vem nevoie de proteine pentru a supravietui, insa trebuie sa uitam inainte si de preconceptiile obisnuite cum ca nu le putem lua decat din carne si grasimi animale. Fals. Bazandu-ne doar pe carne rosie de exemplu, putem dezvolta in timp probleme cu vederea sau afectiuni ale colonului.
1. Soia
Cu 28 de grame de proteine la cantitatea de soia care ar incape intr-o singura cana, aceasta legume reprezinta una dintre cele mai bune solutii de a evita carnea. Spre exemplu, o bucata de friptura de 100 de grame contine aceeasi cantitate de proteine. Soia se poate gati in multe feluri in functie de preferinte si din ce in ce mai multa lume o alege ca inlocuitor atunci cand dintr-un motiv sau altul nu consuma carne
2. Quinoa
Quinoa, un tip de cereala specifica Americii de Sud dar care devine din ce in ce mai popular si in restul lumii contine cele mai multe proteine din categoria sa de plante (10 grame la cantitatea unei cani). Ea poate fi consumata in loc de orez ori in combinatie cu fructe uscate constituind un mic dejun perfect.
CITEŞTE ŞI: Ce alimente să mănânci pentru a-ţi recăpăta energia
3. Leguminoasele
In vreme ce soia este cea mai bogata in proteine, alte leguminoase pe care le cunoastem si folosim in mod curent (fasole alba, fasole neagra, naut, linte, si alte leguminoase cu pastai) sunt cel putin imediat in spatele ei in materie de proteine. Continutul acestora variaza intre 14 si 19 grame la cantitatea unei cani.
4. Arahide
De altfel toate fructele din familia de nucifere (nuci, alune, arahide, fistic, migdale etc.) contin cantitati considerabile de proteine. Din fericire, arahidele, care sunt si dintre cele mai gustoase, contin si cea mai mare cantitate dintre toate. Concret, un pachet de 100 de grame de arahide contine nu mai putin de 27,5 grame de proteine. Un sfert din acest pachet luat ca si gustare seara dupa cina, echivaleaza cu un peste intreg consumat la o singura masa.
Citeste mai mult pe lyla.ro