Studii recente arata ca persoanele ce au un regim alimentar sanatos au un risc scazut de a avea probleme in capacitatea de a procesa informatiile. Rezultatele sugereaza ca persoanele care au deja un declin mintal – si risca sa sufere de dementa – pot incetini afectiunile printr-o nutritie corespunzatoare.
CITEŞTE ŞI: Dieta ketogenică. Cum să slăbeşti cu ajutorul proteinelor
Multi cercetatori sunt de parere ca o dieta variata poate incetini aparitia bolii Alzheimer, iar studiile arata ca dieta mediteraneana, dieta DASH si dieta MIND (un hibrid intre cele doua) sunt benefice sanatatii creierului.
Toate aceste regimuri recomanda un consum crescut de fructe, legume si nuci si propun inlocuirea cerealelor procesate cu cerealele integrale. Dietele se axeaza pe alegeri sanatoase – peste, pui si seminte.
Grasimile recomandate in dieta mediteraneana provin din uleiul de masline, ce nu ridica nivelul de colesterol in acelasi mod ca grasimile saturate. Un studiu recent a dezvaluit faptul ca dieta mediteraneana cu ulei de masline si nuci a imbunatatit capacitatea de gandire la varstnici.
Citeste mai mult pe curademiere.ro