„Contrar celor afirmate în presă, la nivelul DIICOT nu a fost înregistrată nicio plângere în legătură cu o posibilă activitate infracţională a SC Hexi Pharma Co. SRL, obiectul plângerii înregistrate la DIICOT şi restituite petiţionarei fiind cu totul diferit”, precizează DIICOT, într-un comunicat de presă remis vineri.
Poziţia DIICOT vine după ce în mass-media au apărut informaţii că fosta soţie a lui Dan Condrea a depus o plângere la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti în care vorbeşte de „spălare de bani” în compania Hexi Pharma şi de faptul că Dan Condrea a exercitat asupra ei acte de violenţă. Această plângere a fost trimisă la DIICOT, care nu a efectuat verificări şi a restituit-o petiţionarei, deoarece forma de redactare nu era conformă cu legea penală.
Jurnalistul Cătălin Tolontan dezvăluia că fosta soţie a lui Condrea a semnalat autorităţilor că soțul face evaziune fiscală și că e un om care nu se dă înapoi de la nimic.
În comunicatul difuzat vineri, DIICOT arată că îşi desfăşoară activitatea exclusiv în conformitate cu normele legale active, în limitele de competenţă, indiferent de numele persoanei care formulează plângerea sau de cea împotriva căreia este formulată.
„Pentru a îndepărta confuzia creată, voit sau nu, extragem din conţinutul Codului de procedură penală: art. 289 alin. 2 din Codul de procedură penală prevede: plângerea trebuie să cuprindă: numele, prenumele, codul numeric personal, calitatea şi domiciliul petiţionarului ori, pentru persoane juridice, denumirea, sediul, codul unic de înregistrare, codul de identificare fiscală, numărul de înmatriculare în registrul comerţului sau de înscriere în registrul persoanelor juridice şi contul bancar, indicarea reprezentantului legal ori convenţional, descrierea faptei care formează obiectul plângerii, precum şi indicarea făptuitorului şi a mijloacelor de probă, dacă sunt cunoscute; art. 294 alin. 2, din Codul de procedură penală: „În situaţia în care plângerea sau denunţul nu îndeplineşte condiţiile de formă prevăzute de lege ori descrierea faptei este incompletă ori neclară, se restituie pe cale administrativă petiţionarului, cu indicarea elementelor care lipsesc”, mai spune DIICOT.