1. Ingredientele pe care le găsim într-o bucătărie japoneză sunt o serie de alimente de bază care însă constituie materia prima pentru alimentaţia consistentă şi zilnică. Acestea sunt: peştele, soia, orezul, fructele, ceaiul verde şi legumele şi verdeţurile, atât cele ce cresc pe pământ cât şi cele marine.
2. Japonezii se bucură de mese gătite în casă în fiecare zi. O masă tradiţională poate fi alcătuită din peste grill, un bol de orez, salată de legume, supă miso, fructe pentru deşert şi ceai verde la final. Ca dovadă, japonezii consumă aproape 10 procente din peştele pescuit în întreaga lume deşi că populaţie abia dacă ating 2 procente. Această doză zilnică de acizi graşi Omega 3 poate fi o explicaţie simplă pentru longevitatea şi sănătatea lor.
3. Principala regulă a dietei japoneze este cea de a consuma întotdeauna ceea ce se poate găsi proaspăt, în funcţie de sezon. În supermarketurile japoneze nu numai că vei găsi alimente proaspete ci, pe lângă dată de expirare acestea vor avea inscripţionată şi dată (inclusiv ora exactă) culegerii/ ambalării.
4. Japonezii consumă porţii mici din mai multe feluri de mâncare la o masă. Încă din copilărie, ei învaţă să mănânce încet, savurând fiecare îmbucătura. În plus, mâncarea este servită pe tavi şi farfurii mult mai mici decât cele cu carea ne-am obişnuit în Europa. Iată câteva principii ale servirii mesei în japonia, pe care le poţi însuşi de asemenea pentru o dietă sănătoasă:
Continuarea pe Lyla.ro