Dieta secretă a Mariei Antoaneta. Totuşi, regina ţinea întotdeauna cont ca felia de tort sau prăjitura să nu depăşească 100 grame. Tot la micul-dejun, Maria Antoaneta obişnuia să mai mănânce şi biscuiţi cu mult zahăr înmuiaţi în lapte… cu mult zahăr. Adora gustul dulce şi se bucura de el de mai multe ori pe zi. Desertul era momentul ei preferat la marile ospeţe la care lua parte.
Karen Wheeler, autoarea cărții „Marie Antoinette diet”, a fost inspirată de biografia reginei Franței, care conține detalii impresionante despre dieta acesteia. Informațiile folosite în carte sunt obținute de la personalul care lucra pentru regina.
Deşi avea un stil de viaţă plin de excese culinare, regina reuşea să-şi păstreze silueta de silfidă. După micul-dejun bogat şi dulce, urma prânzul la fel de bogat: pate, stridii, homar (acestea fiind doar aperitivul), urmate de scoici, raţă, somon, foie gras sau friptură de iepure. Şi, evident, nu avea cum să lipsească desertul.
Deşi micul-dejun şi prânzul erau, după cum se vede, suficient de consistente, frumoasa regină simţea nevoia şi de gustări luate între mese. Şi ce gustări ar fi putut fi mai bune decât nişte delicioase petits fours (prăjiturele mici, cu marţipan şi ciocolată), fructe confiate sau napolitane?
Citeste si Dieta de urgenţă este cea mai căutată pe Google: Iată cum poţi slabi instant 3-4 kilograme!
Odată cu venirea serii, însă, Maria Antoaneta nu mai mânca nimic în afară de o supă uşoară, de pui sau de legume.
Singurele forme de mişcare ale reginei erau călăritul şi probabil putem pune la socoteală şi nopţile nebune de amor cu amanţii.
Maria Antoaneta a fost fiica împărătesei Maria Terezia a Austriei și sora împăratului Iosif al II-lea. La vârsta de 15 ani s-a măritat cu Ludovic al XVI-lea al Franței, devenind astfel regina Franței.
În anul 1785, scandalul legat de un colier cu diamante avea să păteze pentru totdeauna reputaţia reginei. Un hoţ care s-a prefăcut a fi Maria Antoaneta a obţinut un colier cu 647 de diamante şi l-a transportat ilegal la Londra pentru a fi vândut în bucăţi. Cu toate că regina era nevinovată, nimeni nu a crezut-o.
În ianuarie 1793, noua republică radicală l-a acuzat pe regele Ludovic al XVI-lea de trădare şi l-a condamnat la moarte. La 21 ianuarie 1793, regele a fost ghilotinat. În luna octombrie, Maria Antoaneta a fost pusă sub acuzare pentru trădare şi furt, precum şi pentru abuz sexual asupra fiului său, toate fiind acuzaţii false.
După un proces derulat pe repede-înainte, Maria Antoaneta a fost găsită vinovată pentru toate capetele de acuzare. A fost ghilotinată asemenea soţului său. Cu o noapte înainte de execuţie, Maria Antoaneta a scris o ultimă scrisoare cumnatei sale, Elisabeta: ”Sunt calmă, aşa cum sunt oamenii ai căror conştiinţă este curată”.