Diferențele dintre vaccinul Pfizer-BioNtech și Moderna. Vaccinul produs de Moderna a fost aprobat de Agenția Europeană a Medicamentului în Uniunea Europeană.
Coordonatorul campaniei naționale de vaccinare a explicat care sunt diferențele dintre cele două vaccinuri împotriva COVID. Valeriu Gheorghiță a precizat că este vorba despre condițiile de stabilitate, de distribuție și al modului de fiolare a vaccinului.
Diferențele dintre vaccinul Pfizer-BioNtech și Moderna: ”Sunt mai degrabă diferențe din punct de vedere al condițiilor de stabilitate, de distribuție și al modului de fiolare a acestui tip de vaccin”, a explicat Valeriu Gheorghiță, la Antena3.
„O altă diferența importantă este aceea că sunt dispuse în flacoane multidoza de câte 10 doze. Deci, într-un flacon vorbim de 10 doze, nu 5 doze cât are vaccinul de la BioNTech Pfizer. Și un alt element important: este deja reconstituit. Deci este gata de utilizare, spre deosebire de vaccinul de la BioNTech Pfizer care necesită reconstituire cu ser fiziologic înainte de administrare”, a mai spus acesta.
Când va ajunge vaccinul Moderna în România
Coordonatorul campaniei naționale de vaccinare a declarat că al doilea vaccin împotriva COVID, cel produs de compania Moderna, ar putea ajunge în România până pe 15 ianuarie. Valeriu Gheorghiță susține că vaccinul COVID produs de Moderna ar putea ajunge în România până pe 15 ianuarie. Cu toate acestea, volumul va fi mult mai redus ca în cazul vaccinului BioNtech-Pfizer.
„4,3% din cantitate revine Romaniei, inseamna aproximativ 3,5 milioane de doze de la compania Moderna. Daca se va aproba inca un contract am putea primi dublu. Chiar din luna ianuarie ne asteptam sa ajunga in Romania, chiar pana la 15 ianuarie ar putea sa fie livrata prima transa de doze. Este o veste buna, dar volumul este incomparabil mai redus decat in cazul vaccinurilor BioNtech-Pfizer. Transele care urmeaza sa vina nu sunt foarte consistente”, a declarat Valeriu Gheorghiță la Antena 3.