Game, set şi titlu la Toronto! Simona Halep – Haddad Maia 6-3, 2-6, 6-3, victorie de poveste în Canada

Simona Halep (30 de ani, 15 WTA) o învinge pe brazilianca Beatriz Haddad Maia (26 de ani, 24 WTA) în finala de la Toronto. De luni, românca urcă pe locul 6 în clasamentul WTA.
Filip Stan
14 aug. 2022, 22:55
Game, set şi titlu la Toronto! Simona Halep - Haddad Maia 6-3, 2-6, 6-3, victorie de poveste în Canada

UPDATE: Simona Halep i-a mulţumit lui Patrick Mouratoglou pentru încrederea arătată, duminică seară, după finala câştigată la Toronto, ea precizând că speră că l-a făcut mândru pe antrenor. Halep a menţionat că meciul cu Beatriz Haddad Maia a fost “o luptă dură”.

“Sunt epuizată, a fost o luptă dură azi. Felicitări Beatriz, mulţumesc pentru această zi. A fost o luptă frumoasă. Am câştigat la Montreal de două ori, dar nu câştigasem şi aici, aşa că astăzi este o zi specială. Mulţumesc, Patrick, pentru că ai crezut în mine. Sper că te-am făcut mândru astăzi. N-am jucat aşa cum aş fi dorit, dar am luptat”, a spus Halep la ceremonia de după finală.

De cealaltă parte, Beatriz Haddad Maia a declarat şi ea că a luptat cât a putut în finală. “Vă felicit pe tine, Simona, şi pe echipa ta. Ai muncit mult ca să fii aici şi este foarte plăcut să trăiesc acest moment cu tine aici. Astăzi am luptat cât am putut, chiar dacă uneori un mi-am putut stăpâni emoţiile. Am încercat să lupt”, a afirmat ea.

Simona Halep – Beatriz Haddad Maia 6-3, 2-6, 6-3. Jucătoarea noastră este pentru a 3-a oară campioană la WTA Toronto şi îşi trece în palmares al 9-lea titlu de Masters din carieră.

În primul set, Halep s-a impus cu 6-3 revenind după ce a fost condusă cu 3-0. Românca a făcut de trei ori break, iar adversara sa o dată.

În al doilea set, Haddad Maia a fost constantă 1-0, 2-0, 3-0, 4-0, 4-1, 5-1, 5-2, 6-2 a fost evoluţia scorului, brazilianca reuşind două breakuri. Setul decisiv a fost câştigat de Halep cu 6-3, după ce adversara sa a pierdut de două ori pe propriul serviciu şi românca o dată. Meciul s-a încheiat în două ore şi 18 minute.

Titlurile WTA de simplu câştigate până acum de Halep sunt: 24 – Toronto (WTA 1000), Melbourne (WTA 250) – 2022, Roma (Premier 5), Praga (WTA International), Dubai (Premier) – 2020, Wimbledon (Grand Slam) – 2019, Montreal (Premier 5), Roland Garros (Grand Slam), Shenzhen (WTA), toate trei în 2018, Madrid (Premier Mandatory), în 2017, Montreal (Premier 5), Bucureşti (WTA), Madrid (Premier Mandatory), toate trei în 2016, Shenzhen (WTA), Dubai (Premier 5), Indian Wells (Premier Mandatory), toate trei în 2015, Doha (Premier 5), Bucureşti (WTA), ambele în 2014, Nurnberg (WTA), ‘s-Hertogenbosch (WTA), Budapesta (WTA), New Haven (Premier), Moscova (Premier) şi Sofia (turneul „mic” al campioanelor), toate cele şase în 2013.

Ca urmare a succesului din Canada, Halep va urca pe locul 6 WTA. Românca a obţinut un premiu de 439.700 de dolari şi 900 de puncte.

LIVE TEXT:

Simona Halep – Beatriz Haddad Maia 6-3, 2-6, 6-3, game, set şi meci!

Halep – Haddad Maia ONLINE STREAM 5-3, Simona serveşte pentru trofeu

Halep – Haddad Maia ONLINE STREAM 5-2, Simona este la un game de un nou titlu. Hadad, la serviciu însă!

Halep – Haddad Maia ONLINE STREAM 4-2, momente tensionate la Toronto

Halep – Haddad Maia ONLINE STREAM 2-1, din păcate Simona îşi pierde serviciul

Halep – Haddad Maia ONLINE STREAM 1-0, începe bine setul decisiv pentru Simona

6-3, 1-6, finala se decide într-un set trei!

Simona Halep – Haddad Maia ONLINE STREAM: 6-3, 1-5, Simona încearcă imposibilul şi în setul secund

Halep – Haddad Maia ONLINE STREAM: 6-3, 0-3, setul secund pare tras în oglindă, Simona începe din nou greu

Simona Halep – Haddad Maia ONLINE STREAM: 6-3! 1-0 la seturi, Simona se apropie de trofeu

Fabulos! 5-3. Simona este la un game de câştigarea primului set, revenire spectaculoasă pentru campioana noastră

DIGI SPORT LIVE VIDEO Halep – Haddad Maia ONLINE STREAM: 4-3, Simona preia conducerea după ce a fost condusă cu 3-0!

DIGI SPORT LIVE VIDEO Halep – Haddad Maia ONLINE STREAM: 3-3, Simona revine în set!

Halep – Haddad Maia ONLINE STREAM: 2-3, Simona revine spectaculos în primul set, serveşte pentru a egala scorul

DIGI SPORT LIVE VIDEO Halep – Haddad Maia ONLINE STREAM: 0-3, inceput dezastruos pentru Simona la Toronto, dar diferenţa este de doar un break!

Cele două jucătoare s-au mai întâlnit de 3 ori până acum, iar Simona Halep are palmares pozitiv împotriva sud-americancei. Românca a câștigat primele două confruntări, în 2017, la Wimbledon, în turul doi, 7-5, 6-3, și în acest an, la Australian Open, tot în turul doi, 6-2, 6-0.

Totuși, românca a pierdut ultima partidă jucată cu Beatriz Haddad Maia, la Birmingham, în urmă cu doar două luni, 3-6, 6-2, 4-6.

Simona Halep – Haddad Maia, LIVE de la 20:30 în finala de la Toronto

Beatriz Haddad Maia s-a calificat în finala de la Torono după ce a trecut în penultimul act de Karolina Pliskova (30 de ani, 14 WTA), scor 6-4, 7-6. Simona Halep a mai jucat de 3 ori cu Haddad Maia, bilanțul fiind de 2-1 pentru româncă. Cel mai recent duel dintre cele două sportive a fost la Birmingham, în acest an. Atunci, Simona a pierdut în semifinale cu scorul de 2-6, 6-3, 4-6.

România obține medalie după medalie! Echipajul feminin de 8+1 a primit AUR la Campionatul European de Canotaj
Vreau să le mulțumesc tuturor celor din tribune. M-au susținut ca niște nebuni astăzi! Jessica este o mare jucătoare, dovadă că este în top 10. A fost o adevărată provocare. Am luptat până la sfârșit și am reușit. Sunt mândră de mine.
Am schimbat puțin tactica după primul set. Ea lovea foarte, foarte puternic. M-am redresat, am împins-o în spatele terenului și am reușit.

Ce a spus Beatriz Haddad Maia înaintea finalei de la Toronto cu Simona Halep

Beatriz Haddad Maia susține că joacă în finala de la Toronto împotriva uneia dintre cele mai în formă jucătoare din circuitul WTA, însă anunță că va face tot posibilul să își adjudece trofeul.

”Este o jucătoare competitivă, poate cea mai competitivă din circuit. Am jucat la Birmingham și am câștigat, dar ea m-a bătut la Australian Open. Este o campioană și o jucătoare care muncește mult.

Va fi o bătălie teribilă. Dar eu voi încerca să mă bucur de acest moment. Cu siguranță, voi lăsa totul din mine pe teren. Voi încerca să fiu agresivă, înțeleg exact tot ce am de făcut”, a declarat Beatriz Haddad Maia, potrivit Ubi Tennis.

  • Simona Halep a jucat o finală la Toronto, în 2015. Ultima participare datează din 2019, când a ajuns în faza sferturilor de finală.
  • Simona Halep a câștigat Rogers Cup în 2016 și 2018, când competiția a fost găzduită de orașul Montreal.

Parcursul Simonei la WTA Toronto 2022

  • Turul 1 WTA Toronto: Simona Halep – Donna Vekic 6-0, 6-2
    Turul 2 WTA Toronto: Halep – Shuai Zhang 6-4, 6-2
    Turul 3 WTA Toronto: Halep – Jil Teichmann 6-2, 7-5
    Sferturi de finală WTA Toronto: Simona Halep – Cori Gauff 6-4, 7-6(2)
    Semifinale WTA Toronto: Simona Halep – Jessica Pegula 2-6, 6-3, 6-4

Ce a spus Halep după victoria din semifinale cu Jessica Pegula de la WTA Toronto

Partida dintre Halep și Jessica Pegula a fost una de mare anduranță. Ambele jucătoare au jucat la cel mai înalt nivel, însă, la final, Simona Halep a fost cea care s-a bucurat de triumf. Duelul a durat 2 ore și 14 minute. Simona a recunoscut că a trebuit să schimbe tactica după primul set, deoarece jocul nu se desfășura după își dorea. Pegula era jucătoarea mai agresivă, care intra mai des în teren, așa că Simona a trebuit să o împingă înapoi pe linia de fund.

„Baby Fenomeno face o cursă senzaţională!” Presa internaţională laudă performanţa lui David Popovici. Câţi decibeli au fost în sală la doborârea recordului
”În primul rând, aș vrea să mulțumesc tuturor pentru că m-au susținut. A fost o nebunie, azi, așa că vă mulțumesc. Nu am renunțat la nicio minge. A fost un meci greu, incredibil. Este o jucătoare foarte bună, din TOP 10. A fost adevărată provocare pentru mine să vin și să dau tot ce am mai bun. Am luptat până la final și sunt mulțumită de cum m-am descurcat pe teren, astăzi.

(n.r. – Ce s-a îmbunătățit după primul set) Am schimbat un pic tactica. În primul set, ea lovea foarte puternic și nu simțeam ritmul. Apoi, m-am calmat și am încercat să o împing un pic în spate și am făcut-o bine.

(n.r. – despre colaborarea cu Patrick Mouratoglou) De fapt, este prima noastră finală. Sper că vom avea multe altele. Vreau să îi mulțumesc, bineînțeles, pentru că este de partea mea și mă motivează să lupt și să câștig fiecare meci pe care îl joc. Este minunat să îl am în echipă. Chiar sunt onorată”, a declarat Simona Halep, la finalul partidei cu Jessica Pegula.

Pe ce loc va urca Simona Halep în clasamentul WTA dacă va câștiga turneul de la Toronto

Românca și-a asigurat datorită calificării în finală 585 de puncte și urmează să se claseze în top 10 începând de luni, mai exact pe poziția a noua. Dacă se va impune în finala cu Beatriz Haddad Maia, atunci Simona Halep își va asigura 900 de puncte și va trece de pe locul 15, pe care-l ocupă acum, până pe locul 6 WTA.

Spynews
EXCLUSIV | Cât s-a împrumutat Andrei Versace de la cămătari înainte să moară. Suma a tocat-o la ruletă, în câteva mâini
Bzi.ro
Anca Țurcașiu a făcut furori, în costum de baie, pe Instagram! La 54 de ani, artista arată impecabil!
Fanatik.ro
Duminică, 28 iulie 2024, după ora 8, patru zodii își schimbă destinul. Oportunități, împăcări și noroc din plin pentru acești nativi
Capital.ro
Pierzi instant permisul auto. Se va da ordin UE, lege și în România: Nu se discută
Playtech.ro
Două eleve din România au obținut 2 medalii de argint și 2 de bronz la Olimpiada Europeană de Informatică pentru Fete 2024
DailyBusiness
Sute de frigărui din carne de câine, scoase la vânzare. Ofițerii de ordine publică au intervenit de URGENȚĂ
Adevarul
Cum a fost păcălit un român să se căsătorească cu o indiancă în Marea Britanie
Spynews
Scandal monstru între Florin Salam și Tzancă Uraganu! Scenă ireală petrecută între cei doi artiști, cu tentă penală | VIDEO
Spynews
Imagini de Evul Mediu la Iași! Scandal cu pistoale și cuțite în plină stradă. Ireal ce a generat tulburătoarele scene | VIDEO
Evz.ro
Amenzi mari pentru șoferii care nu respectă o regulă mai puțin cunoscută
Ego.ro
Andreea Marin a făcut SENZAȚIE într-un costum de baie DECOLTAT. Vedeta are o siluetă perfectă, după ce a slăbit considerabil FOTO
Prosport.ro
FOTO. Ioana Tamaș, apariție incendiară în costum de baie. Imaigni hot cu soția lui Gabi Tamaș în Bali
wowbiz.ro
Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."
Cancan.ro
Roxana Dobre l‐a părăsit pe Florin Salam! Și-a luat copiii și a fugit
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Un bărbat a fost reținut de polițiști, după ce a înjunghiat un tânăr la o terasă din Neamț. Totul ar fi pornit de la un conflict spontan
Capital.ro
Gratis pentru mii de proprietari de casă din România. Primesc și teren. Faci contract cu Primăria
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Aza Gabriela, apariție spectaculoasă în plină vară! Cum s-a afișat cântăreața
stirilekanald.ro
Ultimele cuvinte ale lui Sorin Nazîru când agoniza: Se văita că...
substantial.ro
Primele decese din lume cauzate de virusul Oropouche înregistrate în Brazilia
MediaFlux
BANI în plus la PENSIE. Pensionarii care vor beneficia de 2 MAJORĂRI
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!