„Pentru noi, România este prea puțin cunoscută și guvernul britanic lucrează pentru promovarea atracțiilor din România. (…) Noi lucrăm împreună cu Guvernul României în această privință. Vom organiza în luna martie o delegație de aproape 60 de firme britanice pentru a le demonstra ce este aici în România și cred că o să fie foarte folositor și pentru firmele britanice și pentru România”, a declarat ambasadorul Paul Brummell, la finalul unei întâlniri cu mediul de afaceri care a avut loc la Camera de Comerț și Industrie (CCI) Prahova.
Potrivit lui Brummell, țara noastră are foarte multe plusuri pentru atragerea de investitori, între care a menționat capitalul uman, poziția geografică, dar și gradul de creștere a PIB-ului. De asemenea, România are „o populație foarte bine vorbitoare de limba engleză, foarte educată (…) Am fost foarte impresionat în ceea ce privește calitatea educației și m-am întâlnit cu reprezentanți din firme britanice din sectorul IT (…) care mi-au spus că un punct de atracție pentru investițiile lor în România a fost chiar calitatea studenților, mai ales în sectorul IT. Cred că și plasarea geografică este foarte bună, aproape de țările din Est, și gradul de creștere a PIB-ului, care este mai bun decât media europeană, deci sunt niște aspecte foarte pozitive pentru România”, a conchis Paul Brummell, informează Agerpres.
Citeşte şi Ambasadorul Marii Britanii: Nu văd în politica europeană de astăzi pe cineva care este Hitler
De asemenea, ambasadorul Marii Britanii la București a punctat că, pentru atragerea mai multor investiții, este nevoie de un climat legislativ mai clar, dar și de continuarea luptei împotriva corupției.
Paul Brummell a efectuat o vizită de lucru în județul Prahova pentru a cunoaște potențialul economic și de afaceri local, dar și oportunitățile oferite de companiile prahovene interesate să dezvolte relații cu Marea Britanie.
Potrivit președintelui CCI Prahova, Aurelian Gogulescu, la nivelul județului sunt 2.540 de firme cu capital străin sau societăți mixte, Marea Britanie situându-se pe locul al patrulea cu 125 de firme, după Italia, Germania și Turcia.