Noi nereguli în cazul criminalului de la coafor. Gheorghe Vlădan, angajat ca şofer pe ambulanţa MAI, nu avea nici măcar permis de conducere profesionist categoria D. Mai mult, avea probleme şi cu actele de la angajare.
În consecinţă, în urma controlului dispus de ministrul de Interne, şeful Direcţiei Medicale din MAI a fost demis. Potrivit ministrului de Interne, Gabriel Berca, faţă de Venceron Vlăsceanu s-a declanşat procedura cercetării prealabile „pentru a se constata existenţa sau inexistenţa unor abateri disciplinare”.
Marius Medruţ, directorul adjunct al Direcţiei Medicale, a fost împuternicit să exercite funcţia de director în locul lui Venceron Vlăsceanu.
Ministrul Administraţiei şi Internelor a prezentat, luni, rezultatele controlului dispus la Centrul Medical de Diagnostic şi Tratament Ambulatoriu „Dr. Nicolae Kretzulescu” – Policlinica MAI, pentru verificarea împrejurărilor în care Gheorghe Vlădan a fost încadrat ca personal contractual în Ministerul Administraţiei şi Internelor şi, ulterior, trecut în corpul agenţilor de poliţie.
Ministrul Gabriel Berca a precizat ca angajaţii Corpului de control au constatat o serie de nereguli cu privire la aplicarea normelor interne în domeniul resurselor umane, fapt pentru care a dispus punerea la dispoziţia Ministerului pe o perioadă de trei luni şi eliberarea din funcţie a directorului Direcţiei Medicale din MAI, Venceron Vlăsceanu.
De asemenea, s-a declanşat procedura cercetării prealabile faţă de directorul Direcţiei Medicale pentru a se constata existenţa sau inexistenţa unor abateri disciplinare.
Ministrul a precizat că, în cazul Vlădan, nu au fost respectate prevederile interne primite de la Direcţia Generală Management Resurse Umane, privind actualizarea situaţiei personale a angajatului.
De asemenea, raportul Corpului de control a relevat faptul că în organizarea concursului de încadrare ca personal contractual, în luna februarie 2006, a lui Gheorghe Vlădan, nu au fost respectate cerinţele legale, neexistând fişa postului corespunzătoare funcţiei pe care urma să o ocupe. Aceeaşi situaţie s-a constatat şi în dosarul concursului desfăşurat la 4 octombrie 2007, în care lipsea fişa postului pentru funcţia de agent (conducător autospeciale). În plus, s-a constatat că Gheorghe Vlădan nu îndeplinea condiţiile obligatorii de participare la concurs, pentru că nu deţinea permis de conducere categoria D (pentru autovehiculele destinate transportului de persoane având mai mult de opt locuri pe scaune, în afara locului conducătorului).
Ministrul Berca a menţionat că a dispus ca, în următoarea perioadă, toate structurile din MAI să actualizeze datele despre fiecare angajat din subordine şi să comunice Direcţiei Generale Management Resurse Umane îndeplinirea acestei obligaţii.
Ministrul a declarat că a solicitat analiza situaţiei posturilor încadrate din sursă externă, aceasta urmând a fi prezentată în următoarea şedinţă a Consiliului Suprem de Apărare a Ţării (CSAT).
Totodată, Gabriel Berca a subliniat că „se depun toate eforturile necesare” pentru ca MAI să îşi respecte obligaţia faţă de cei 2.305 absolvenţi ai şcolilor de agenţi ai ministerului, promoţia 2011, pentru a fi încadraţi în structurile instituţiei în cel mai scurt timp posibil.
Agentul de poliţie Gheorghe Vlădan (53 de ani), încadrat ca şofer la Policlinica MAI, în 5 martie şi-a împuşcat mortal soţia, apoi a tras într-o colegă a sa, casiera Marian Bendre, după care a rănit alte şase persoane aflate în salonul de înfrumuseţare, unde lucra nevasta lui, care intentase acţiune de divorţ.
Angajatul MAI Gheorghe Vlădan a fost arestat în data de 6 martie pentru omor calificat şi deosebit de grav, el fiind acuzat şi de nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, dar şi de premeditarea faptei.
În data de 5 martie, Gheorghe Vlădan a intrat în salonul unde lucra soţia sa, le-a împuşcat mortal pe Florina Vlădan, soţia lui, şi pe o colegă a acesteia, casieră în salon, apoi a rănit alte şase persoane aflate în încăpere.
Săptămâna trecută, şeful IGPR a anunţat că l-a demis pe directorul general al Poliţiei Capitalei ca urmarea a atacului armat de la coaforul din zona Perla din Capitală.
Directia Medicala este unitatea centrala a Ministerului Administratiei si Internelor care asigura organizarea, coordonarea, îndrumarea si controlul întregii activitati medico-sanitare umane si veterinare în toate unitatile M.A.I. în scopul asigurarii sanatatii, mentinerii capacitatii de efort a efectivelor, cresterii calitatii serviciilor medicale si de recuperare medicala a personalului M.A.I..
În exercitarea atributiilor sale specifice, Directia Medicala aplica strategia si politica sanitara a Guvernului în domeniul asigurarii sanatatii întregului personal asistat si al continuarii procesului de reforma si modernizare al retelei sanitare proprii.