Dieta Mayo Clinic a fost creata pentru a demonstra aceasta idee, dar si pentru a contracara o versiune falsa, care nu a fost dezvoltata si nu are nicio legatura cu prestigioasa clinica din America. Varianta neautentica a circulat cativa ani, iar expertii au dorit sa ofere un plan sanatos, un regim adecvat pentru a slabi. Astfel, medicii au conceput si lansat o carte, Mayo Clinic Diet, in care arata cat de usor se poate ramane in forma si se poate slabi. Aceasta abordare este insotita de imagini, grafice, sfaturi si retete, prin care gestionarea greutatii devine mult mai simpla.
Dieta falsa Mayo Clinic este una scazuta in carbohidrati, dar bogata in grasimi, care atribuie o ardere de grasime miraculoasa gratie unui ingredient puternic – grapefruit. Acest plan de dieta se urmeaza timp de 12 zile, apoi se opreste timp de 2 zile si se continua ciclul timp de 10 saptamani. Promisiunea este de o slabire intre 22 si 24 de kilograme. Dar adevarata dieta Mayo Clinic are o baza stiintifica, o abordare sanatoasa de control a greutatii pe termen lung.
Planul implica schimbarea stilului de viata si mentinerea unei greutati optime, in timp ce se dezvolta noi obiceiuri. Punctele cheie sunt: consumul acelor ingrediente din piramida alimentelor sanatoase, o activitate fizica crescuta, adoptarea unor obiceiuri sanatoase, definirea unor obiective realiste, mentinerea motivatiei.
Se recomanda consumul unei varietati de alimente nutritive, iar aceste recomandari implica si marimea portiilor pentru fiecare grup de alimente, incluse pentru a-i ajuta pe cei care tin dieta sa-si planifice propriile meniuri. In functie de obiectiv, aportul caloric variaza de la 1 200 pana la 1 800 de calorii pe zi, in functie de sex si greutatea de la care se porneste.
Citeşte mai mult pe curademiere.ro
Citeşte şi Dieta cu legume care te scapă de 8 kilograme în 4 zile. Nu le mai pui la loc niciodată