Directorul general Tarom: Compania a avut pierderi anul trecut. A fost sabotată şi din interior şi din exterior

Compania naţională de transport aerian Tarom a terminat şi anul trecut pe pierdere, în contextul în care au fost retrase două avioane din flotă şi au existat persoane care au sabotat compania atât din interior, cât şi din exterior, a declarat miercuri directorul general al Tarom, Eugen Davidoiu, cu ocazia ceremoniei intrării primului avion nou Boeing în flota companiei, din cele două achiziţionate recent prin leasing.
Romania TV
24 mai 2017, 12:49
Directorul general Tarom: Compania a avut pierderi anul trecut. A fost sabotată şi din interior şi din exterior

Compania Tarom a pierdut anul trecut poziţia a doua în clasamentul liniilor aeriene prezente în România, fiind depăşită de Blue Air.

În luna martie a anului trecut, Consiliul de Administraţie al Tarom a decis revocarea lui Christian Heinzmann din funcţia de director general şi din cea de accountable manager al companiei şi numirea ca interimar în aceste funcţii a fostului director financiar Gabriel Stoe.

Anul trecut s-a încheiat pe pierdere, potrivit lui Davidoiu, care îşi doreşte ca acest an să se termine pe breakeven (punctul în care câştigurile companiei sunt egale cu cheltuielile).

”2016 s-a încheiat pe pierdere. Nu ştiu exact cât a fost, sistuaţia financiară nu a fost încă încheiată”, a declarat Davidoiu.

Anul trecut a fost al nouălea consecutiv pe pierdere pentru Tarom. În 2015, pierderile au fost de 27,4 milioane lei, iar numărul angajaţilor era, la finalul anului, de 1.880. Ultimul an cu profit pentru Tarom a fost 2007.

Directorul general speră ca acest an să nu fie încă unul cu pierdere pentru Tarom, în contextul achiziţiei a două noi aeronave Boeing.

”Mi-aş dori să terminăm pe breakeven 2017. Sperăm să reuşim asta, odată cu achiziţia celor două noi capacităţi, altfel nu puteam reuşi”, a afirmat Davidoiu.

Referitor la preţul celor două noi aparate Boeing 737-800 NG, achiziţionate recent prin leasing pe o perioadă de zece ani, Davidoiu a afirmat că este un preţ confidenţial, dar el se ridică la ”nivelul pieţei”.

Potrivit informaţiilor publicate pe site-urile de profil, rata lunară plătită în cadrul unui contract de leasing pentru un astfel de aparat nou se învârte în jurul valorii de 350.000-375.000 de dolari.

El a afirmat, subliniind că este o părere personală, că firma a fost sabotată în trecut.

”O spun cu toată sinceritatea, este o observaţie personală, Tarom a fost sabotat atât din interior, cât şi din exterior (…) de către cei care aveau interes ca această companie să nu fie una performantă şi eficientă şi să rămână probabil în portofoliul statului român. Ce au făcut? Nu ştiu, sunt instituţii ale statului care deja cercetează aceste lucruri”, a afirmat Davidoiu.

El a subliniat că firma trebuie să-şi definească strategia şi, în funcţie de aceasta, să stabilească ce alte tipuri de aeronave vor fi cumpărate. Potrivit acestuia, gradul de încărcare al aparatelor Tarom este de circa 70% şi va ajunge în viitor la 80-82%.

Davidoiu consideră că firma are nevoie să schimbe strategia comercială şi a anunţat restructurări în departamentul comercial. În plus, legat de serviciul de intranet, denumit Airfi, anunţat anul trecut, directorul general a subliniat că el este implementat doar pe 8 aparate, deşi contractul prevedea anul trecut instalarea lor pe 23 de aparate. El a spus că firma respectivă a fost notificată în acest sens.

DailyBusiness
VAL de SCUMPIRI în industria agricolă și alimentară. Cum ne va aștepta 2025
Spynews
Ce s-a întâmplat, de fapt, înainte ca Silviu Prigoană să fie declarat decedat. Un martor a povestit în amănunt ce a pățit fostul soț al Adrianei Bahmuțeanu
Bzi.ro
Alexia Eram nu a mai suportat și a spus adevărul: „Știu cine sunt și merg înainte!”
Fanatik.ro
Superalimentul care joacă un rol major pentru sănătate. Nu expiră și reduce inflamația din corp
Capital.ro
Adevărul despre relația dintre Băsescu și Udrea: Am fost singurul care am...
Playtech.ro
Elena Udrea iese din închisoare? Familia abia o așteaptă acasă, ce decizie au luat magistrații.
DailyBusiness
O autostradă spectaculoasă va lega Comarnic de Brașov, cu investiții de 4 miliarde de euro!
Adevarul
Șocant. Un tată și-a obligat copilul de șase ani să meargă cu el în mai multe baruri, iar apoi l-a bătut până la sânge că a consumat alcool
wowbiz.ro
„Mă odihnesc” Ultimele cuvinte ale lui Silviu Prigoană înainte să moară. Unul dintre prietenii cu care era la masă povestește ce a făcut înainte să-și dea ultima suflare
Spynews
Silviu Prigoană a murit! Fostul soț al Adrianei Bahmuțeanu s-ar fi înecat cu mâncare într-un restaurant
Spynews
Scandal între Vlad Pascu și judecător, la ultimul proces! Ce l-a deranjat pe magistrat, după ce șoferul drogat a cerut arestul la domiciliu
Evz.ro
Megan Fox este însărcinată! Dezvăluire plină de mister
Ego.ro
Anamaria Prodan, de nerecunoscut. Brunetă și machiată strident, la nunta cu fostul soț FOTO
Prosport.ro
FOTO. Andreeea Bălan, apariție spectaculoasă la Protevelion 2025. Rochia a lăsat la vedere mult
kanald.ro
A murit Silviu Prigoană, într-un restaurant din Bran! Afaceristul a căzut pe podea în timpul mesei
Cancan.ro
EXCLUSIV | ”L-am blestemat! A murit la 5 ani de la pierderea copilului meu!”
Playsport.ro
IMAGINILE MOMENTULUI! Arbitra de 24 de ani a fost prinsă cu observatorul de 3 ori mai în vârstă ca ea și video-ul compromițător a fost făcut public!
Capital.ro
Interdicție la bloc. Amendă de 30.000 de lei pentru proprietarii de apartamente
StirileBZI
Se scumpește benzina și motorina, de la 1 ianuarie 2025! Care este cauza creșterii prețurilor
Prosport.ro
FOTO. Cum arată femeia cu care toți bărbații vor să aibă o relație
stirilekanald.ro
Declarația șocantă a unui martor care a văzut cum a murit Silviu Prigoană!
substantial.ro
Trump își dezvăluie echipa de administrație: Rubio la Externe, Huckabee numit ambasador în Israel
MediaFlux
Șeful CASEI de PENSII anunță MAJORAREA PENSIILOR. Cu CÂT se MAJOREAZĂ
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Diferențe semnificative între prețurile de la raft din România și Belgia