FCSB-Farul 2-1 şi echipa lui Gigi Becali este din nou campioană în Superligă

De un singur punct avea nevoie echipa lui Gigi Becali în meciul cu formaţia lui Hagi pentru a câştiga trofeul Superligii. Le-a luat pe toate trei din meciul cu campioana en-titre şi FCSB este noua campioană a României.
Filip Stan
27 apr. 2024, 22:22
FCSB-Farul 2-1 şi echipa lui Gigi Becali este din nou campioană în Superligă

FCSB-Farul 2-1 şi, după aproape un deceniu, FCSB e campioana României din nou. Echipa lui Gigi Becali a învins-o pe Farul, 2-1, în etapa a 7-a din play-off-ul Superligii și nu mai poate fi ajunsă de rivale. Este al 6-lea titlu din istorie pentru echipa antrenată de Elias Charalambous, dar LPF va decerna trofeul abia pe 11 mai, în etapa a 9-a.

În actualul sezon, cu trei etape înainte de final, FCSB are 49 de puncte, în timp ce Farul, locul doi, are 35.

Bucureştenii au deschis scorul în minutul 26, când Miculescu a primit în careu, de la Olaru, şi a înscris. Grameni l-a blocat pe Olaru în ultimul moment la faza din minutul 62, pentru ca, în minutul 77, Olaru să scape singur cu Buzbuchi, însă portarul oaspeţilor a reuşit să devieze balonul pe lângă poartă. După numai două minute Louis Munteanu a centrat de pe dreapta şi Rivaldinho a egalat cu o lovitură de cap. FCSB şi-a acontat titlul în minutul 84, atunci când Alexandru Băluţă a marcat. Gazdele au aşteptat analiza VAR, golul a fost acordat, iar elevii lui Elias Charalambous sunt matematic campioni. Până la final Olaru a trimis în bară, la un contraatac din minutul 90+3 şi meciul s-a încheiat cu victoria lui FCSB, scor 2-1.

FCSB – Farul live score

Min. 84: Gol FCSB, 2-1 Alexandru Băluță a marcat și o duce pe FCSB în avantaj din nou! Ar putea fi golul c are aduce titlul în Superligă

Min., 78, 1-1 Gol Farul. Rivaldinho a trimis mingea cu capul în poartă, după ce Louis Munteanu a centrat perfect în careu.

Min., 26, 1-0 pentru FCSB – David Miculescu marchează cu piciorul drept!

FCSB: Târnovanu – Crețu, Ngezana, Dawa, Ov. Popescu – Lixandru, Șut, Olaru – Miculescu, Băluță, Oct. Popescu
Rezerve: Udrea, Vlad, Panțîru, Haruț, Pandele, Antwi, Toma, Alhassan, Popa, Radaslavescu
Antrenor: Elias Charalambous

Farul: Buzbuchi – Sîrbu, Larie, M.Popescu, Henrique – Vînă, Queiros, Grameni – Ganea, Munteanu, Andronache
Rezerve: Mușat, Grosu, Dănuleasa, Kiki, Boli, Nedelcu, Casap, N. Popescu, Deaconu, Benchaib, Rivaldinho
Antrenor: Gheorghe Hagi

Cele două echipe s-au mai întâlnit în principala competiţie internă de 37 de ori, de 24 de ori s-au impus bucureştenii, de opt ori au câştigat dobrogenii, iar de alte cinci ori au remizat, scrie Liga Profesionistă de Fotbal.

În cele 18 partide în care FCSB a fost gazdă, bucureştenii au câştigat 16 partide, 4 au fost câştigate de Farul şi au fost două remize.

Ultima victorie bifată de constănţeni a fost în 21 mai 2023, Farul – FCSB 3-2, meci la finalul căruia gruparea antrenată de Gheorghe Hagi a devenit campioană.

„Gheorghe Hagi vs FCSB în toate competiţiile: 32 de jocuri – 7 victorii – 4 remize – 21 înfrângeri. Niciunul dintre cele 32 de dueluri nu s-a terminat fără gol marcat. În schimb, în 16 dintre aceste partide s-a înscris de cel puţin 3 ori”, notează LPF.

FCSB are nevoie de un punct pentru a câştiga titlul, prima oară din 2015 încoace. Vor fi cel puţin 35.000 de spectatori pe Arena Naţională.

Digi Sport LIVE VIDEO FCSB-Farul online streaming. Absenţe în echipele standard

Așadar, echipa pregătită de către Elias Charalambous (43 de ani) și de către Mihai Pintilii (39 de ani), care nu se va baza în meciul de diseară pe patru fotbaliști importanți.

Și pentru Farul meciul de azi are o miză uriașă. Campioana en-titre nu vrea să rateze șansa de a termina acest campionat pe locul doi, astfel că ”Marinarii” vor intra pe teren doar cu gândul la victorie.Cipriotul a afirmat că, din cauza accidentărilor, nu va putea conta pe Florinel Coman, Vlad Chiricheș și pe Luis Phelipe. Ultimul jucător indisponibil este Risto Radunovic, care a văzut cartonașul galben în partida cu Sepsi și a ajuns la al patrulea astfel de avertisment în play-off, ceea ce i-a adus suspendarea.

”Florinel este OUT pentru acest meci. Chiricheș s-a operat și va fi mai devreme cu noi decât ne așteptam. Rar vezi un jucător cu un caracter precum al lui Chiricheș.

Laurenţiu Reghecampf, prima reacţie după ce s-a aflat că este urmărit penal pentru cotonogeala cu Anamaria Prodan: „Eu sunt victima!”
Luis Phelipe va fi OUT și el. De asemenea și Risto Radunovic, care este suspendat”, a declarat Charalambous la conferința de presă.

De partea cealaltă, Gică Hagi (59 de ani) nu se va putea baza pe Tudor Băluță și pe Ionuț Cojocaru, ambii accidentați.

FCSB: Târnovanu – Crețu, Ngezana, Dawa, Ov. Popescu – Olaru, Șut, Lixandru – Băluță, Miculescu, Oct. Popescu
Rezerve: A. Vlad, Udrea, Panțîru, Haruț, Pandele, Antwi, Alhassan, Radaslavescu
Antrenor: Elias Charalambous
Absenți: Chiricheș, Florinel Coman, Luis Phelipe (accidentați), Radunovic (suspendat)

Farul: Buzbuchi – M. Popescu, Larie, Boli, Kiki – Vînă, Nedelcu, Grameni – Deaconu, Munteanu, Rivaldinho
Rezerve: Mușat, Sîrbu, Grosu, Henrique, Ganea, Dănuleasa, N. Popescu, Casap, A. Stoian, Andronache, Benchaib, Queiros
Antrenor: Gheorghe Hagi
Absenți: Tudor Băluță, Ionuț Cojocaru (accidentați)

FCSB – Farul | Cum arată ultimele cinci întâlniri dintre cele două echipe

31 martie 2024: Farul – FCSB 0-1
5 februarie 2024: FCSB – Farul 1-1
17 septembrie 2023: Farul – FCSB 0-1
21 mai 2023: Farul – FCSB 3-2
17 aprilie 2023: FCSB – Farul 2-1

În ultimele cinci dueluri, FCSB s-a impus de trei ori, în timp ce Farul o singură dată, iar în returul sezonului regulat 2023/24, cele două echipe au împărțit punctele pe Arena Națională, scor 1-1.

Echipa lui Elias Charalambous e prima clasată cu 46 de puncte. Patru victorii și două rezultate de egalitate au înregistrat roș-albaștrii după șase etape desfășurate în play-off-ul Superligii României.

De cealaltă parte, Farul ocupă locul doi cu 35 de puncte după ce și-a asigurat la limită accederea în play-off în ultima partidă a sezonului regulat. Patru victorii, o remiză și un eșec au consemnat elevii lui Gică Hagi în partea a doua a campionatului.

Mesajul lui Meme Stoica cu mai puțin de 24 de ore înainte de start

Mihai Stoica, președintele Consiliului de Administrație de la FCSB, se așteaptă ca la stadion să fie prezenți peste 30.000 de suporteri care să încurajeze echipa și să o poarte către un rezultat pozitiv.

”Dragostea față de această grupare nu are limite. Pentru 30.000 de suporteri roș’ albaștri nici vacanța de Paște nu mai are întâietate. Că sunt din București, Buzău sau Oradea (mai ales Oradea), nu mai contează.

Cei mai înflăcărați susținători ai acestei echipe vor fi prezenți sâmbătă seară pe Arena Națională alături de Peluza Nord și de băieți.

Împreună am fost, suntem și vom fi puternici”.

Comunicatul Jandarmeriei, în ziua meciului dintre FCSB și Farul

În ziua meciului care îi poate aduce titlul FCSB-ului, Jandarmeria a emis un comunicat prin care le-a oferit câteva recomandări celor care vor să asiste la meciul de pe Arena Națională. La meciul dintre FCSB și Farul sunt așteptați aproximativ 30.000 de spectatori.

Anamaria Prodan, un nou gest impresionant făcut din dragoste pentru Ronald Gavril. „Vreau să fie perfectă”
”Pentru acest meci de fotbal, din rațiuni de siguranță, vor fi adoptate măsuri suplimentare de control al autovehiculelor și persoanelor, cu scopul de a preveni introducerea în stadion atât a materialelor pirotehnice, cât și a altor obiecte interzise de cadrul normativ în vigoare.

Pentru desfășurarea în condiții de siguranță a evenimentului sportiv, Jandarmeria Capitalei adresează spectatorilor următoarele recomandări:

-să vină din timp la stadion, începând cu ora deschiderii porților de acces, pentru a evita aglomerația în jurul punctelor de intrare în arena sportivă;

-să manifeste răbdare, să respecte indicațiile jandarmilor și să evite implicarea în conflicte de orice natură;

-în cazul în care sunt martorii săvârșirii unor fapte de natură antisocială, să solicite sprijinul forțelor de ordine din zonă;

-părinții să supravegheze cu atenție sporită copiii”, se arată în comunicatul emis de Jandarmerie.

Spynews
Prima persoană AUDIATĂ în cazul morții lui Andrei Versace. E un personaj temut în lumea INTERLOPILOR
Bzi.ro
Loredana Groza a făcut furori, în costum de baie! La 54 de ani, vedeta arată senzațional! – FOTO
Fanatik.ro
Pericolul ascuns de pe plaje. Lucrul banal care poate duce la tragedii
Capital.ro
A murit cea mai frumoasă actriță. Marea doamnă s-a stins. Toți o știau din telenovele
Playtech.ro
Ce spune Ciprian Marica despre incendiul pornit în incinta academiei sale din Pipera. Fanii nu se așteptau la asta!
DailyBusiness
Anunțul momentului cu privire la pensiile românilor! Vin primele documente
Adevarul
Unul dintre cele mai mari spitale din România în pericol de colaps. Deficitul de personal este de 1.000 de persoane, iar radiologia abia mai funcționează
Spynews
Andrei Versace, bătut cu lopata de un apropiat! Incidentele violente au avut loc după ce “Regele fițelor” i-ar fi furat mașina
Spynews
În ce oraș din întreaga lume e cel mai bine să trăiești. Se află la 500 km de Timișoara, peisajele sunt de vis, iar ahitectura este unică
Evz.ro
Daniela Condurache, tarif de lux. Cât încasează la un eveniment
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
wowbiz.ro
Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut niște..."
Cancan.ro
Bogdan Vlădău, primele declarații despre divorțul de Gina Chirilă: 'Încă îmi revin un pic' 😲
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Motivul pentru care raportul final al necropsiei lui Andrei Versace va fi gata abia peste un an! La ce concluzie au ajuns medicii legiști
Capital.ro
S-au ordonat restricții în România. Decizie în orașe și sate. E permis doar între anumite ore
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Imagini interzise, de la saună, cu Georgina, iubita lui Cristiano Ronaldo! A intrat într-o pereche de colanți și fanii au reacționat instant
stirilekanald.ro
Doctorița Gavril, ucisă în 30 de secunde! Filmul complet al crimei din Brăila
substantial.ro
Femeie din Ploiești reclamă condițiile de îngrijire medicală după pierderea sarcinii, potrivit IPJ Prahova
MediaFlux
EUROPA se PREGĂTEȘTE de RĂZBOI cu RUSIA! AVERTISMENT de la granița ROMÂNIEI
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!