FCSB – RAPID 0-0. Remiza din derby care mulţumeşte rivalele Dinamo şi CFR Cluj

FCSB - Rapid, derby-ul orgoliilor din runda cu numărul 14 a Superligii, s-a încheiat la egalitate, 0-0. FCSB a făcut 20 de puncte şi este pe locul 6, în timp ce Rapid are 17 puncte şi ocupă poziţia a 10-a.
Filip Stan
27 oct. 2024, 23:00
FCSB - RAPID 0-0. Remiza din derby care mulţumeşte rivalele Dinamo şi CFR Cluj
FCSB - RAPID

FCSB – RAPID 0-0. FCSB şi Rapid Bucureşti au terminat la egalitate, 0-0, duminică seara, pe Arena Naţională din Capitală, într-un meci din etapa a 14-a a Superligii de fotbal.

FCSB a dominat prima repriză a meciului cu Rapid, dar giuleştenii au avut cea mai mare ocazie de gol. N’Jie şi Boupendza au ratat în aceeaşi fază, din minutul 16, după o excelentă pasă a lui Petrila. FCSB a replicat la faza imediat următoare prin şutul lui Alexandru Băluţă. În minutul 30 Octavian Popescu a pasat pentru Olaru, acesta a şutat din careu, dar Siegrist şi-a salvat echipa, respingând balonul. Siegrist a intervenit din nou în minutul 45+1, scoţând de sub bară şutul lui Octavian Popescu.

Şut a deviat cu călcâiul la un corner, în minutul 51, fiind aproape de gol. Iar imediat arbitrul Istvan Kovacs a oprit meciul pentru o petardă aruncată pe teren, discutând cu căpitanii celor două echipe, Olaru şi Onea. Minutul 57 a adus o altă scurtă întrerupere din cauza unor petarde, Kovacs discutând din nou cu oficiali ai celor două echipe.

Rapid a trecut pe lângă deschiderea scorului în minutul 76, la şutul lui Emmers, iar Daniel Popa a trimis în plasa laterală, singur cu portarul  rapidist, în minutul 82. S-a încheiat 0-0, FCSB a făcut 20 de puncte şi este pe locul 6, în timp ce Rapid are 17 puncte şi ocupă poziţia a 10-a.

 

FCSB – RAPID, live text

Min. 90: final de meci, 0-0

Min. 82: Daniel Popa, şut în plasa laterală, ocazie bună şi pentru FCSB

Min. 75: Ocazie IMENSA Rapid, Radunovici respinge in extremis in corner

Min. 63: Atac prelungit FCSB, cu finalizare modestă a lui Olaru

Min. 50: Meciul este oprit de două ori din cauza petardelor aruncate pe gazon

Min. 45: Siegrist salvează iar Rapidul, scoate de sub tranversală mingea sutată de Octavoina Popescu

Min. 40: Momente bune pentru Rapid, presiune în jumătatea adversă

Min. 30: Olaru, şut plasat pe poartă, dar Siegrist respinge

Min. 29: Ocazie uriaşă FCSB, Băluţă se trezeşte cu mingea în picior, dar nu reuşeşte şutul

Min. 16: Băluţă, gol turcesc, FCSB are replică imediată la ratarea giuleştenilor

Min. 15: Dubla ratare Rapid: Boupendza şi Petrila trec pe lângă deschiderea scorului.

Minutul 8: Olaru trage de la marginea careului, însă blondul dintre buturile Rapidului respinge în corner.

Minutul 6: Octavian Popescu iese la rampă. Extrema a creat panică în defensiva giuleșteană. Corner pentru FCSB.
Minutul 2: David Miculescu a încercat să îl surprindă pe Siegrist cu o execuție din unghi, însă goalkeeper-ul elvețian a fost pe fază.

FCSB – Rapid, echipele de start:

FCSB (4-3-3): Târnovanu – Crețu, Dawa, Ngezana, Radunovic – Olaru, Șut, Fl.Tănase – Băluță, Miculescu, Oct.Popescu
Rezerve: Vlad, Pantea, Panțîru, Chiricheș, M. Popescu, Ștefănescu, Edjouma, Alhassan, Phelipe, Musi, Popa, Baeten
Absenți: Daniel Bîrligea (suspendat)
Antrenor: Elias Charalambous

Rapid (3-4-3): Siegrist – Manea, Ignat, Pașcanu – Onea, Kait, Christensen, Borza – N’Jie, Boupendza, Petrila
Rezerve: Aioani, Blazek, Braun, Gojkovic, Emmers, Vulturar, Grameni, Micovschi, Pop, Hasani, Dobre, Burmaz
Absenți: Jakub Hromada (suspendat), Cristi Săpunaru (accidentat)
Antrenor: Marius Șumudică

Arbitru: Istvan Kovacs
Asistenți: Mihai Marica și Ferencz Tunyiogi
Arbitru VAR: Cătălin Popa
Asistent VAR: Andrei Constantinescu
Rezervă: Cristian Moldoveanu
Observator: Augustus Constantin

Clasament înainte de FCSB-Rapid

Runda a 14-a programează unul dintre cele mai importante derby-uri din fotbalul românesc, duelul dintre FCSB şi Rapid, nimeni altele decât singurele echipe care, de-a lungul timpului, s-au confruntat în cinci competiţii majore diferite: SuperLiga, Cupa României, Supercupa, Cupa Ligii şi cupele europene”, subliniază LPF pe site-ul oficial.

Întâlnirile din 2023 și 2024 dintre FCSB și Rapid din Superligă

Sezonul 2023 – 2024

19.05.2024 Rapid – FCSB 2-0

20.04.2024 FCSB – Rapid 2-2

09.03.2024 Rapid – FCSB 4-0

05.11.2023 FCSB – Rapid 1-2

Sezonul 2022-2023

27.05.2023 FCSB – Rapid 1-5

23.04.2023 Rapid – FCSB 1-0

FCSB – Rapid s-a terminat 1-5 în 2023

Trei victorii, două remize şi două înfrângeri este palmaresul înregistrat de FCSB pe teren propriu în campionatul curent.

De partea cealaltă, rapidiştii au câştigat două dintre cele şapte deplasări din ediţia în curs, iar de alte trei ori au terminat la egalitate.

24 octombrie 2011, FCSB – Rapid 0-0: a fost ultima remiză albă consemnată în confruntările directe din SuperLigă.

6 noiembrie 2022, FCSB – Rapid 3-1: a fost ultimul succes bifat de gazdele din această rundă în duelurile cu feroviarii bucureşteni.

27 mai 2023, FCSB – Rapid 1-5: cea mai clară victorie bifată în derby de către giuleşteni din postura de vizitatori.

Cea mai recentă dispută directă din SuperLigă: 19 mai 2024, Rapid – FCSB 2-0, goluri înscrise de Funsho Bamgboye şi Claudiu Petrila.

Marius Șumudică are 6 victorii și 9 înfrângeri cu FCSB în carieră

Antrenorul Marius Şumudică a mai întâlnit-o pe FCSB în toate competiţiile de 16 ori, palmaresul acestuia cuprinzând şase victorii (cinci cu Astra, una cu SC Vaslui), o remiză şi nouă înfrângeri.

8 noiembrie 2010, Rapid – FCSB 0-0: a fost singura dispută dintre cele 16 în care nu s-a marcat. Pe banca adversă s-a aflat legendarul Marius Lăcătuş.

DIGI SPORT LIVE FCSB - RAPID ONLINE STREAMING.

Gigi Becali, înainate de FCSB-Rapid: „O să fie meci foarte greu, nu zic ușor”

„Dacă nu vedeam meciul, ziceam: mamă, 5-0! Dar trebuie să iei fiecare gol în parte ca să vezi valoarea jocului. La golul 1, Borza a ajuns Messi, Vînă se dă la o parte, Nedelcu se dă la o parte. Ăla a driblat 5 jucători dintr-un șut. Apoi, dacă marchează Radaslavescu și face 1-1, la revedere! La golul 2 i-a dat pasă: «Ia, mă, dă gol!». Ce pressing, mă? Ăla e pressing? Când ai 3-0 joci din talent, nu mai ai nevoie să joci fotbal, te distrezi!Ia prima repriză. Au fost goluri date la mișto, pe greșelile Farului. I-am zis lui MM (n.r. – Mihai Stoica) că asta (n.r. – victoria Rapidului cu Farul) e bine pentru noi, se culcă pe o ureche că au valoare: «Lasă, mă, am bătut 5-0, avem valoare». Nu mai sunt foarte motivați. Hai să-i vedem pe cei de la Rapid, când o să joace cu noi. O să fie meci foarte greu, nu zic ușor. Și cu Dinamo a fost greu, chiar dacă am câștigat fără probleme“, a spus Becali.

Acționarul Rapidului, Victor Angelescu, a prefațat derby-ul cu un alt tip de discurs, la Digi Sport: „O să putem spune ceva clar despre Șumudică abia după primele 21 de etape, să zicem. Suntem foarte mulțumiți de modul cum a pregătit meciul cu Farul și sperăm să facem un meci bun și cu FCSB. Derby-urile dintre noi și FCSB și noi au fost mereu foarte echilibrate, sperăm să ne întoarcem cu cele 3 puncte“.

Elias Charalambous: „Nu facem nimic diferit înaintea unor astfel de partide”

Va fi un alt joc cu Rapid, aceste partide sunt interesante, mai ales pentru suporteri. Va fi un meci dificil, dar mergem să-l câștIgăm. Jucătorii sunt gata să dea tot pentru cele 3 puncte, avem mare nevoie de ele. După o înfrânger, vrei să îți revii, avem ocazia de a face asta acum.

Nu trebuie să uităm ce facem în campionat, știu că întrebările voastre au tentă negativă, dar trebuie să ne concentrăm pe pozitiv. Parcursul nostru recent din campionat ne este favorabil. Bîrligea este suspendat, dar avem multe soluții, mulți jucători disponibili.

Rangers – FCSB 4-0 în Europa League. Campioana României, umilită la Glasgow!

Florin Tănase va fi apt de joc și vom alinia garnitura de start optimă. Nu voi spune acum cine joacă, veți vedea mâine. Ne cunoaștem foarte bine adversarii, studiem și preparăm meciurile din timp. Avem ultimul antrenament azi, vom pune la punct și ultimele instrucțiuni de ordin stactic. Pregătim meciurile la fel, indiferent împotriva cui jucăm. Nu facem nimic diferit.

Șumudică este precaut: „Nu cred că meciul cu Rangers este elocvent”

Nu știu cât va cântări deznodământul partidei cu Rangers. Va fi un derby, cu siguranță se vor motiva. Sunt o echipă bună, campioana țării. Ați văzut la ce nivel joacă, au ajuns în grupe. Nu mă așteptam la un asemenea scor, să piardă de o astfel de manieră.

Fostul director general al clubului Rapid, reţinut de DNA. Bogdan Vasiliu, acuzat de luare de mită și abuz în serviciu

Nu știu dacă e un meci elocvent, le-au lipsit mulți titulari. Cu siguranță vor avea altă față duminică. Sunt ferm convins că vor schimba, cu siguranță vor apărea jucători noi, trebuie să fim pregătiți. Încă nu am realizat nimic. Am câștigat un joc, dar dacă nu legăm mai multe rezultate bune, se uită foarte repede. Hromada este suspendat

M. Săpunaru și Kait, indisponibili.

Nu consider un avantaj faptul că am câștigat în ultimele meciuri. Rapid a bătut 4-0, apoi nu a mai câștigat niciun meci. Pierzând meciul de ieri de o astfel de manieră, cu siguranță se vor monta foarte bine. Joacă în fața suporterilor, vor să șteargă cu buretele acest insucces.

Meciul dintre FCSB și Rapid este programat duminică, de la ora 21:00.

 

DailyBusiness
Pensiile cresc spectaculos! Noi beneficii pentru pensionari. Cine și cum se califică
Spynews
El este Lehel, bărbatul suspectat că a ucis-o pe românca de 48 de ani și a zidit-o într-un bar din Germania. Vecina Luminiței, declarații halucinante | FOTO
Bzi.ro
Loredana Groza i-a dansat pe masa lui Mihai Bobonete: „Ce nu fac eu pentru bani?!”
Fanatik.ro
Cât costă să faci succesiunea după 10 ani. Suma nu e deloc mică
Capital.ro
Toată lumea va fi scanată. Se schimbă cărțile de identitate. Se aplică în toate statele UE
Playtech.ro
Imagini de senzație de la nunta lui Iancu Sterp. Mirele a atras toate privirile, cum s-a îmbrăcat
DailyBusiness
Tarife RIDICATE ale locuințelor. Noii proprietari plătesc sume faraonice
Adevarul
Porecla șocantă pe care Mohamed Al-Fayed i-a dat-o Prințului Philip. Ce legătură avea cu accidentul în care au murit Prințesa Diana și fiul său Dodi
wowbiz.ro
Cum au apărut Culiță Sterp și Daniela Iliescu la nunta lui Iancu și a Denisei Coțolan, după ce au lipsit de la cununia civilă! Gestul logodnicei artistului a atras imediat atenția tuturor
Spynews
Alina Petre, primele declarații după ce soțul ei a fost reținut de DNA. Ce spune blondina despre Bogdan Vasiliu și situația în care se află: "Sunt trează de la 5 dimineața, astept DNA-ul la mine acasă"
Spynews
ÎPS Teodosie, noi declarații controversate. Ce spune despre participarea copiilor la petrecerile de Halloween: „Primesc întuneric”
Evz.ro
Celebru actor a fost învins de o boală grea. Ce tragedie!
Ego.ro
După ce ar fi gafat cu Marica, Ioana Tamaș și-a expus trupul perfect! Imaginile cu ea arată de ce nu i-aputut rezista fostul tricolor
Prosport.ro
FOTO. Femeia despre care bărbații nu cred că e reală când o văd cum arată
kanald.ro
Ce urmează să se întâmple cu salariile unei categorii de români. Guvernul a pregătit noi măsuri. Despre ce este vorba
Cancan.ro
Cum a apărut această tânără la nunta lui Iancu Sterp? Invitații și-au dat coate când au văzut-o așa 😲
Playsport.ro
Bomba bombelor! Marica, încă o lovitură după scandalul monstru cu „prosopul”: e acuzat că a „marcat” la nevasta lui Tamaș, în timp ce el bea în hotel! Bătaie cu pumnii și picioarele în ușa camerei, Săpunaru a intervenit și a vrut să-l bată pe Marica
Capital.ro
Permisul de conducere digital. ORDIN de la UE! Când va fi aplicat în toate statele
StirileBZI
Cei care au centrală termică trebuie să știe asta: Cum setezi corect termostatul
Prosport.ro
FOTO. Fosta ispită de la Insula Iubirii, prinsă la hotel cu celebrul milionar
stirilekanald.ro
Adrian Marțian mai are un copil! Fiul cel mare al afaceristului este dezamăgit că propriul tată îl ignoră atât pe el, cât și pe Ianis: "Să nu uite"
substantial.ro
Gérard Depardieu solicită amânarea procesului pentru agresiune sexuală
MediaFlux
SE SCHIMBĂ HARTA ROMÂNIEI! Aceste județe DISPAR!
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Descoperirea incredibilă a „chitonului” lui Alexandru cel Mare: o revelație arheologică în Grecia