Ei bine, există o dietă care funcționează fără sport și poți pierde chiar 15 kilograme într-o lună dacă chiar îți dorești acest lucru și o urmezi cum trebuie, scrie estisuperba.ro. Această dietă se numește dietă disociată.
Nu există restricții în ceea ce privește cantitatea de mâncare sau orele de masă, cu excepția zilei cu numărul 5. Există mai multe variante alea acestei diete, însă cea mai eficientă este următoarea:
Ziua 1: fructe – mere, pere, cireșe, avocado, citrice. Ar fi bine dacă s-ar evita bananele și strugurii pentru că îngrașă.
Ziua 2: legume – salată, castraveți, dovlecei, ardei, roșii cât mai multe.
Ziua 3: carne – vită, pui sau pește la grătar sau fierte. Este important să nu fie niciodată prăjite!
Ziua 4: lactate – iaurt degresat și mai ales neîndulcit, lapte bătut, brânză degresată de vacă.
Ziua 5: ouă – atenție! A nu se consuma mai mult de 5 ouă pe zi! Ziua 5 este cea mai dificilă din acest punct de vedere, însă dacă există voință, totul este posibil.
Ziua 6: poți alege unul dintre meniurile de mai sus pentru ziua 6. Alege-ți preferatul!
Ziua 7: se consumă puțin din fiecare.
Poate crezi că ar trebui să ții toată viața această dietă pentru a te menține în formă și să mănânci foarte strict. Nu este cazul. După ce ai urmat această dietă timp de 4 săptămâni, poți consuma alimente astfel pentru a te menține:
Dimineața: un iaurt degresat cu cereale, dar care să nu conțină zahăr sau 2 ouă fierte cu o felie de șuncă presată și chiar una de cașcaval.
La prânz: o supă sau carne degresată la grătar sau fiartă și o salată.
La cină: se recomandă ceva cât mai ușor – un iaurt degresat sau lapte/ lapte bătut, etc.
Gustările dintre mese: salate de fructe sau legume.
Dacă vrei să slăbești sănătos și fără să depui efort, ar trebui să încerci această dietă, până la urmă nu ai nimic de pierdut!
Citeşte şi Adriana era la un pas de moarte. Cum arată acum, după ce a slăbit 150 kg FOTO
Există totuși și diete periculoase pentru sănătatea noastră la care femeile apelează atunci când sunt disperate să obțină rezultate. Ar trebui să le eviți pentru că îți vor pune în pericol sănătatea. Iată câteva dintre dietele la care nici nu ar trebui să te gândești:
1. Dieta cu plasture pe limbă.
Un doctor din California a introdus această dietă a plasturelui pe limbă care presupune coaserea unei țesături din plastic pe limba pacientului. Acest plasture cauza dureri îngrozitoare atunci când pacientul trebuia să mănânce. În așa fel oamenii erau nevoiți să consume mai multe lichide și în final să slăbească. Nici o instituție de sănătate nu a acceptat această procedură și doctorul Rob Huizenga spune că „nu este nici o diferență între această dietă și a ține un pistol la capul cuiva, amenințându-l cu moartea.”
2. Bilele din bumbac.
Această dietă a apărut în industria modeling-ului și consta în mâncarea unei bile de bumbac îmbibate în suc. Nutriționiștii susțineau că dacă mănânci bumbac nu vei mai avea senzația de foame și apetitul va scădea și totodată cantitatea caloriilor din mâncare se va reduce. Această dietă este considerată periculoasă pentru că sistemul digestiv nu mai funcționează cum trebuie să nu primești cantitatea necesară de nutrienți de care ai nevoie.
3. Dieta cu Red Bull.
În 2009, o mamă din Noua Zeelandă a pierdut 45 de kilograme în 8 luni prin consumarea a 10-14 doze de Red Bull pe zi. Consuma doar cereale ca mâncare solidă. Această dietă a fost întreruptă când femeia a suferit un atac de cord. Ținând această dietă, viața ei a fost pusă în pericol și acum suferă de dureri abdominale severe.
4. Dieta somnului.
Această dietă a devenit populară în momentul în care Elvis Presley a început-o în anul 1970 pentru că nu încăpea în costumele pentru scenă. Această dietă presupune consumarea unor pastile care îți sedează corpul pentru câteva zile. Din cauza înfometării, corpul este nevoit să ardă caloriile deja existente în organism. Această dietă nu este sănătoasă pentru că de fiecare dată apar probleme la stomac și aceste pastile provoacă dependență.
5. Dieta prin perforarea urechii.
Această dietă presupune o intervenție chirurgicală ce constă în perforarea cartilagiului interior de la fiecare ureche. Acest procedeu durează câteva luni. Nutriționiștii spuneau că această perforare stimula punctul de presiune care controlează apetitul și reduce poftele de dulce, ceea ce favorizează arderea grăsimilor. Nu există nici o dovadă că această dietă dă rezultate și totodată provoacă mari probleme de sănătate.
6. Dieta cu mâncare pentru copii.
Antrenoarea de fitness Tracy Anderson a inițiat această dietă care presupune înlocuirea a 3 mese normale cu 14 boluri de mâncare pentru copii în fiecare zi. După asta, actrița Jennifer Aniston a susținut că a slăbit 3 kilograme cu această dietă și tehnica de slăbire a devenit populară. Această dietă poate încetini metabolismul.
7. Dieta cu țigări.
În anul 1930 compania de tutun Lucky Strike susținea că dieta cu tutun este foarte eficientă pentru că nicotina reduce apetitul. Reclamele spuneau că femeile, dacă vor să slăbească, trebuie să nu mai mănânce între mese, ci să fumeze. Vânzările au fost foarte mari, până când femeile au început să facă cancer pulmonar.
8. Dieta teniei.
Această dietă presupune consumarea unor pastile ilegale. Consumându-le, în interiorul organismului cresc tenii care absorb mâncarea. După puțin timp s-a constatat că aceste tenii de dezvoltă și la nivelul creierului ceea ce poate provoca grave probleme de sănătate. În 1014 o adolescentă din Florida a dezvoltat în interiorul ei zeci de tenii în interiorul intestinelor după ce mama sa i-a dat fără să știe aceste pastile pentru a concura la un concurs de frumusețe.
9. Dieta HCG:
Această dietă presupune injectarea unui hormon care se găsește în urina femeilor însărcinate. Acest hormon se presupune că accelerează pierderea în greutate. Este cunoscut sub numele HCG și trebuia injectat o dată pe zi. Bineînțeles că s-a descoperit mai târziu că nu ajută cu nimic pierderea în greutate.
10. Dieta cu tubul de hrănire.
Această dietă era cunoscută mai ales în rândul viitoarelor mirese și consta într-un tub de hrănire care promitea slăbirea. Se spunea că slăbești 9 kilograme în 10 zile. O parte din dietă consta introducerea unui tub prin nas și aducerea lui până în stomac și alimentarea pacientului cu lichide care conțineau proteine și vitamine. Această dietă consta în înfometare și organismul era nevoit să ardă grăsimea deja prezentă în corp. Medicii au renunțat la această procedură după ce au fost probleme severe la nivelul cartilagiului nasului și probleme la stomac.