BARAJ LIGA 1. Dinamo – U Cluj 1-1 şi „câinii” retrogradează pentru prima dată în istoria clubului

Dinamo a pierdut barajul cu Universitatea Cluj şi a retrogradat pentru prima dată în eşalonul secund.
Filip Stan
29 mai 2022, 22:58
BARAJ LIGA 1. Dinamo - U Cluj 1-1 şi

UPDATE. Formaţia Dinamo a retrogradat, duminică, în Liga a 2-a Casa Pariurilor, după ce a pierdut barajul cu Universitatea Cluj, scor general 1-3, după 0-2 în tur şi scor 1-1 în retur. Dinamoviştii vor evolua în epalonul secund pentru prima dată de la înfiinţarea clubului, în 1948. Clujenii revin în primul eşalon.
Duminică, pe stadionul Dinamo, au marcat Tescan ’17 pentru clujeni şi Morar ’20 pentru dinamovişti.

Fostul jucător Ionel Dănciulescu s-a arătat şocat de retrogradarea echipei Dinamo Bucureşti din Liga I de fotbal, spunând la finalul partidei cu Universitatea Cluj, scor 1-1, că încă nu conştientizează duritatea acestei lovituri.

„Asta e mai dureros, că în repriza a doua Universitatea Cluj nu a fost o echipă care să facă trei pase legate şi tu nu ai reuşit să înscrii măcar un gol, şi să mai speri pe finalul de meci. Mi-e greu să îmi găsesc cuvintele, nici nu conştientizez duritatea şi magnitudinea acestei lovituri pe care am primit-o în această seară. Probabil că am nevoie de timp să mă acomodez cu situaţia actuală a echipei”, a afirmat Dănciulescu la DigiSport.

Angajat acum la echipa de fotbal a CS Dinamo, Dănciulescu a exclus varianta fuzionării celor două formaţii: „Am auzit tot felul de informaţii, că CS Dinamo şi-ar dori să fuzioneze cu FC Dinamo, ceea ce este total fals, nu se doreşte acest lucru”.

Fostul atacant dinamovist consideră că problemele echipei pregătite de Dusan Uhrin Jr s-au acutizat în ultimii doi ani.

„Problemele s-au acutizat în ultimii doi ani de zile, după părerea mea. Degradarea lui Dinamo a început de acum doi ani, asta e părerea mea”, a mai spus Ionel Dănciulescu. Dinamo Bucureşti a retrogradat pentru prima oară în istoria sa din Liga I de fotbal, după ce a terminat la egalitate cu Universitatea Cluj, 1-1 (1-1), duminică seara, pe teren propriu, în manşa a doua a barajului pentru menţinere/promovare.

Dinamo, care a evoluat neîntrerupt în primul eşalon din 1948, fusese învinsă în tur de Universitatea cu 2-0.

Universitatea Cluj, care a încheiat sezonul pe locul al treilea în play-off-ul ligii secunde, revine în primul eşalon după o pauză de şapte ani.

Dinamo, care a încheiat pe locul 8 în play-out, este al doilea cel mai titrat club din Liga I, cu 18 titluri şi 13 Cupe ale României.

Dinamo – U Cluj (în tur 0-2), returul barajului pentru menținearea / promovarea în Liga 1, va avea loc duminică, în Ștefan cel Mare, de la ora 21:00, în fața unui stadion arhiplin. Partida va fi liveTEXT pe Romaniatv.net și în direct la Digi Sport, Orange Sport și Prima Sport.

Dinamo – U Cluj 1-1, Morar aduce imediat egalarea, calificarea se joacă!

Dinamo – U Cluj 0-1, portarul Eşanu este lobat de Tescan!

NOTĂ: Chindia Târgovişte a reuşit să se menţină în Liga I de fotbal, după ce a învins-o cu 4-1 pe Concordia Chiajna, la loviturile de departajare, duminică seara, la Ploieşti, după ce câştigase cu 1-0, la capătul prelungirilor, în manşa secundă a barajului de menţinere/promovare.

După ce a cedat în tur cu 1-2, Chindia a dominat cvasitotal în timpul perioadei regulamentare, ratând numeroase ocazii de gol, dar reuşind să înscrie dramatic, prin Nasser Chamed (90+1), în urma unui corner executat de Cristian Cherchez.

UPDATE: Înaintea meciului dintre Dinamo și U Cluj, au avut loc incidente violente în mijlocul străzii, în zona stadionului din „Ștefan cel Mare”.

Echipe de start

Dinamo: Eșanu – G. Crețu, Carp, Aloe, A. Radu – Torje, Pierret, Grădinaru – Morar, Irobiso, C. Matei
Rezerve: Cristiano, G. Moura, Jovanovic, Al. Răuță, St. Filip, J. Rodriguez, Bordușanu, A. Bani, Ivanovski
Antrenor: Dusan Uhrin jr.

Universitatea Cluj: Gorcea – R. Romeo, Fl. Ilie, D. Ispas, M. Dobrescu – R. Pires, I. Filip, Remacle – Ribeiro, Boiciuc, Tescan
Rezerve: A. Păun – Alarcon, Vomir, Balgiu, Haită, Pîrvulescu, Gugu, V. Alexandru, Hofman
Antrenor: Erik Lincar

Dinamo – U Cluj LIVE VIDEO ONLINE STREAMING Victor Becali: Cred că e mai bine ca Dinamo să retrogradeze. Se face bine

Agentul de jucători Victor Becali crede că Dinamo Bucureşti ar avea o soartă mai bună dacă ar retrograda, în urma barajului cu Universitatea Cluj.

”În preajma meciului, o să îmi mai iau niște înjurături. Eu cred că pentru Dinamo e mai bine să retrogradeze. Sunt 70% șanse să retrogradeze. Dinamo, dacă va rămâne în Liga 1, va fi la terapie intensivă.

Se duce în B, se face bine, se tratează. Se face bine cu un buget mic. Dacă Dinamo s-ar fi dus mai demult în B, cu sprijinul suporterilor, ieșeau din insolvență, erau și promovați acum. Decât să dau 2000 pentru abonament, aș da 2000 pentru B. Să se ducă în B și sunt mulți care ar da.

Trebuie să fie o conducere serioasă, nu așa să conducă o mână de suporteri. Nu pot să înțeleg de ce aduci jucători cu salarii mari dacă ești în insolvență. Își face o echipă care să promoveze, uitați-vă la Rapid. Eu vă spun că sunt mulți oameni care ar ajuta Dinamo în Liga 2”, a declarat Victor Becali la emisiunea Digi Sport Special.

Ce spune Erik Lincar, antrenorul lui U Cluj

„Nu cred că cineva are dreptul să ne subestimeze şi pe noi şi aici aş vrea să fac doar o mică remarcă. Am avut un om mai puţin din minutul 72. Dinamo a avut un om în plus şi nu ştiu dacă şi-a creat după acel moment o situaţie foarte clară de a marca şi noi am reuşit să marcăm în minutul 82, care sper să ne ajute în obţinerea obiectivului. Cu siguranţă ne va aştepta infernul la Bucureşti, dar mizez foarte mult pe bărbăţia, pe forţa grupului, care am spus că va face diferenţa în acest dublu meci cu cei de la Dinamo şi am mare încredere că ei vor fi puternici şi că vor rezista tuturor presiunilor care vor fi în acea seară.”, a spus Lincar.

Finala Champions League 2022: LIVERPOOL – REAL MADRID 0-1. Ancelotti mai reuşeşte o minune!
„Respect Dinamo, respect toţi jucătorii de la Dinamo, dar nu îmi doresc ca cineva să fie avantajat. Ei dacă vor reuşi să aibă o evoluţie bună, e OK, să câştige. Sunt sigur că în România sunt arbitri care pot fi imparţiali, deşi va fi presiune pe toată lumea, dar îmi doresc să fiu arbitrat corect”, a spus tehnicianul conform site-ului oficial al clubului.

„Am încercat să-i conving pe jucătorii mei să înţeleagă că jocul porneşte de la 0-0, să considere că e doar prima manşă şi că mergem la Bucureşti să obţinem un rezultat bun şi că a doua manşă se va desfăşura la Cluj peste încă o săptămână. Îmi doresc foarte mult să uităm ce s-a întâmplat sâmbăta trecută şi să mergem cu încredere şi cu speranţă că putem obţine un rezultat bun la Bucureşti”, a adăugat el

Erik Lincar este convins că ambele echipe vor juca sub aceeaşi presiune, chiar dacă formaţia sa a câştigat cu 2-0 partida tur.

Dinamo – U Cluj LIVE VIDEO ONLINE STREAMING. Tehnicianul Dusan Uhrin Jr. a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, că jucătorii de la Dinamo trebuie să dea maximum la meciul retur de baraj cu Universitatea Cluj.

„Realitatea este că toată lumea trebuie să facă mai mult, dacă vrem să rămânem în prima ligă. Cred că adversarii vor juca pe contraatac. Trebuie să jucăm cu siguranţă, dar în acelaşi timp să înscriem minimum două goluri în timpul regulamentar. Nu e o situaţie deloc bună pentru istoria acestui club, dar sper că vom depăşi această perioadă. Nu mă simt prea bine, dar trebuie să dăm maximum. Am avut multe momente de presiune în cariera mea, nu e cel mai dificil moment. Nu vreau să le frâng inima fanilor dinamovişti. Pot să dorm, dar nu aşa bine, ma gândesc numai la acest meci. Jucătorii sunt un pic emoţionaţi, dar noi suntem vinovaţi pentru această situaţie. Trebuie să rămânem concentraţi. Dacă voi fi emoţionat sau nervos, va fi foarte rău pentru noi.Am vorbit cu fanii, cu câţiva lideri de la DDB. E normal să pună presiune, vor ca echipa să rămână în Liga 1. Nu cred că e momentul acum să ne gândim la bani, trebuie în primul rând să ne salvăm de la retrogradare. Nu joacă banii, trebuie să avem atitudine. Trebuie să recunosc că a fost mai greu decât mă aşteptam atunci când am semnat cu Dinamo. Nu vorbesc despre viitorul meu, am contract cu Dinamo, sunt concentrat acum doar pe meciul de duminică. Mereu am lucrat sub presiune aici. Aşa e la Dinamo, iar jucătorii trebuie să înţeleagă şi ei acest lucru, că sunt mereu sub presiune”, a spus Dusan Uhrin, într-o conferinţa de presă.

Vasile Dîncu, despre promovarea Stelei: „Sunt două moduri. Schimbăm legea, ceea ce nu cred că e cazul, sau se organizează după modelul Dinamo”
Dinamo joacă, duminică, de la ora 20.30, cu Universitatea Cluj în barajul de menţinere/promovare pentru Liga 1. În tur, clujenii s-au impus, scor 2-0.

Dinamo a primit licenţa de Liga 1, mai trebui să aibă ce face cu ea

Federaţia Română de Fotbal, prin Administraţia de Licenţiere, anunţă finalul procesului de acordare a licenţei pentru Liga 1 Casa Pariurilor. Toate grupările care au solicitat licenţa au primit-o.

Comisia pentru acordarea licenţei cluburilor a pronunţat hotărârile în data de 20 mai 2022. Niciun club nu a făcut apel (termenul pentru depunerea acestuia a fost 24 mai 2022, conform Regulamentului).

Următoarele cluburi au primit licenţă pentru participarea la Campionatul Naţional Liga 1, sezonul 2022 – 2023, ca urmare a constatării îndeplinirii cerinţelor minime stabilite în Regulamentul naţional de licenţiere a cluburilor şi de fair play financiar, ediţia 2021:
Asociaţia Club Sportiv Sepsi O.S.K. din Sfântu Gheorghe;
Asociaţia Clubul Sportiv Campionii Fotbal Club Argeş;
Asociaţia Fotbal Club Botoşani;
Asociaţia Fotbal Club Chindia Târgovişte;
Asociaţia Fotbal Club UTA Arad;
Clubul Sportiv Mioveni;
F.C.V. Farul Constanţa SA;
Fotbal Club CFR 1907 Cluj SA;
Fotbal Club Rapid 1923 SA;
Fotbal Club Voluntari SA;
SC Dinamo 1948 SA;
SC Fotbal Club FCSB SA;
U Craiova 1948 Club Sportiv SA;
U Craiova 1948 SA;
Asociaţia Clubul Sportiv Petrolul 52;
Asociaţia Fotbal Club Hermannstadt;
Asociaţia Fotbal Club Unirea 04 Slobozia;
Asociaţia Sportivă Fotbal Club Buzău;
Asociaţia Sportivă Fotbal Club Universitatea Cluj;
Clubul Sportiv Concordia Chiajna.

Un nou om de afaceri potent financiar, alături de Dinamo. Anunțul DDB
Suporterii din programul DDB au făcut anunțul cu doar o zi înainte de barajul cu Universitatea Cluj. Clubul bucureștean a primit ajutor financiar din partea afaceristului român, Gruia Stoica, care contribuie la prima oferită jucătorilor, care din informațiile Digi Sport este de 100.000 de euro.

Acesta se pare că a pus la bătaie un sfert din sumă. Alți oameni care au contribuit se pare că sunt cei obișnuiți cu acest lucru, Gheorghe Nițu, Marin Iuhasz, Nicolae Badea și Claudiu Ciolan, la care se adaugă și DDB, dar și Claudiu Florică, cel care în trecut a marșat la ideea de a deveni acționar majoritar la Dinamo.

„DDB vine acum cu genul de știre pe care o așteptam de ani de zile! DINAMO A RĂMAS ÎN VIAȚĂ datorită suporterilor, iar eforturile lor nu au rămas fără ecou, atrăgând atenția și admirația multora. În urmă cu o săptămână v-am vorbit despre un grup de oameni de afaceri care au pus câte o sumă, pentru a le oferi jucătorilor o primă pentru rămânerea în Liga 1.

Ne-am alăturat și noi, suporterii, acestui demers. Dar nu despre noi am vrea să vorbim acum, ci despre cel care a avut această inițiativă, oferind primii 25.000€, fiind urmat de ceilalți oameni de afaceri. Nu v-am spus până acum despre cine este vorba dintr-un singur motiv, care ține de modestia celui în cauză.

Omul nu a dorit să iasă în evidență, mai ales că, în domeniul afacerilor, a ajuns la un nivel la care nu are nevoie de publicitate. Pentru că mulți dintre noi au insistat să știe cine este suporterul care a dat tonul oferirii primelor pentru echipă, acesta a acceptat ca numele său să devină public.

Gruia Stoica este unul dintre cei mai importanți industriași din România, cu afaceri legate de calea ferată, care se întind dincolo de granițele țării. Genul de om căruia îi place să pună lucrurile pe roate. Ni s-a alăturat acum pentru că dorește să susțină sportul românesc și pentru că speră în renașterea unui brand uriaș al țării, care se numește Dinamo”, se arată în comunicatul postat pe pagina de Facebook a Peluzei Cătălin Hîldan.

„Sunt impresionat de ceea ați reușit voi, suporterii, de felul magnific în care v-ați bătut, pentru ca acest Bun Național să continue să existe. Oamenii de afaceri care au realizat ceva în țara asta, trebuie să se implice și în susținerea sportului românesc. Este lăudabil gestul celor care au făcut-o deja.

Am venit alături acum, în lupta pentru salvarea brandului național Dinamo și sunt hotărât să rămân și după câștigarea barajului, pentru readucerea clubului la marea performanță, acolo unde îi este locul”, a declarat Gruia Stoica.

Spynews
Marina își trăia zilele cu spaimă, chiar înainte să fie omorâtă. Ce au descoperit autoritățile despre crima care a tulburat liniștea din Brăila
Bzi.ro
Incident cumplit la nunta lui Ianis Hagi! A fost chemată ambulanța
Fanatik.ro
Orașul impresionant care se află pe două continente. Are o istorie bogată și multe obiective turistice
Capital.ro
Alimentul care te lasă fără permis. Nu ai voie să-l mănânci dacă te urci la volan
Playtech.ro
A suferit CUMPLIT după DIVORȚ! Știi cine e, astăzi, fata din imagine?
DailyBusiness
BNR dă vestea cea mare pentru românii care au împrumut la bancă!
Adevarul
Reacția unui medic legist după ultimul festival de la mare: „Nu reprezintă nimic altceva decât deschiderea către o viață de consumator”
Spynews
”L-am ucis și l-am băgat în troler”. Declarația tulburătoare a criminalului care l-a omorât pe bărbatul găsit fără suflare în geamantan. Cum și-a explicat gestul
Spynews
Decizie dură luată de Oana Roman față de Marius Elisei! I-a deschis proces penal! Vedeta s-a săturat să aștepte ca el să fie tată pentru fiica lui! Exclusiv
Evz.ro
Basmul lui Harry și al lui Meghan a luat sfârșit. Doar atât au rezistat
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Cum au apărut soția și fiica lui Adrian Ilie la nunta lui Ianis Hagi!
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
CALVARUL prin care a trecut dentista din Brăila, înainte să moară. Detalii șocante din anchetă. Cum a vrut să se protejeze, dar nu a reușit
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Patru șoferi și-au primit înapoi permisele după ce rezultatele testelor antidrog au fost infirmate. După 48 de ore, aceștia și-au recăpătat dreptul de a conduce
Capital.ro
Amendă de 825 de lei. Greșeala pe care polițiștii nu o mai iartă. S-a schimbat legea
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
stirilekanald.ro
Calvarul de nedescris prin care a trecut doctorița Marina, înainte să fie găsită moartă în cabinet!
substantial.ro
Minge de foc traversează cerul deasupra Statuii Libertății, provocând panică și investigații ample
MediaFlux
ÎNCĂ o TENTATIVĂ de ASASINAT pentru TRUMP! A FOST UCIS pe LOC
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'