru a acelera procesul de pierdere în greutate.
Cele mai importante aspecte din dieta indiană sunt combinațiile alimentare. De exemplu, ai putea mânca lasagna sau paste cu legume, omletă cu ceapă și roșii, orez cu legume ori carne de pui cu o salată.
Orezul este alimentul de bază în dieta indiană. Pentru a-i da gust, poți folosi diferite condimente specifice Indiei: curry, ardei iute, sofran, scorțișoară, etc. Aceste condimente vor stimula metabolismul și vor fi arse mai multe grăsimi.
Mulți oameni preferă dieta indiană atunci când vor să slăbească. După două săptămâni, vei reuși să slăbești aproximativ 8 kilograme.
Cu toate acestea, dezavantajul acestei diete este că poate deveni monotonă. Necesită foarte mult auto-control și nu este recomandată persoanelor cu hipertensiune arterială.
În plus, nu trebuie să dureze mai mult de 15 zile, deoarece nu oferă organismului vitamine importante, precum, A, B12 și D sau minerale precum fier și calciu.