Serghei Mizil a recunoscut în repetate rânduri că nici în comunism, nici în capitalism nu a dus-o rău. Celebrul afacerist a știut să se adapteze mereu vremurilor. Într-un interviu oferit pentru site-ul RomâniaTV.net, cunoscutul personaj monden a dezvăluit de ce a trebuit să-și închidă afacerile din HORECA.
Mizil a deținut mai multe restaurante în România, pe care a trebuit să le închidă din cauza lipsei de personal, dar și a controalelor din ce în ce mai dese, pe care le-a interpretat drept abuzive.
„Eu am închis de mult timp afacerile, din cauza personalului.
Și când aveam cârciumi, au venit ‘sanitar-veterinarul’, primăria, poliția comunitară, ANAF, Garda Financiară. Zi de zi venea cineva! Trebuia tot timpul săi ai și alea, și alea, și alea”, a declarat Mizil.
Mai nou, influencer în social media, Serghei Mizil a dezvăluit că se concentrează pe business-urile din domeniul imobiliar.
„Am construit, am vândut și acum am terenuri. Nu mai construiesc, că nu mai știm ce se întâmplă cu ‘ROBORUL-MOBORUL’. Iei cu un ban și te trezești peste ceva timp că s-a dublat. Momentan, fac tranzacții cu terenuri”, a mai dezvăluit afaceristul.
Serghei Mizil are multiple surse de venit. Afacerilor din domeniul imobiliar li se adaugă contractele de publicitate și magazinul online cu tricouri marca „Serghei Mizil”.
„Nu mă pricep (n.r. – la investițiile în crypto). Dar am diverse contracte cu firme, fac reclame.
Fiică-mea se ocupă de magazinul cu tricouri”, a mai împărtășit carismaticul pamfletar.
De asemenea, celebrul bișnițar al anilor ’90 încasează venituri și din activitatea din social media.
„O parte o monetizez, o parte nu. Când vorbesc (n.r. – împotriva standardelor din social media), ți-am zis, mă taie”, a comentat Mizil, nemulțumit de cenzura impusă de Big Tech.
În plus, Serghei Mizil joacă și în filme. Cel mai recent proiect din care face parte va fi lansat săptămâna viitoare, la TIFF.
Fost pictor, Serghei Mizil a povestit de ce a trebuit să renunțe la pictură, domeniul în care a fost școlit, de altfel. Afaceristului i s-a tăiat de tot. Nu mai pictează nici măcar în timpul liber.
„Nu mai pictez. E riscant să pictezi în ziua de azi. Trebuie să ai o liniște… Imediat după Revoluție, noii guvernanți care au venit, s-au p***t pe cultură și pe artă. Teatrul și-a mai revenit.
Dacă pictam, muream de foame, așa că m-am băgat în afaceri. Să mor de foame, ca pictor, nu-mi convenea.
Artistul e patrimoniul național. Pe noi ne-au băgat la strungari… Niște idioți! Pe vremuri era atelier pe gratis, sală de expoziție pe gratis, critică pe gratis, îți dădeau bani buni pe lună, destul de mulți. La un an – un an și jumătate trebuia să faci o exploziție unde se venea și se cumpărau tablouri. Veneau UTC-ul, sindicatele, gospodăria de partid, Uniunea, m***ii mă-sii! Multe tablouri erau făcute cadou, în străinătate. România a ieșit în afară cu arta și cu sportul. Ăștia (n.r. – de după 90′) s-au p***t pe noi”, a comentat Serghei Mizil.
În vârstă de 68 de ani, Serghei Mizil a ajuns cunoscut publicului larg din România după 1989, prin intermediul excentricităților făcute în perioada comunistă, dar și imediat după Revoluție, povestite în mass-media și social media. Fost bișnițar și actual investitor în imobiliare, Mizil rămâne un personaj recunoscut pentru glumele sale și stilul direct în care comentează diverse aspecte ale societății, fără perdea.
Serghei Mizil are la bază studii de artă plastică. A fost pictor, dar s-a apucat de afaceri, de tânăr. El a recunoscut în repetate rânduri că „a dus-o” bine și pe vremea lui Nicolae Ceaușescu, încălcând mereu regulile impuse de regim, dar și acum.
Serghei Mizil, fost bun prieten cu Nicu Ceaușescu, provine dintr-o familie de intelectuali. Afaceristul este fiul lui Paul Niculescu-Mizil, fost ministru al Educației și fost ministru de Finanțe în perioada regimului Nicolae Ceaușescu.