Noile etichete vor conţine informaţii despre substanţele care se găsesc în anumite alimente şi ce efecte au acestea asupra sănătăţii corpului uman. De exemplu, dacă pe eticheta unui produs este specificat că acesta conţine calciu, produs ne va ajuta la buna funcţionare a sistemului osos, nu neapărat la întărirea oaselor. Un alt exemplu ar fi vitamina A. Un cumpărător care achiziţionează un produs pe care scrie că acesta conţine vitamina A nu trebuie să se aştepte ca produsul să ajute la combaterea căderii părului, ci mai degrabă la reducerea oboselii şi la buna funcţionare a sistemului imunitar.
Noi reglementări vor fi şi în ceea ce priveşte guma de mestecat. Pe eticheta acesteia va scrie că produsul ajută la mineralizarea dinţilor, la neutralizarea acizilor de pe placa dentară, nu neapărat la albirea dinţilor.
De asemenea, pe eticheta sticlei de apă va scrie că aceasta ajută la reglarea temperaturii corpului, însă totodată pe etichetă va mai scrie că pentru acest lucru trebuie consumaţi 2 litri de apă pe zi.
Uniunea Europeană a luat aceaste decizii după ce timp de trei ani de zile au controlat mii de etichete şi au constatat că doar 20% dintre acestea erau adevărate.