DIICOT, anunţ oficial în cazul crimelor din Caracal: Oase şi probe biologice ridicate din casa ororilor. Detalii despre analizele IML

Anchetatorii care au efectuat vineri cercetare la faţa locului la locuinţa lui Gheorghe Dincă au ridicat, printre alte probe, oase care se presupune că ar fi de provenienţă umană, precum şi probe biologice. Până acum, pe parcursul anchetei nu se găsiseră astfel de mijloace de probă la domiciliul bărbatului care le-a sechestrat pe Alexandra Măceşanu şi Luiza Melencu, pe care a declarat că le-a şi ucis.
Filip Stan
02 aug. 2019, 15:13
DIICOT, anunţ oficial în cazul crimelor din Caracal: Oase şi probe biologice ridicate din casa ororilor. Detalii despre analizele IML

UPDATE, comunicat oficial DIICOT: „Cu ocazia percheziției domiciliare și a activităților desfășurate în cursul zilei de astăzi, la domiciliul inculpatului au fost identificate și ridicate și alte fragmente osoase, precum și alte obiecte purtătoare de urme biologice.

De asemenea, în urma conducerii în teren a inculpatului, la indicația acestuia, a fost găsit telefonul victimei M.A.M. , obiect ce urmează a fi analizat.

Percheziția domiciliară și activitățile de căutare vor continua și în zilele următoare, cu conservarea locului faptei.

În raport de analizele antropologice și genetice aflate în desfășurare, vom informa opinia publică asupra rezultatelor acestora”

De asemenea, DIICOT anunţă că a primit de la INML raportul de expertiză medico-legală antropologică privind fragmentele osoase şi dentare găsite acasă la Gheorghe Dincă, însă concluziile vor fi comunicate după ce va fi primit şi raportul asupra materialului genetic.

Potrivit DIICOT, vineri, Institutul Naţional de Medicină Legală a transmis DIICOT – Structura Centrală raportul de expertiză medico-legală antropologică privind examinarea materialului osos şi dentar identificat în urma percheziţiei domiciliare făcute în 27 iulie la locuinţa inculpatului Dincă Gheorghe.

„Având în vedere faptul că, până la acest moment, raportul asupra materialului genetic nu a fost transmis, iar rezultatele necesită a fi coroborate, opinia publică va fi informată ulterior asupra concluziilor acestora”, anunţă DIICOT.

Purtătorul de cuvânt al DIICOT, care a preluat ancheta de la autorităţile din Caracal după o săptămână de bâlbâieli procedurale, a oferit informaţii care conturează cele mai sumbre scenarii, care până acum stăteau sub semnul întrebării: „Au fost identificate fragmente osoase ce vor fi analizate genetic si antropologic. Au fost gasite probe biologice ce vor fi supuse testelor de laborator. In cadrul cercetarii in teren, Gheorghe Dinca a indicat unde a fost aruncat telefonul Alexandrei, care a fost gasit”.

Cercetarea la faţa locului s-a încheiat vineri, dupa ora 18.00, dar va continua în zilele următoare, potrivit reprezentantului DIICOT,, Mihaela Porime. Aceasta nu a dorit să furnizeze informaţii privind ipoteza ca Gheorghe Dincă să fi avut şi complici.

Gheorghe Dincă, acuzat în cazul dispariţiei tinerelor Alexandra Măceşanu şi Luiza Melencu, a fost adus vineri la locuinţa sa din Caracal, unde anchetatorii au făcut noi percheziţii. Criminaliştii au găsit oase în vegetaţia din curtea lui Gheorghe Dincă, iar acestea urmează să fie expertizate pentru a li se stabili originea.

Primele rezultate ale testelor INML în cazul oaselor găsite în locuinţa lui Gheorghe Dincă. Legiştii au anunţat cui aparţin

De asemenea, au fost ridicate şi mai multe haine. Anchetatorii au început să spargă şi gropile cimentate din curtea suspectului, ei suspectând că în acestea ar putea fi ascunse cadavre.

Audiat timp de mai multe ore în noaptea de joi spre vineri la DIICOT Bucureşti, Gheorghe Dincă şi-a menţinut declaraţiile privind uciderea Alexandrei Măceşanu şi a celeilalte tinere, Luiza Melencu, dispărută în luna aprilie, conform avocatului său, Claudiu Lascoschi.

Purtătorul de cuvânt al DIICOT a declarat că perchezițiile au fost reluate după ce Gheorghe Dincă a oferit noi indicii.

Noi imagini cu Gheorghe Dincă în zona digului din Caracal după ce a răpit-o pe Alexandra Măceşanu VIDEO

Cercetarea criminalistică va fi una complexă şi amănunţită, fiind sectorizate toate zonele şi cercetate cu echipe diferite.

„În baza unui mandat de percheziţie, am intervenit la domiciliul inculpatului, urmare a preluării dosarului de la DIICOT Craiova. Vom efectua o cercetare criminalistică, complexă şi amănunţită, împreună cu poliţişti de la Serviciul Omoruri din Poliţia Capitalei, Direcţia de Combatere a Criminalităţii Organizate, Institutul de Criminalistică şi Serviciul Criminalistic din Poliţia Capitalei. Când vorbesc de o acţiune complexă mă refer la faptul că vor fi sectorizate toate zonele, vor fi cercetate cu echipe diferite. Vor fi verificate şi gropile acelea cu beton şi ciment, după ce, în prealabil, vom face o degajare a zonelor respective”, a declarat purtătorul de cuvânt al DIICOT, Mihaela Porime.

Fiica lui Gheorghe Dincă, primele declaraţii despre cazul de la Caracal: Ne dezicem. Nu facem parte din nicio bandă de traficanţi

De asemenea, la nouă zile de la dispariţia Alexandrei, criminaliştii au prelevat amprente de pe porţile curţii lui Gheorghe Dincă.

La cercetări a fost prezent şi Gheorghe Dincă, care a fost adus de la Bucureşti, după ce a fost audiat în noaptea de joi spre vineri timp de nouă ore la sediul DIICOT.

Spynews
Moarte suspectă în Iași. Doi soți au fost găsiți fără suflare în propria casă. Polițiștii sunt în alertă
Bzi.ro
Ianis Hagi și Elena nu pot pleca în luna de miere! Ce se întâmplă în familia lor, după nuntă
Fanatik.ro
Vacanță de coșmar pentru mai mulți turiști români. Ce au pățit după ce au plătit avans pentru un sejur all inclusive la Mamaia Nord
Capital.ro
Cutremur în România. Ion Iliescu a primit decizia. Procurorii n-au avut milă
Playtech.ro
Ce spune Bianca Drăgușanu despre acuzațiile de evaziune fiscală. Vedeta RUPE TĂCEREA
DailyBusiness
BNR dă vestea cea mare pentru românii care au împrumut la bancă!
Adevarul
De ce circulă în continuare TIR-urile pe Transfăgărășan. Suspiciuni de șpagă pe Valea Oltului pentru tranzit
Spynews
Idei de întrebări pentru confirmarea prezenței la nuntă. Cum să îi întrebi pe invitați dacă vor fi prezenți la eveniment
Spynews
Pare bad boy la Insula iubirii, dar are o poveste de viață impresionantă. Secretele din trecutul ispitei Marcel Andrei
Evz.ro
Șoșoacă ne aruncă în lumea a treia. Niciodată nu s-a mai întâmplat așa ceva
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
Dentista din Brăila a avut parte de o moarteVIOLENTĂ! Detaliile scoase la iveală de autopsie, biata femeie a...
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Peste 2,5 milioane de români primesc 250 de lei în luna august. Categoria de persoane ce se bucură de mai mulți bani de la stat
Capital.ro
Vor plăti mai puțin. Decizie pentru cei care alimentează cu motorină. Ordin la Guvern azi, 18 iulie
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
stirilekanald.ro
Ireal ce i-a făcut criminalul Marinei Gavril după mai multe lovituri de cuțit
substantial.ro
Cetățean american condamnat în Rusia la 13 ani de închisoare pentru trafic de droguri
MediaFlux
ALERTĂ la Guvern! E CRIZĂ de ENERGIE, MĂSURI DRASTICE pentru români
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'