Directorul unui colegiu din Argeş, reclamat că obligă elevii să se mute din clasă după fiecare oră

Părinţii elevilor de la Colegiul "Carol I" din Câmpulung, judeţul Argeş, au reclamat la Telefonul Copilului că directorul unităţii şcolare îi obligă pe elevi să schimbe sala de clasă după fiecare oră, aceştia fiind nevoiţi să meargă la toaletă cu ghiozdanele pentru că nu au unde să le lase.
Romania TV
09 dec. 2013, 12:54
Directorul unui colegiu din Argeş, reclamat că obligă elevii să se mute din clasă după fiecare oră

Mai mulţi părinţi ai unor elevi de la Colegiul Naţional „Carol I” din Câmpulung au sunat la Telefonul Copilului pentru a reclama că, din 2 decembrie, copiii nu mai învaţă în săli proprii, în urma deciziei directorului unităţii de învăţământ, Radu Gheorghe.

Acesta a stabilit că elevii trebuie să desfăşoare fiecare materie în altă sală de clasă, decizia sa fiind comunicată diriginţilor, care au avut sarcina de a-i anunţa pe părinţi.

„Cu toate că părinţii nu au fost de acord cu această metodă, directorul a decis să o implementeze”, se arată în sesizările făcute la Telefonul Copilului.

Părinţii susţin că, din cauza acestui nou sistem, elevii se lovesc, se îmbrâncesc, unii dintre ei spărgându-şi ochelarii în confruntările care au loc în fiecare pauză, în goana după identificarea următoarei săli de clasă în care trebuie să ajungă pentru ora următoare. De asemenea, ei spun că elevii trebuie să meargă cu ghiozdanele la toaletă, neavând unde să le lase.

„Toate cele menţionate mai sus ne-au fost semnalate la 116111 de părinţii copiilor, iar noi am transmis sesizare către Inspectoratul Şcolar, în urma
căreia a fost declanşată o anchetă. În urma acestei anchete, însă, ni s-a comunicat telefonic că au fost efectuate investiţii majore în cabinetele unităţii de învăţământ, astfel încât să fie implementat sistemul britanic, în care elevul urmează profesorul, drept urmare nu se poate reveni la sistemul normal”, a declarat luni, pentru MEDIAFAX, directorul executiv de la Asociaţia Telefonul Copilului, Cătălina Florea.

potrivit Mediafax, pe de altă parte, directorul Colegiului Naţional „Carol I” din Câmpulung Muscel, Radu Gheorghe, a declarat că decizia ca elevii să schimbe sala de clasă după fiecare oră a fost luată în contextul în care unitatea de învăţământ a fost reabilitată recent, în cadrul unui proiect din fonduri europene.

Pentru reabilitarea colegiului s-a investit suma de 2.400.000 de euro, iar sălile de clasă au fost transformate în cabinete specializate pe materii, dotate cu table interactive, laptopuri şi videoproiectoare. Este vorba despre 27 de cabinete specializate, între care două cabinete fonice pentru limbi străine.

„Practic în şcoala noastră toate sălile de clasă sunt cabinete. Înainte de a începe reabilitarea elevii oricum se duceau pe cabinete pe anumite obiecte, în număr de vreo 17 cabinete şi ei se deplasau către acestea. Acum beneficiem de dotări de la Uniunea Europeană – table interactive, videoproiectoare, laptopuri – şi pentru un învăţământ performant am luat decizia de a merge elevii către aceste cabinete. (…) Până acum o săptămână, când ne-am pus toată tehnica la punct şi până am pus şi orarele la punct pentru ca elevii să ştie clar unde să meargă, fiecare clasă a învăţat în sala ei. Au învăţat şi în cabinete şi atunci celelalte clase nu pot beneficia de cabinete. Noi blocam, practic, un învăţământ de calitate”, a afirmat directorul Colegiului Naţional „Carol I” Câmpulung Muscel.

Directorul Radu Gheorghe a mai spus că cei 186 de elevi de şcoală gimnazială care învaţă în acest colegiu nu se mută din cabinet în cabinet, sistemul fiind aplicat doar pentru cei 579 de elevii de liceu şi de la seminar.

Radu Gheorghe a mai spus că elevii nu sunt nevoiţi să iasă din incinta clădirii, întrucât imobilul este foarte mare, construit în formă de pătrat, iar elevii se mută de la o sală la alta în aceeaşi clădire, singurele momente în care trebuie să meargă în alt corp de clădire fiind pentru orele de sport.

Acesta a precizat că vineri a primit două apeluri anonime din partea unui părinte nemulţumit de această situaţie, pe care l-a invitat să meargă la şcoală pentru a vedea despre ce este vorba, dar acesta nu a dorit să facă acest lucru.

Directorul Colegiului „Carol I” a mai spus că reprezentanţi ai Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Argeş au făcut un control la unitatea de învăţământ şi au constatat că nu sunt probleme.

Purtătorul de cuvânt al ISJ Argeş, Doina Bunea, a declarat că instituţia a primit, prin poştă electronică, o sesizare de la Telefonul copilului prin care anunţă situaţia de la Colegiul „Carol I”.

„Fiecare profesor are cabinet pentru anume discipline şi se merge pe ideea «copilul urmează profesorul», dar există garderobă la fiecare etaj al liceului şi copiii au unde să-şi lase lucrurile, nu trebuie să-şi ia absolut totul pentru a se muta dintr-o parte în alta”, a spus Doina Bunea.

Reprezentantul ISJ Argeş a precizat că inspectori şcolari au mers la această unitate de învăţământ, au stat de vorbă cu elevi, cu profesori, au monitorizat pauzele, au discutat la cabinetul medical al şcolii unde nu au fost semnalate incidente.

„Se merge către un învăţământ european”, a pus reprezentanta ISJ Argeş.

Aceasta a menţionat că ISJ va răspunde în scris solicitării celor de la Telefonul Copilului.

Spynews
Obiectul cu care a fost înmormântată prințesa Diana. Avea o semnificație specială pentru ea
Bzi.ro
Denisa Nechifor a făcut spectacol la piscină, în costum de baie! Cum se păstrează focoasa brunetă, la 40 de ani
Fanatik.ro
Ce să pui în vasul de toaletă ca să devină alb, așa cum era la magazin. O să scapi imediat de calcar, rugină sau mirosuri urâte. Este un ingredient banal pe care îl au toți oamenii în bucătărie
Capital.ro
Veste tristă despre Bruce Willis. Fiica actorului a anunțat acum
Playtech.ro
Adrian Minune a fost dat jos de pe scenă: "Ai greșit scena, băiatul meu"
DailyBusiness
Sume URIAȘE pentru un stagiu MIC, după RECALCULARE. S-au primit bani MULȚI după doar 18 ani de contribuții!
Adevarul
Problema sărăciei în România se adâncește. Promisiunile electorale pot înrăutăți situația
Spynews
Irinel Columbeanu, abandonat în azil! Afaceristul ar fi fost părăsit de prietenii lui și trece prin clipe grele
Spynews
Dulce împăcare! Dana Roba este din nou împreună cu Beniamin! Nu au rezistat prea mult timp unul fără celălalt / FOTO
Evz.ro
Tragerea Loto, 1 septembrie. Ce combinații! Incredibil!
Ego.ro
Oana Zăvoranu, imaginile pe care le-ar vrea ȘTERSE! Cum a ajuns să arate azi Querida, la 51 de ani
Prosport.ro
GALERIE FOTO. Jordan Chiles, imagini incendiare, în bikini, în plin scandal cu medalia Anei Bărbosu
wowbiz.ro
ULTIMA ORĂ! Fostul preot Visarion Alexa, condamnat la închisoare!
Cancan.ro
BREAKING | Sportivă în vârstă de 28 de ani, găsită moartă în apartament: „Este o pierdere devastatoare pentru noi toți”
Playsport.ro
Apariție interzisă la propria nuntă?! Prea fierbinte! Cum s-a îmbrăcat "Perla Banatului" la cununia cu Marius Constantin
kanald.ro
Adina Iuliana Popescu, o cunoscută femeie de afaceri din Gorj, a murit după ce a făcut un infarct la volan: Femeia a apucat să oprească mașina înainte de a-și pierde cunoștința
Capital.ro
Toți șoferii vor fi prinși. Se introduce sistemul e-SIGUR în România
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Ion Țiriac, discurs-manifest după ce primarul Daniel Băluță a inaugurat patinoarul de 10.000.000 de euro din sectorul 4! „M-am întâlnit cu domnul David Popovici și mi-a zis asta”
stirilekanald.ro
Ce s-a întâmplat cu Luiza Melencu. Cutremur în cazul Caracal! Bunicul fetei aruncă bomba
substantial.ro
Alegeri istorice în Germania: extrema dreaptă AfD câștigă în Turingia și obține rezultate importante în Saxonia
MediaFlux
ANAF face PRĂPĂD. Toate persoanele fizice sunt vizate, iar datele SUNT PUBLICE
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...