„De azi (luni, n.r.) după amiază se încep sterilizările, mâine vor continua sterilizările şi de miercuri programul din Mihăileşti va reveni la normal. Sunt 800 de locuri, vom extinde cu o hală nouă acolo, până la sfârşitul lui octombrie, încă 500 de locuri”, a declarat Răzvan Băncescu, directorul ASPA.
„Am strâns cât de mulţi am putut şi cât am fost lăsaţi, din cauza activităţii Parchetului nu am mai putut să prindem câinii. Azi e a doua zi lucrătoare când maşinile sunt parchate. Avem 12 echipe de hingheri”, a precizat Băncescu, care a precizat că a făcut o analiză la toate informaţiile şi a hotărât să ceară toate documentele în temeiul articolului 109, punctul 4.
„ASPA, dat fiind faptul că accidentul s-a întâmplat pe teren privat, iar câinii erau înregistraţi la sectorul 2 şi la Caleidoscop, nu are ce căuta în această luptă, o să vedem ce este în spatele ei. Vrem să ne vedem de treabă, să fim lăsaţi în pace. Pe baza prejudiciului de imagine adus vrem să deschidem acţiuni civile pentru toţi cei care au atacat instituţia primarului general şi consiliul general„, a mai spus directorul ASPA.
Acesta nu susţine ipoteza potrivit căreia copilul ucis în parcul Tei din Capitală, Ionuţ, ar fi fost atacat, de fapt, de câini de luptă.
„Sunt lucruri care vin să intoxice treaba asta. Nu pot să zic că e exclus, dar de ce abia s-a găsit acum? Se tot încearcă să se împingă lucrurile în direcţia cu câinii de luptă, poate fi un câine de luptă. Deţinerea unui câine de luptă şi participarea la concursuri este ilegală, dar nu văd ce legătură are, după atâta timp, cu acest caz. Dacă au găsit un câine mort, să vadă de ce este mort”, a mai spus Băncescu.
Directorul ASPA susţine că cadavrul pitbull-ului a fost aruncat în parcul Tei, „tocmai ca să împingă pe ideea că au fost sau sunt câini de luptă acolo”.
Anchetatorii au reluat cercetările în zona Parcului Tei, unde la începutul lunii septembrie un copil de patru ani a fost omorât de câini. În aceeaşi zonă a fost descoperit, luni, cadavrul unui câine de luptă.
Potrivit legii, deţinerea câinilor de luptă nu este ilegală în România, ci doar organizarea de lupte între ei. Cu toate astea, posesorii raselor periculoase şi agresive, precum pitbull sau amstaff, sunt obligaţi să îi plimbe ţinuţi în lesă sau ham şi cu botniţă. Mai mult, aceştia nu au voie în locuri publice, cu excepţia drumurilor publice.