KOSOVO-ISRAEL 1-0, ajutor nesperat pentru România în drumul spre Euro 2024!

Pe un teren îmbibat de noroi, pe stadionul ”Fadil Vokrri” din Priştina, Israel a pierdut şansa de a se apropia de naţionala tricoloră. Este rezultatul perfect pentru România, care este favorizată acum la calificare.
Filip Stan
12 nov. 2023, 23:44
KOSOVO-ISRAEL 1-0, ajutor nesperat pentru România în drumul spre Euro 2024!

UPDATE: Kosovo a câștigat cu Israel, scor 1-0, în grupa României din preliminariile EURO 2024. „Tricolorii” au rămas la 5 puncte peste Israel, cu un meci în plus jucat, și sunt la mâna lor în calculele calificării.

La Pristina, Kosovo a dominat meciul cu Israel şi a reuşit să deschidă scorul în minutul 41, prin Milot Rashica, din pasa lui Muriqi. În minutul 90 Ermal Krasniqi, jucătorul echipei CFR Cluj, a ratat o mare ocazie de gol pentru gazde. În minutul 90+4 arbitrul slovac Ivan Kruzliak l-a eliminat pe Revivo pentru un fault la Ermal Krasniqi, însă, după consultarea VAR, cartonaşul roşu a fost anulat. Kosovo s-a impus cu 1-0, un rezultat care poate ajuta România în cursa pentru calificare la Euro 2024.

Preliminarii EURO 2024, clasamentul Grupei I:

1. România (13-4 golaveraj) 16 puncte/ 8 meciuri

2. Elveția (20-8) 15 / 7 meciuri 

3. Israel (7-8) 11 / 7

4. Kosovo (9-8) 10 / 8 meciuri

5. Belarus (7-14) 6 / 8 meciuri

6. Andorra (3-17) 2 / 8 meciuri.

*Primele două clasate se vor califica la turneul final din vara anului viitor (14 iunie – 14 iulie), găzduit de Germania.

*La egalitate de puncte, departajarea se face în funcție de rezultatele din meciurile directe.

Kosovo – Israel e primul meci pe care naționala israeliană îl dispută după atacul terorist din 7 octombrie şi trebuia să se joace iniţial pe 13 octombrie, dar a fost amânat din cauza conflictului dintre Israel şi Hamas.

Kosovo – Israel, din Grupa I a preliminariilor EURO 2024, din care face parte şi România, se joacă duminică, de la ora 21:45, şi este televizat pe Prima Sport 2 și Digi Sport 2. Partida trebuia să aibă loc pe 15 octombrie, dar a fost amânată din cauza conflictului dintre Israel şi Hamas.

 

Vedat Muriqi (29 ani), atacantul lui Mallorca, este nemulțumit de măsurile de securitate luate înainte de meci. Fotbaliștii au fost controlați în aeroport, iar vârful din Kosovo s-a arătat revoltat.

 

O victorie a echipei naţionale de fotbal a Israelului în faţa formaţiei din Kosovo, în meciul de duminică seară, de la ora 21.45, din preliminariile Campionatului European, ar aduce un pic de fericire poporului israelian, a declarat, sâmbătă seară, căpitanul Eli Dasa.

Claudiu Răducanu a câștigat procesul cu fosta soție și mama soacră. Urmează un nou ‘război’, moștenirea
Israelul a sosit vineri în Kosovo pentru a juca primul său meci de la atacul comis de militanţii Hamas pe 7 octombrie. Meciul a fost planificat pentru 15 octombrie, dar a fost amânat din cauza conflictului.

„Nu ne este frică, noi suntem poporul Israelului”, a declarat Dasa într-o conferinţă de presă la Priştina.

„Şansele există în acest moment de a atinge un obiectiv mare, care va da un pic de fericire poporului nostru.”, a spus el.

În jurul stadionului din Priştina a fost observată o prezenţă intensă a poliţiei, iar unităţi speciale au escortat echipa de la hotel pentru şedinţa de antrenament. Alte unităţi speciale au fost desfăşurate în jurul hotelului echipei de la periferia capitalei.

În drum spre aeroportul din Israel, vineri, echipa a fost nevoită să fugă din autobuz şi să se adăpostească de posibile tiruri de rachete.

„Nimic nu ne va opri în drumul nostru spre Euro 2024”, a scris federaţia pe X.

Poliţia kosovară a precizat într-un comunicat că a pregătit o operaţiune pentru a controla eventualele mulţimi de fani, stopând actele criminale şi alte activităţi.

Deşi în mare parte laic, Kosovo este în proporţie de peste 90% musulman. Mulţi susţinători ai cauzei Palestinei au comentat pe reţelele de socializare cerând ca autorităţile de la Priştina să interzică intrarea în ţară a echipei israeliene.

„A avea mii de oameni pe stadion, pe timp de război în Israel, este una dintre cele mai dificile operaţiuni de securitate pe care trebuie să le desfăşurăm”, a declarat pentru Reuters un înalt oficial al poliţiei kosovare.

Scandal înaintea verdictului de la TAS. Simona Halep ar trebui să joace de mâine!
Israelul a recunoscut Kosovo ca stat suveran încă din 2020, iar cele două ţări au stabilit relaţii diplomatice.

Israelul se află pe locul trei în Grupa I a fazei de calificare pentru Euro 2024, după România şi Elveţia.

Programul Grupei I din preliminariile EURO 2024

12 noiembrie 2023

Kosovo – Israel

15 noiembrie 2023

ora 21:45 | Israel – Elveția

18 noiembrie 2023

ora 19:00 | Belarus – Andorra
ora 21:45 | Israel – ROMÂNIA, Elveția – Kosovo

21 noiembrie 2023

ora 21:45 | ROMÂNIA – Elveția, Andorra – Israel, Kosovo – Belarus

 

Edi Iordănescu a anunţat lotul pentru ultimele două meciuri din grupa de calificare la Euro 2024. Artean, Racoviţan şi Dumitrescu ar putea debuta la prima reprezentativă / Mesajul selecţionerului
BUCUREŞTI | Scris de Leila Bolat | ieri, 15:32

Selecţionerul Edward Iordănescu a anunţat, sâmbătă, lotul pentru ultimele două meciuri al tricolorilor în grupa de calificare la Euro 2024. Ar putea debuta pentru prima reprzentativă Andrei Artean, Bogdan Racoviţan şi Andres Dumitrescu.

Distribuie pe Facebook  Distribuie pe Twitter  Distribuie pe Email

Naţionala României încheie în această lună parcursul în preliminariile Campionatului European – Germania 2024:

Sâmbătă, 18 noiembrie, 21:45, Stadion Pancho (Felcsút-Ungaria): Israel – România (în direct la Prima TV & RRA)

Marţi, 21 noiembrie, 21:45, Arena Naţională (Bucureşti): România – Elveţia (în direct la Antena 1 & RRA)

Pentru aceste ultime două meciuri din preliminariile EURO 2024, selecţionerul Edward Iordănescu a convocat 28 de jucători:

 

PORTARI
Horaţiu MOLDOVAN (FC Rapid 1923, 7/0), Florin NIŢĂ (Gaziantep | Turcia, 19/0), Ionuţ RADU (Bournemouth | Anglia, 4/0);

FUNDAŞI
Andrei RAŢIU (Rayo Vallecano | Spania, 13/1), Vasile MOGOŞ (CFR Cluj, 4/0), Radu DRĂGUŞIN (Genoa | Italia, 11/0), Andrei BURCĂ (Al-Okhdood | Arabia Saudită, 23/1), Adrian RUS (Pafos | Cipru, 18/1), Bogdan RACOVIŢAN (Raków | Polonia, 0/0), Nicuşor BANCU (Universitatea Craiova, 32/2), Andres DUMITRESCU (Slavia Praga | Cehia, 0/0);

MIJLOCAŞI
Marius MARIN (Pisa | Italia, 13/0), Vladimir SCRECIU (Universitatea Craiova, 3/0), Andrei ARTEAN (Farul Constanţa, 0/0), Răzvan MARIN (Empoli | Italia, 50/3), Alexandru CICÂLDĂU (Konyaspor | Turcia, 33/4), Nicolae STANCIU (Damac | Arabia Saudită, 64/14), Darius OLARU (FCSB, 14/0), Olimpiu MORUŢAN (Ankaragucu | Turcia, 13/1), Marius ŞTEFĂNESCU (Sepsi OSK, 2/0), Ianis HAGI (Deportivo Alaves | Spania, 29/3), Valentin MIHĂILĂ (Parma | Italia, 16/4), Florinel COMAN (FCSB, 10/1);

ATACANŢI
Florin TĂNASE (Al-Okhdood | Arabia Saudită, 17/2), Denis DRĂGUŞ (Gaziantep | Turcia, 6/2), George PUŞCAŞ (Genoa | Italia, 38/10), Denis ALIBEC (Muaiter | Qatar, 35/4), Daniel BÎRLIGEA (CFR Cluj, 1/0).

Selecţionerul este încrezător înaintea celor două meciuri.

”Avem nevoie, mai mult ca oricând, de echilibru şi de calm. Pentru că lucrurile foarte bune pe care le-am construit ca echipă în această campanie şi poziţia pe care ne-am câştigat-o în grupă sunt convins că ne vor ajuta să ne îndeplinim obiectivul, calificarea la EURO 2024. Fără vreo secundă de teamă, dar înţelegând deplin responsabilitatea pe care o avem, individual şi ca echipă, trebuie să oferim cu maturitate şi luciditate cea mai bună versiune a noastră. Şi o vom face. Aşa vom încununa parcursul fără înfrângere cu sărbătoarea pe care o aşteaptă toţi românii!

Ştim deja valorile importante care ne-au adus în acest punct fericit: unitatea grupului, spiritul de sacrificiu şi lupta totală, necontenită. Potenţialul jucătorilor noştri în care, am spus de la bun început, am repetat şi o voi face mereu, am o încredere desăvârşită, s-a consolidat. Iar acum, e momentul să devină o certitudine. Dincolo de pregătirea noastră, de analiza adversarului sau de tactică, astfel de provocări se câştigă cu inima şi cu mintea limpede. Fiţi convinşi că vom da totul în fiecare clipă, ca până acum! Şi că inimile românilor de pretutindeni ne vor întări şi mai mult! Cu entuziasm şi încredere, Edward Iordănescu”, este mesajul selecţionerului.

Spynews
Știrile Antena Stars. Ce spune Ilie Năstase despre presupusa despărțire dintre el și Ioana Năstase! Mai formează sau nu un cuplu: ”E păcat că...” / VIDEO
Bzi.ro
Lovitură dată de ProTV! Gina Pistol va prezenta MasterChef!
Fanatik.ro
Subiecte geografie la Bacalaureat 2024. Cum se rezolvau și care este baremul de corectare. Proba la alegere a profilului la BAC 2024. Update
Capital.ro
Vladimir Putin vrea să facă PACE: Rusia este pregătită
Playtech.ro
Loredana Groza s-a făcut de RÂS! Imaginile ȘOC pe care le vrea ȘTERSE urgent
DailyBusiness
Reduceri la călătoriile cu trenul către alte țări! Oferta momentului de la CFR Călători
Adevarul
Cum era să fie dat jos Ceaușescu cu cinci ani înainte de Revoluție. Complotul secret la care a participat și Ion Iliescu
Spynews
Pedeapsă mai mare pentru tânăra care și-a ucis cea mai bună prietenă și i-a abandonat trupul într-un parc, sub o bancă. Decizia Curţii de Apel Constanţa
Spynews
Laurențiu Reghecampf ar fi deranjat că Anamaria Prodan ar locui cu Ronald Gavril în casa familiei, în care el ar fi proprietar: ”Să stea copilul” / VIDEO
Evz.ro
De ce a devenit turismul o mare problemă. Evitați aceste destinații în această vară
Impact.ro
ȘOC! I-au ieșit sânii voluptoși din rochie! Mădălina Ghenea, GAFĂ de INFARCT în dormitor, a arătat TOT
Prosport.ro
FOTO. Alexandra Stan, imagini „interzise” pentru a susține naționala României la EURO
wowbiz.ro
Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?
Cancan.ro
Caz rarisim! El este elevul care a luat cea mai mică notă din România, la Evaluarea Națională 2024
Playsport.ro
Aparițiile astea ale Mădălinei Ghenea trebuie INTERZISE! A pozat iar cu toate secretele la vedere și a "scăpat" imaginile pe net
kanald.ro
UPDATE A fost afișat baremul pentru pentru examenul scris la Fizică, Chimie, Biologie și Informatică pentru profilul real BAC 2024
Capital.ro
S-a dat lege obligatorie pentru casele și blocurile vechi. Iohannis a semnat joi, 4 iulie
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Face avere din imaginile cu ea dezbrăcată, iar acum a câștigat un concurs de tras palme între femei!
stirilekanald.ro
„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a
substantial.ro
Urșii de pe Transfăgărășan vor fi relocați în sanctuarul de la Zărnești
MediaFlux
PENSIILE se RECALCULEAZĂ ANUAL! ANUNȚ pentru toți SENIORII
Shtiu.ro
În ce regiune se găsesc cei mai inteligenți români? Cei mai prosti nu sunt moldovenii!