Directorul şcolii al cărei secretar a pierdut salariile unor profesori la jocuri de noroc, înlocuit

Directorul Şcolii Gimnaziale nr. 1 din localitatea bistriţeană Ilva Mică, al cărei secretar a pierdut salariile unor profesori la jocuri de noroc, a fost înlocuit din funcţie marţi, de Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) Bistriţa-Năsăud, în urma unui audit făcut în unitatea de învăţământ.
Iulian Tudor
04 iun. 2013, 12:43
Directorul şcolii al cărei secretar a pierdut salariile unor profesori la jocuri de noroc, înlocuit

Şeful ISJ Bistriţa-Năsăud, Camelia Tabără, a declarat, marţi, corespondentului Mediafax că o comisie trimisă la Şcoala Gimnazială nr. 1 din Ilva Mică a constatat carenţe grave de organizare în privinţa activităţii casieriei şi a managementului riscului.

„Directorul Ilie Mare a fost înlocuit din funcţie. Am luat decizia luni, în Consiliul de Administraţie al şcolii, iar marţi a intrat în vigoare. Cum dânsul e profesor de geografie, am numit în locul său tot un profesor de geografie ca să nu perturbăm activitatea şcolară. Noul director a Lucian Pangrate”, a spus Tabără.

Ea a declarat că secretarul şcolii, Dănuţ Iurişniţi, care a pierdut salariile unor profesori la jocuri de noroc, a depus cerere de pensionare.

Familia secretarului s-a mobilizat, a luat împrumut şi a restituit toţi banii profesorilor. Din acest punct de vedere, situaţia e rezolvată„, a spus Tabără.

Reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Bistriţa-Năăud şi cei ai Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) au început, în 7 mai, o anchetă la Ilva Mică după ce secretarul Şcolii Gimnaziale nr. 1 din localitate a pierdut salariile unor profesori la jocuri de noroc.

Primarul comunei Ilva Mică, Aurel Horea, declara atunci că secretarul Şcolii Gimnaziale nr. 1, Dănuţ Iurişniţi, în vârstă de 63 de ani, a ridicat, înainte de Paşte, salariile a 12 profesori, care nu au carduri bancare, de la Trezoria Năsăud, apoi a pierdut banii, în total 11.000 de lei, la jocuri de noroc.

„Noi, Primăria Ilva Mică, suntem ordonatori principali de credite şi am virat banii pentru salariile de pe aprilie în contul Şcolii Gimnaziale Nr. 1 Ilva Mică ceva mai repede ca să aibă oamenii bani de Paşte. Cei care au carduri, peste 30 de angajaţi, au primit banii. Pentru cei care îi primesc pe state de plată s-a dus secretarul şcolii la Trezoreria Năsăud să îi ridice. Din câte am aflat, nu a mai ajuns cu banii la şcoală. I-a jucat la jocuri de noroc şi i-a pierdut. M-au sunat oamenii să se plângă, dar eu nu am ce face. Nu avea voie să meargă singur. Cred că directorul e de vină că nu a asigurat condiţiile legale pentru ridicarea banilor. Nu au decât să urmeze căile legale să-şi recupereze banii”, spunea Aurel Horea.

Potrivit sursei citate, Şcoala Gimnazială nr. 1 Ilva Mică nu are nici cutie de valori aşa cum prevede legea.

„Eu am avut nişte informaţii legate de ce se întâmplă la şcoală şi am insistat ca toţi profesorii să-şi deschidă carduri. Cei care m-au ascultat au avut bani de sărbători. Nu se poate să trimiţi un singur om să ridice banii şi să nu-i ţii în casă de valori. E interzis şi ilegal”, declara Aurel Horea.

Potrivit sursei citate, profesorii care au rămas fără bani au depus plângeri la Poliţia Ilva Mică.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Bistriţa-Năsăud, Antonela Pop, declara că secretarul şcolii este cercetat penal pentru delapidare.

Şeful ISJ Bistriţa-Năsăud, Camelia Tabără, declara, la rândul său, că şi instituţia pe care o conduce face propria anchetă.

Ulterior, însă, secretarul şcolii s-a împrumutat de la o bancă pentru a le restitui profesorilor salariile pierdute la jocuri de noroc.

Spynews
Cum arată casa prezentatorului de la Insula Iubirii. Radu Vâlcan și Adela Popescu au finisaje premium și au dat pe o baterie de baie 8000 de lei
Bzi.ro
Anca Țurcașiu a făcut furori, în costum de baie, pe Instagram! La 54 de ani, artista arată impecabil!
Fanatik.ro
Domnitorul român care a fost căsătorit cu propria mătușă. A avut 4 soții de-a lungul vieții
Capital.ro
S-a dat ordin în România. Decizia se va aplica în curând. Ciolacu: Vor fi deduceri din impozit
Playtech.ro
Ce acte îți trebuie pentru a pleca în vacanță pe un vas de croazieră
DailyBusiness
Sute de frigărui din carne de câine, scoase la vânzare. Ofițerii de ordine publică au intervenit de URGENȚĂ
Adevarul
Mărturii despre brigada rusă care a fost poreclită „Triunghiul Bermudelor”: „Săracul, a nimerit în cea mai mortală unitate”
Spynews
Am aflat cine este noul iubit milionar al Emei Uta! Și-au dat întâlnire în mare secret la Mykonos | EXCLUSIV
Spynews
Bella Santiago a fost jefuită! Hoții i-au furat banii strânși în câteva luni. Artista a povestit totul, la Știrile Antena Stars |VIDEO
Evz.ro
S-au trimis ordine de încorporare. Sute de tineri, chemați în Armată
Ego.ro
Andreea Marin a făcut SENZAȚIE într-un costum de baie DECOLTAT. Vedeta are o siluetă perfectă, după ce a slăbit considerabil FOTO
Prosport.ro
FOTO. Ioana Tamaș, apariție incendiară în costum de baie. Imaigni hot cu soția lui Gabi Tamaș în Bali
wowbiz.ro
Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."
Cancan.ro
Scenariu HALUCINANT: Andrei Versace, ucis din cauza unui politician?! Fratele lui face dezvăluiri bizare: „Sunt foarte multe ipoteze”
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Noi detalii în ancheta crimei din Brăila! Dentista Marin Gavril ar fi fost ucisă pentru că nu i-a tratat suspectului măseaua care îl durea
Capital.ro
Anunț pentru proprietarii de apartamente, case și mașini. Toți vor fi verificați
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Aza Gabriela, apariție spectaculoasă în plină vară! Cum s-a afișat cântăreața
stirilekanald.ro
'O minciună, o înscenare!' Fiica suspectului crimei din Brăila face acuzații grave
substantial.ro
Ucraina a suspendat tranzitul de ţiţei către Ungaria şi Slovacia, respectând sancţiunile, nu pentru a şantaja, susţine Kievul
MediaFlux
TRUMP ÎNCEPE RĂZBOIUL dacă ajunge PREȘEDINTE: VA FI ȘTEARSĂ de pe HARTĂ
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!