UNGARIA-ROMÂNIA: 37-29. Meci de foc la Europenele de handbal, fetele ratează calificarea în semifinale

România a fost învinsă de Ungaria, scor 29-36, și nu mai are șanse la semifinalele Campionatului European de handbal feminin. Maghiarele sunt primele care obțin biletele pentru careul de ași. Ultimul meci al României la Euro 2024 este programat marți, de la ora 16:30, contra Poloniei.
Filip Stan
08 dec. 2024, 20:35
UNGARIA-ROMÂNIA: 37-29. Meci de foc la Europenele de handbal, fetele ratează calificarea în semifinale

Naţionala de handbal feminin a României a fost învinsă duminică, la Debreţin, de reprezentativa Ungariei, scor 37-29 (20-15), în penultimul meci al grupei principale I a Campionatului European. Ungaria s-a calificat neînvinsă în semifinale, iar România cade pe locul 5 în clasamentul grupei.

În faţa unei săli arhipline, pentru România au marcat Ostase 6 goluri, Stoica 5, Seraficeanu 5, Boiciuc 4, Bazaliu 3, Necula 2, Hrozav 2, Bors 1, Gogîrlă 1, iar din echipa Ungariei s-au remarcat Klujber 10, Gyori-Lukacs 5. Tricolorele au plătit tribut apărării dezorganizate şi numeroaselor ratări, între care trei de la 7 metri şi 7 de pe extrema dreapta.

 

Ungaria a bifat a 9-a victorie din 11 partide în care a întâlnit România la Europene.

Tot duminică, în grupa I s-a mai jucat meciul dintre Muntenegru – Polonia 30-28, iar ultima dispută a zilei va fi între Suedia – Franţa.

România va juca ultimul meci din grupa I marţi, cu Polonia (16.30), iar înaintea acestei partide are 2 puncte în clasament.

În primele două meciuri din grupa I, tricolorele au cedat cu Franţa, scor 25-30, iar apoi au învins Suedia, cu 25-23, după ce au încheiat pe locul 2 în grupa preliminară B, în care au obţinut rezultatele: 29-28 cu Cehia, 25-27 cu Muntenegru şi 27-25 cu Serbia.

În grupa II s-au calificat echipele Norvegia, Olanda, Danemarca, Elveţia, Slovenia, Germania.

Primele două clasate în ambele grupe vor juca în semifinalele din 13 decembrie, urmate de finalele pentru medalii, în 15 decembrie.

Turneul final al CE2024 are loc în Ungaria, Elveţia şi Austria, fiind prima ediţie cu 24 de echipe la start. Meciurile din grupele principale se joacă la Debrecen şi Viena, capitala Austriei urmând a găzdui şi fazele finale.

La ultimele două ediţii ale Campionatului European, România s-a clasat pe locul 12, după ce în 2018 era pe locul 4. Cea mai bună performanţă a tricolorelor este medalia de bronz din 2010.

Deţinătoarea trofeului este Norvegia, care luptă pentru al 10-lea titlu european, din care ultimele cinci au fost câştigate cu Thorir Hergeirsson, antrenor principal şi în prezent.

De la CE2024, trei echipe se vor califica direct la CM2025.

Ultimul meci al României la Euro 2024 este programat marți, de la ora 16:30, contra Poloniei. Miza va fi o clasare între primele 10 naționale ale Europei.

DIGI SPORT LIVE UNGARIA-ROMÂNIA online streaming Selecționata de handbal feminin a României va da piept duminică cu Ungaria, formație neînvinsă în cadrul Campionatului European. Fetele antrenate de Florentin Pera au un moral bun după succesul fabulos obținut în fața Suediei, scor 25-23.

UNGARIA-ROMÂNIA online streaming DIGI SPORT LIVE  sau pe site-ul oficial EHF

UNGARIA-ROMÂNIA online streaming: 20-15 la pauză. Meci greu, fetele noastre au nevoie de victorie pentru a mai spera la calificarea în semifinale

Calculele calificării României în semifinalele EHF EURO 2024

Pentru a spera la semifinale, este obligatoriu ca elevele lui Florentin Pera să câștige ambele partide rămase de disputat din Grupa Principală 1, cu Ungaria și Polonia.

Dar, asta nu ar fi suficient. „Tricolorele” mai au nevoie ca alte două condiții să fie îndeplinite:

  • Ungaria să piardă cu Franța, în ultima etapă
  • Muntenegru să nu câștige 4 puncte din ultimele două meciuri, cu Suedia și Polonia

În acest scenariu, Franța ar câștiga grupa, iar România ar avea 6 puncte și s-ar clasa pe poziția secundă, datorită avantajului meciurilor directe în fața Ungariei și Suediei.

Turneul final al CE2024 are loc în Ungaria, Elveţia şi Austria, fiind prima ediţie cu 24 de echipe la start. Meciurile din grupele principale se joacă la Debrecen şi Viena, capitala Austriei urmând a găzdui şi fazele finale.

La ultimele două ediţii ale Campionatului European, România s-a clasat pe locul 12, după ce în 2018 era pe locul 4. Cea mai bună performanţă a tricolorelor este medalia de bronz din 2010.


Echipa națională de handbal feminin a României va juca duminică cel de-al patrulea meci din cadrul grupelor principale ale Campionatului European. „Tricolorele” vor da piept cu Ungaria pe 8 decembrie, iar meciul va fi unul cât se poate de greu, în condițiile în care adversara nu a pierdut niciun joc la acest turneu final.

Duelul dintre cele două este planificat duminică și ora de începere a partidei este 19:00. Selecționata pregătită de Florentin Pera are un moral bun înaintea acestei dispute, reușind un succes încântător în fața Suediei, scor 25-23.

O victorie împotriva Ungariei ar crește considerabil șansele României la calificarea în faza semifinalelor, dar „tricolorele” au nevoie și de o serie de rezultate favorabile în celelalte meciuri rămase pentru a spera la o asemenea performanță.

Concret, România ar trebui să își câștige ambele meciuri rămase la Campionatul European, dar ar avea nevoie și de o victorie a Franței în fața Ungariei, în ultimul meci care este programat marți.

De asemenea, pentru ca România să se poate califica în semifinale, Muntenegru trebuie să ia mai puțin de patru puncte din duelurile cu Polonia și Suedia. Astfel, România s-ar califica de pe locul al doilea și ar avea avantaj la meciurile directe cu Suedia și Ungaria.

Constantin Din: ”Majoritatea biletelor au fost cumpărate de gazde”

Chiar în ziua meciului, Constantin Din a vorbit despre jucătoarele României că sunt la fel de motivate ca în fiecare partidă de la acest European.

Meciul se va disputa pe Fonix Arena din Debrecen, iar atmosfera va fi una ostilă. Sala de 4.163 de locuri va fi plină, iar președintele FRH a vorbit despre acest lucru.

”De obicei, înainte de meci este bine, sperăm să fie bine și astăzi după meci. Am simțit pe viu aceste sentimente fericite. Eu sunt foarte optimist, întrezăream evoluții bune și speram la victorii. Nu este imposibil, în federație, în handbal, noi trebuie să credem în puterea grupului. Am reușit să facem un grup foarte unit și asta a contat. 

Anunţ-bombă despre retragerea din tenis a Simonei Halep. „Pe timpuri, la 33 de ani erai retras de vreo trei ani!”

Am văzut că sunt foarte multe discuții pe tema ‘cât joacă handbalistele din România’. Pentru un rezultat foarte bun, pentru performanță, toate jucătoarele trebuie să participe la joc. Din punctul meu de vedere, nu ar fi benefic ca un jucător să evolueze 60 de minute. La echipa națională asta se întâmplă și ați văzut că toate jucătoarele intră pe teren și dau tot ce au mai bun. 

Dacă ați urmări foarte de aproape evoluția handbalului românesc ați fi realizat că peste 90% din jucătorii de 18 ani care terminau junioratul renunțau la handbal. Din păcate, nu aveam decât Liga 1 și Liga 2, acolo unde sunt foarte multe echipe. Acest campionat de tineret ne-a ajutat. Mulți îl blamează, dar poate aduce performanță și jucători pentru echipele din prima ligă. 

Pot să fie excepții, dovadă este echipa națională a României. Echipa noastră e cea mai tânără din echipele calificate în grupele principale. Asta nu este o regulă, sunt excepții. 

Biletele au fost puse în vânzare cu foarte mult timp înainte. Este un sport unit și există foarte mulți fani ai handbalului. Din păcate, cred că ar putea să fie îmbunătățit sistemul. Majoritatea biletelor au fost cumpărate de gazde și ei sunt foarte interesați de meci. 

Sportivele noastre sunt încărcate cu ambiție de a câștiga orice meci, au realizat că au valoare. Nu cred că este o presiune suplimentară, există doar concentrare. Încă avem șanse de a merge la Viena, iar fetele sunt motivate”, a spus Constantin Din, la Digi Sport Matinal.

UNGARIA-ROMÂNIA 2024: Presa din Ungaria a analizat meciul cu România de la Euro 2024

„A venit momentul adevărului pentru naționala Ungariei, care, după ce a început Campionatul European cu cel mai bun start pe care l-a văzut în douăzeci de ani, poate pune coroana pe această performanță chiar împotriva României. Echipa lui Vladimir Golovin cu siguranță ar ajunge în ultimele 4, dar pe baza formei noastre, a șasea victorie la turneul final este în cărți

Dacă ar urma un alt succes, echipa ar reaminti de Campionatul European din 2000, care s-a încheiat cu o medalie de aur. Mai mult, am reușit să câștigăm acel turneu la casa rivalei noastre, România. Naționalele germane, austriece, franceze, ruse, române și ucrainene și-au plecat capul în fața fetelor noastre, în această ordine.

Cu toate acestea, după cum a subliniat Luca Csíkos după victoria de vineri asupra Poloniei, calea către un mare succes este prin pași mici, cum ar fi următoarea sarcină. Ar fi o greșeală să-i subestimăm pe români, în ciuda faptului că Eliza Buceschi, Cristina Neagu, Crina Pintea, printre numele lor mari, nu mai fac parte din naționala lor.

Antrenorul principal al Gloriei Bistriţa, Florentin Pera, s-a angajat într-un proiect de construcţie care speră să culmineze în doi ani. România va găzdui următoarea competiție continentală cu a cincea echipă, dar primele semne pozitive sunt deja vizibile”, au scris jurnaliștii de la nemzetisport.hu.

Ungaria – România va fi transmis în direct la TV pe Digi Sport 1 și Prima Sport 1 şi live text pe Romaniatv.net.

Programul grupei principale de la Debrecen:
8 decembrie, ora 16:30 / Muntenegru – Polonia
8 decembrie, ora 19:00 / Ungaria – România
8 decembrie, ora 21:30 / Suedia – Franța
10 decembrie, ora 16:30 / România – Polonia
10 decembrie, ora 19:00 / Ungaria – Franța
10 decembrie, ora 21:30 / Suedia – Muntenegru

Clasamentul Grupei Principale 1 de la EURO 2024:
1. Franța 6 puncte

2. Ungaria 6 puncte

3. Muntenegru 2 puncte

4. România 2 puncte

5. Suedia 2 puncte

6. Polonia 0 puncte.

DailyBusiness
Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, dă asigurări că nu vom petrece Paștele pe întuneric. ”NU există risc de black-out în România, în condițiile actuale!”
Spynews
Alina Eremia a ajuns să se îmbolnăvească din cauza standardelor. Ce spune artista despre schimbările prin care a trecut
Bzi.ro
Ce va face Irinel Columbeanu de Sărbătorile Pascale: Ce meniu special va avea la azilul de bătrâni
Fanatik.ro
Băutura care are rolul de a preveni apariția unui AVC. E una dintre cele mai consumate din lume și e recomandată de medicul Vlad Ciurea
Capital.ro
Taxă după deces. Se întocmește act la notar. Achiți la doi ani de la înmormântare
Playtech.ro
Oraşul din afara ţării populat de români. Aici sunt peste 500.000 de cetăţeni de-ai noştri
DailyBusiness
Vouchere de vacanță 2025. Guvernul aprobă normele de accesare! Ce trebuie să facă bugetarii pentru decontare
Adevarul
Orban o abandonează pe Lasconi și n-o mai susține în alegeri: „N-are nicio șansă”. Pe cine mizează acum
wowbiz.ro
Al patrulea deces la Spitalul Sfântul Spiridon din Iași! Gabriela Ștefănescu este doctorița care a fost găsită moartă după ce a participat la un simpozion medical. Ce au arătat rezultatele venite de la INML
Spynews
Noua teorie a lui Alex Bodi despre femeile independente. Cum îi pune afaceristul la punct pe bărbații care au uitat să fie stâlpul familiei
Spynews
Când va avea loc priveghiul lui Rareș Ion, tânărul mort la doar 20 de ani. Familia lui urmează să își ia rămas bun de la el
Evz.ro
Se schimbă vremea în România. Emoții înainte de Paște
Ego.ro
Ce a pățit Armin. Nicoară, imediat după ce a devenit tată! Probleme cu botezul și... EXCLUSIV
Prosport.ro
Despărțirea anului între milionari! Prietena Soranei Cîrstea a rupt mariajul de 9 ani cu fostul celebru fotbalist
kanald.ro
Criminalul din Băleni, care a ucis și batjocorit o femeie de 80 de ani, a fost trimis în judecată! Ce a făcut acesta după ce i-a luat viața bătrânei
Cancan.ro
Bianca Drăgușanu, GOALĂ în public! S-a dezbrăcat în fața celor prezenți și apoi și-a... GALERIE FOTO
Playsport.ro
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Capital.ro
Amendă pentru românii care folosesc numerar. Obligația legală când ai bani cash. Fiscul nu mai iartă
StirileBZI
Câți bani pot să scoată românii de la bancomat în 2025. Băncile au impus noi limite!
Prosport.ro
FOTO. Cum arată iubita afaceristului care a plătit 400.000.000 de dolari pe 1.000 de apartamente
stirilekanald.ro
Imagini cutremurătoare cu Rareș Ion, tânărul care a murit după supradoză, filmate de Maru. Se vede clar cum i-a procurat substanțe interzise, deși neagă că ar avea o implicare. Prietena lui Rareș rupe tăcerea: "Își bătea joc de el"
Cât de periculoasă este vopseaua de ouă. Atenționarea specialiștilor pentru sănătatea noastră
MediaFlux
Taxa ”ascunsă” la plata cu cardul. La ce trebuie să fim atenți
Shtiu.ro
Cum se aprinde Lumina Sfântă la Ierusalim? Cum aprinde preotul lumânările fără sursă de foc?
Puterea.ro
„Farmacia verde” din curte. Cristela Georgescu dezvăluie secretele unei plante-minune: Uscați sau faceți ceai