Directorul şcolii al cărei bibliotecar şi-a ucis tatăl, destituit din funcţie

Directorul Şcolii de Arte şi Meserii Perieni, al cărei bibliotecar şi-a ucis tatăl cu lovituri de topor în cap în urmă cu mai puţin de o lună, a fost destituit din funcţie de Inspectoratul Şcolar Vaslui din cauza neregulilor descoperite în documentele de angajare ale bibliotecarului.
Romania TV
10 aug. 2012, 18:10
Directorul şcolii al cărei bibliotecar şi-a ucis tatăl, destituit din funcţie

Potrivit Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Vaslui, eliberarea din funcţie a directorului Şcolii Perieni, Alina Stoica, s-a făcut în baza unei anchete desfăşurate la unitatea de învăţământ în cauză în urma căreia s-a constatat că Dacian Şerban era angajat ilegal pe postul de bibliotecar.

Practic, în urma analizei dosarului personal de angajare a bibliotecarului care şi-a ucis tatăl s-a constatat că există un document din care reieşea că este bolnav psihic, ceea ce-i interzicea să lucreze într-o instituţie de învăţământ.

„Iniţial, Dacian Şerban a fost angajat, în anul 2010, pe postul de contabil-şef al şcolii din Perieni, iar la dosarul de concurs a ataşat o adeverinţă eliberată de un medic de Medicina Muncii în care se preciza că este apt de muncă din punct de vedere medical. Ulterior, în decembrie 2011, conducerea şcolii trimite o înştiinţare către Inspectoratul Şcolar în care se precizează că se înfiinţează postul de bibliotecar, pe care apoi este transferat Dacian Şerban. Această mişcare s-a făcut ilegal, fără avizul ISJ Vaslui, însă la dosarul personal de încadrare de la şcoală s-a găsit, în urma controlului desfăşurat de noi acum, un document medical din care reiese că Dacian Şerban era bolnav psihic. La acea vreme au vrut să-l ajute pe tânăr, dar nu s-au gândit şi la posibile repercusiuni”, a declarat, vineri, pentru corespondentul MEDIAFAX inspectorul general al ISJ Vaslui, Gabriela Plăcintă.

În ceea ce-l priveşte pe Dacian Şerban, cel care a recunoscut că şi-a ucis tatăl cu mai multe lovituri de topor în cap, acesta este suspendat din activitate pe o perioadă de 30 de zile, conform Codului Muncii, fiind cercetat de procurori pentru omor calificat.

Inspectoratul Şcolar Judeţean Vaslui (ISJ) a declanşat, pe 20 iulie, o anchetă la Şcoala de Arte şi Meserii Perieni, după ce bibliotecarul unităţii de învăţământ, un tânăr de 28 de ani, îşi omorâse în urmă cu două zile tatăl, cadru didactic în aceeaşi şcoală.

Ancheta dispusă de şefii învăţământului vasluian la şcoala din Perieni a vizat modul în care a fost angajat şi, mai ales, menţinut în activitate bibliotecarul şcolii, în condiţiile în care acesta figura în evidenţele medicilor specialişti cu o boală psihică acută. De altfel, problemele psihice de care suferă au fost şi motivul pentru care, în urmă cu doi ani, a fost trecut în rezervă din Armată, unde a fost angajat mai mulţi ani ca militar profesionist.

Bărbatul ucis de către fiul său era profesor de matematică în cadrul aceleiaşi şcoli din Perieni, unitate de învăţământ pe care a şi condus-o ca director în perioada 1992-2010.

În cursul serii de 18 iulie, tânărul de 28 de ani şi-a ucis tatăl, în vârstă de 62 de ani, cu mai multe lovituri de topor, potrivit primelor cercetări ale procurorilor vasluieni. Crima s-a petrecut într-o lizieră de salcâmi de la marginea localităţii Perieni, acolo unde cei doi merseseră să aducă nişte araci pentru vie.

Deocamdată, anchetatorii nu au dispus nicio măsură de reţinere împotriva autorului, acesta fiind internat în Secţia de Psihiatrie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Vaslui. Tânărul figura în evidenţele medicilor psihiatri şi se afla sub tratament medicamentos, sub diagnosticul de „tulburare psihotică acută paranoid-catatonică”.

Spynews
Fiica lui Tzancă Uraganu și a Alinei Marymar a împlinit un an. Cum a arătat petrecerea organizată pentru micuță | FOTO
Bzi.ro
Câte kilograme are Inna: S-a urcat pe cântar și și-a uimit fanii!
Fanatik.ro
Soarele intră în semnul Fecioarei. Ce semne ne ghidează trecerea de la vară la toamnă
Capital.ro
A murit cea mai iubită actriță. Românii o iubeau. Odihnește-te în pace!
Playtech.ro
Adrian Minune a fost dat jos de pe scenă: "Ai greșit scena, băiatul meu"
DailyBusiness
Ministrul Muncii dezvăluie privilegii ascunse! Milioane de pensionari, în șoc!
Adevarul
Cel mai șocant caz de iubire obsesivă din istorie. De ce a fost în stare un medic pentru a trăi alături de dragostea vieții sale
Spynews
Radu Vâlcan și-a descoperit noi pasiuni, după botezul fiicei Laurei Cosoi! Prezentatorul TV s-a apucat de olărit! | VIDEO
Spynews
Cristi Tănase și soția lui se întâlnesc, din nou, în instanță! Dodel, acuzat că nu s-ar implica în creșterea fiicei lor | FOTO
Evz.ro
Cum a distrus Ceaușescu mintea românilor. Planul neterminat
Ego.ro
Oana Zăvoranu, imaginile pe care le-ar vrea ȘTERSE! Cum a ajuns să arate azi Querida, la 51 de ani
Prosport.ro
GALERIE FOTO. Jordan Chiles, imagini incendiare, în bikini, în plin scandal cu medalia Anei Bărbosu
wowbiz.ro
Gheorghe Dincă aruncă bomba, la 5 ani de la cazul Caracal! Ce i-a făcut, de fapt, Alexandrei Măceșanu
Cancan.ro
Diandra se dă designer, dar adevărul este cu totul altul. Cum face bani femeia care i-a spart casa lui Andrei Rotaru
Playsport.ro
Apariție interzisă la propria nuntă?! Prea fierbinte! Cum s-a îmbrăcat "Perla Banatului" la cununia cu Marius Constantin
kanald.ro
Valul de căldură revine în România! Meteorologii au emis un cod galben de caniculă pentru jumătate din țară
Capital.ro
Se suspendă permisul de conducere! Șoferii care nu mai au drept de circulație
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Ion Țiriac, discurs-manifest după ce primarul Daniel Băluță a inaugurat patinoarul de 10.000.000 de euro din sectorul 4! „M-am întâlnit cu domnul David Popovici și mi-a zis asta”
stirilekanald.ro
Descoperire macabră lângă Timișoara! Un bărbat fără adăpost, găsit mort într-un excavator, chiar de fratele său
substantial.ro
Premierul Marcel Ciolacu dă asigurări pensionarilor privind stabilitatea pensiilor majorate
MediaFlux
Începe O NOUĂ ETAPĂ de recalculare A PENSIILOR. BANI IN PLUS pentru un milion de oameni
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...