Glucide la micul dejun
Studiile arată clar că micul dejun adecvat înbunătățește performanțele creierului, ajutând procesul de concentrare. Efectele sunt sporite dacă masa de dimineață e bogată în glucide, care favorizează performanțele intelectuale. Pentru a atinge nivelul de glucoză necesar, e bine să dai prioritate alimentelor ce conțin zaharuri complexe și fibre. Optează pentru cereale integrale, fructe, ouă, lactate, unt de arahide, unt de migdale, băuturi cu soia fără zahăr adpugat, tofu, hummus. Proteinele de origine animală sunt și ele recomandate. Consumă mai puțină pâine albă, cereale rafinate, produse de patiserie, dulcețuri din comerț, sucuri de fructe din comerț.
Mâncăruri mai sărace în calorii
Mâncărurile mai slabe în calorii produc mai puțină somnolență și te ajută să te concentrezi. Propuneți să consumi un anumit număr de calorii zilnic și repartizează-le pe principalele mese – pe care le iei la ore regulate. Dacă ai voie să iei un mic dejun copios, e bine ca la prânz să mănânci mai lejer: o porție de carne, o salată, 2 felii de pâine. Glucidele în exces la masa de prânz au un efect sedativ.
Mai mulți acizi grași de tip omega
Acizii grași de tip omega 3 și omega 9 te ajută să te concentrezi mai bine, facilitând procesul de memorare. Introdu în dietă acizi grași omega 3 de origine marină (somon, macrou, ton, sardine, hering), pe care îi consumi de 2 ori pe săptămână; acizi grași omega 3 de origine vegetală, pe care îi poți consuma zilnic (din ulei sau semințe de in, ulei de rapiță); acizi grași omega 9, pe care îi consumi cât mai des, din ulei de rapiță presat la rece, ulei de măsline extravirgin, avocado, fructe oelaginoase.
Citeşte şi Scapă de 5 kg în 10 zile cu dieta cu sfeclă roșie