Potrivit DNA, în data de 6 septembrie 2013, inculpatul Bran Daniel Marin a acceptat promisiunea remiterii unei sume de 400.000 euro de către un denunțător, lăsând să se creadă că are influență asupra unui magistrat din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Oradea, pentru a-l determina pe acesta să dispună o soluție favorabilă într-o cauză penală, respectiv scoaterea de sub urmărire penală a denunțătorului.
În perioada 23.07.2012-11.09.2013, denunțătorul a ocupat o funcție de conducere în cadrul A.N.R.P., fiind coleg de partid cu inculpatul Bran Daniel Marin, pe care l-a și cunoscut cu ocazia unor ședințe, acesta din urmă fiind consilier „de fapt” al președintelui partidului.
În toamna anului 2012, numitul Bran Daniel Marin s-ar fi deplasat la biroul denunțătorului, situat în București, ocazie cu care i-ar fi relatat că are nevoie de sprijin într-un dosar de restituire a unui imobil obținut în baza unei hotărâri judecătorești. Potrivit relatărilor denunțătorului, întrucât la acel moment activitatea A.N.R.P. era suspendată, recomandarea pe care i-a adresat-o lui Bran Daniel Marin a fost de a solicita ajutorul unei case de avocatură, lucru care s-a și întâmplat ulterior.
În intervalul iulie-august 2013, denunțătorul, în calitatea sa de funcționar cu funcție de conducere la A.N.R.P, ar fi fost apelat telefonic de un magistrat din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Oradea, care i-ar fi cerut înaintarea cu celeritate a unor înscrisuri pe care le solicitase anterior într-o adresă trimisă către instituție. După aproximativ două zile, același magistrat l-ar fi contactat din nou telefonic și i-a pus în vedere că trebuie să se deplaseze la sediul D.N.A. – Biroul Satu-Mare, în vederea audierii.
După finalizarea activităților judiciare, denunțătorul a revenit în municipiul București și la un interval de câteva zile ar fi fost căutat la locuința pe care o deține în capitală de inculpatul Bran Daniel Marin, care ar fi promis că îl poate ajuta să-și rezolve problema.
Ulterior, în data de 6.09.2013, inculpatul Bran Daniel Marin și denunțătorul s-ar fi întâlnit în municipiul București, subiectul discuției fiind în esență găsirea unei modalități de „rezolvare a problemei penale a denunțătorului”.
Pe parcursul acestei discuții, inculpatul Bran Daniel Marin, în mod constant, și-ar fi asumat rolul de intermediar în presupusa relație denunțător – procuror, acceptând totodată promisiunea sumei de 400.000 euro.
Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului București.