Manifestarea se va desfăşura de marţi până pe 8 iunie şi include o serie de evenimente care vor avea loc în diverse localităţi din Ţara Haţegului şi în Bucureşti, toate fiind menite să atragă atenţia opiniei publice asupra importanţei şi frumuseţii Geoparcului Dinozaurilor, informează Agerpres.
„Activităţile vizează toate categoriile de vârstă, adresându-se atât copiilor cât şi adulţilor. Astfel, copiii vor avea posibilitatea să participe la lecţii în aer liber în care pot afla care sunt poveştile de mii de ani pe care ni le transmit pietrele, ce înseamnă biodiversitatea, dar şi la ateliere de creaţie având ca tematică dinozaurii din Ţara Haţegului”, a declarat marţi administratorul de patrimoniu al Geoparcului Dinozaurilor Ţara Haţegului, dr. Cristian Ciobanu.
Pe parcursul următoarelor zile, la sediul Geoparcului Dinozaurilor din oraşul Haţeg va putea fi văzută o expoziţie cu fosile şi reproduceri de dinozauri, cei care vor ajunge acolo având posibilitatea să afle lucruri interesante despre evenimente care s-au întâmplat cu zeci de milioane de ani în urmă de la specialiştii instituţiei. Intrarea este liberă, iar sesiunile de ghidaj gratuit vor avea loc miercuri la orele 12.00, 14.00, 16.00 şi 18.00.
Pentru cei mici va mai fi organizat, joi, un atelier de desen şi modelaj, la sediul Geoparcului Dinozaurilor, iar sâmbătă copiii vor fi invitaţi în localitatea Sălaşu de Sus, în zona Fâneţelor cu Narcise, la o lecţie deschisă despre biodiversitate şi dinozaurii pitici.
Geoparcul Dinozaurilor este un parc natural ce cuprinde zona Ţării Haţegului, el fiind declarat arie protejată de interes naţional în anul 2004. Un an mai târziu, geoparcul a fost acceptat în Reţeaua Europeană a Geoparcurilor şi în Reţeaua Globală, sub egida UNESCO. Dinozaurii pitici din Depresiunea Haţeg sunt unici în lume, importanţa ştiinţifică şi atractivitatea lor fiind sporite prin descoperirile de cuiburi cu ouă şi embrioni de dinozauri, descoperite în zonă. Săptămâna Europeană a Geoparcurilor este un eveniment care se desfăşoară concomitent în 39 de geoparcuri din Europa.