Dieta minune cu pepene roșu ajută la pierderea în greutate prin înlocuirea alimentelor, care conțin cantități semnificativ mai mari de zahăr și calorii. Cantitatea consumată în timpul dietei variază în funcție de numărul de kilograme în plus și de cât de repede doriți să pierdeți in greutate.
Pepenele roşu este un aliat de nădejde în curele de slăbit și este una dintre cele mai recomandate diete din perioada verii. 150 de grame au doar 45 de calorii, motiv pentru care este ideal pentru orice dietă rapidă de vară.
Citește și: Mare atenţie la deliciosul pepene! Nu consuma sub nicio formă acest fruct dacă observi asta după ce îl tai
Cu toate că ajută la slăbit, pepenele roşu nu oferă tot aportul energetic de care are nevoie organismul uman. De aceea, medicii nu recomandă ca dieta să fie ţinută excesiv doar cu pepene pentru a nu apărea dezechilibre. Aceasta se poate ține în mai multe moduri, însă, ideal ar fi să o împarți în două etape.
O prima etapă de detoxifiere în care să mănânci doar pepene. Cea de-a două etapă ar fi cea de stabilizare în care să incluzi consumul de pepene alături de alte alimente mai dietetice.
1. Etapă de detoxifiere
Această etapă se ține de la 3 până la 5 zile, timp în care vei mânca doar pepene roșu sau galben. Regula este să nu mănânci mai mult de 3 kg de pepene pe zi.
2. Etapă de stabilizare
Acesta etapă are că scop stabilizarea greutății. Se ține până la 15 zile, timp în care vei continuă să mai slăbeșți, însă într-un ritm mai lent decât în etapă de detoxifiere. Dacă o respecți cu strictețe, și în această perioada vei putea slabi destul de mult.
În această etapă, dieta cu pepene permite reintroducerea în alimentație a altor tipuri de alimente. Vei continuă să mănânci pepene, însă în cantități mai mici.
Etapă de stabilizare presupune urmarea unui regim alimentar echilibrat. Va trebui să mănânci trei mese principale pe zi și o gustare.
Se bazează pe consumul de alimente sărace în grăsimi și carbohidrați, dar bogate în proteine. De exemplu, include în alimentația ta cât mai multe legume proaspete, cereale integrale, carne slabă de pasăre, vită, peste, brânză slabă de vaci și lactate degresate.
Pentru aportul de grăsimi sănătoase poți să asezonezi salatele cu o lingură de ulei de măsline..