„Noua ne-a cerut cu o oră înainte, încă înainte de Sibiu, a coborât la nivelul 8.0, deci a depăşit zona de 1.1.0 care era zona de rută şi a trecut în zbor vfr. La momentul acela exista pericol de givraj şi a trecut mai departe, a traversat Sibiul, a fost în legătură cu noi şi pe urmă a ţinut nivelul 8.0., până când trebuia să raporteze un punct care se numeşte roşia la intrarea în Oradea. A raportat că estimează 16.45, nu a avut niciun fel de reacţie că nu ar controla avionul sau că ar avea o problemă, totul era sub control„, a declarat la România TV Aleodor Francu, directorul ROMATSA.
CITEŞTE ŞI Ultimul DIALOG dintre Adrian Iovan şi turnul de control, înainte de prăbuşire. ASCULTĂ ÎNREGISTRAREA
O aeronavă care a plecat, luni după-amiază, de la Bucureşti spre Oradea, şi care avea la bord un echipaj medical, printre care şi pe purtătorul de cuvânt la Spitalul Elias, dr. Valentin Calu, a aterizat forţat în judeţul Cluj. Avionul era pilotat de Adrian Iovan. După câteva ore de căutări, victimele accidentului au fost găsit de un localnic.
Adrian Iovan, care pilota avionul aterizat forţat în Munţii Apuseni, a murit în accidentul aviatic, au declarat surse din MAI. O studentă rănită grav în accident a încetat din viaţă, în ciuda intervenţiei echipei de prim ajutor care i-a făcut manevre de resuscitare. Toţi răniţii au fost aduşi la UPU 1 Cluj.
Gheorghe Giurgiu, un localnic de 33 de ani din satul Pietreasa (Alba), a fost cel care, alături de doi consăteni, a ajuns primul, luni seară, la locul accidentului aviatic şi au încercat să îi ajute pe răniţi, îmbrăcându-i cu hainele proprii şi făcându-le foc să se încălzească.