Dieta rapidă: câte kilograme poți slăbi, e fapt, într-o lună. Nutriționistul a explicat ce trebuie făcut dacă ne dorim să scăpăm rapid de kilogramele în plus.
„Să definim ce înseamnă rapid. Nu poți să scapi de 10 kg într-o lună, decât dacă te înfometezi. Ideea este să scazi sustenabil. Grăsimea se metabolizează într-un numit ritm, așa că, realist undeva la 2- 4 kg pe lună, în medie. Cam despre asta vorbim, acesta poate fi considerat un ritm rapid și eficient”, a declarat dr. Șerban Damian pentru Spectacola.
Ce dietă ţine Iulia Albu. Vedeta arată impecabil la 40 de ani: „E variată, nu îmi plac salatele”
Nutriţionistul nu recomandă „ditele minune”, ci nsusţine că există o singură variantă eficientă și sigură, reducerea caloriile ingerate. „Nu există o metodă anume și singura metodă este, de fapt, restricția calorică, respectiv să mănânci mai puțin decât ai nevoie, reducând proporțional din toate alimentele, în mod particular din cele cu carbohidrați simpli, zaharuri sub orice formă, adică dulciuri, sucuri, dar și pâine, paste din făină albă, eventual și orez. Nu neapărat evitate, cât reduse cantitativ. De asemenea, alimentele cu compoziție mare de grăsime fie că este vorba de grăsime ca atare: unt smântână maioneză margarină, sau carne grasă, pește gras, brânzeturi grase, alune semințe, nuci, toate acestea trebuie reduse cantitativ, nu neapărat eliminate complet”, a mai spus medicul.
Acesta vine şi cu sfaturi legate de alimentație și stil de viață: „Oamenii fac diverse greșeli: mănâncă concentrat într-o singură parte a zilei, mănâncă doar seara, fie fac exces din anumite alimente consistente. În sensul acesta trebuie să facem modificări, să distribuim alimentația în mai multe mese sau să o reducem cantitativ, sau să o gândim calitativ altfel. De exemplu, dacă mâncăm multă carne, foarte multă grăsime, să reducem cantitatea de aceste alimente și să creștem cantitatea de legume, de exemplu de verdețuri care au raportul caloric mai redus. Menținerea în formă se face, pe de-o parte, prin ajustarea alimentației, pe de altă parte, prin creșterea nivelului de activitate fizică”.