Discurs-record: Un senator american a vorbit aproape 13 ore fără întrerupere VIDEO

Washingtonul a avut parte de un eveniment cam bizar, când senatorul republican a ţinut o cuvântare de 13 ore, mai precis de 12 ore şi 56 de minute în faţa unei săli aproape goale, în Congres, în semn de protest faţă de programul de asasinate cu ţintă precisă, cu avioane-spion, fără pilot.
Romania TV
07 mart. 2013, 09:01
Discurs-record: Un senator american a vorbit aproape 13 ore fără întrerupere VIDEO

Senatorul republican şi-a început discursul miercuri dimineaţă, la ora 11:47 (18:47, ora României).  A vorbit timp de 12 ore şi 52 de minute. La ora locală 00:39 (07:39, ora României), vezica l-a obligat să abandoneze. „Am descoperit că există anumite limite la adresa obstrucţiei, de care mă voi ocupa în câteva minute”, s-a scuzat el sugestiv.  Jurnaliştilor care îl aşteptau în Capitoliu, le-a spus: „Mă dor picioarele, mă dor picioarele, mă doare totul”, a mărturisit el, ulterior.

A protestat vorbind în picioare, în faţa unei săli aproape goale, faţă de lipsa de transparenţă a administraţiei preşedintelui  Barack Obama în privinţa programului secret de asasinate cu ţintă precisă cu ajutorul avioanelor fără pilot şi eventuala utilizare a acestora pe teritoriul american.

Rand Paul anunţa: „Mă ridic astăzi pentru a începe obstrucţia în privinţa nominalizării lui John Brennan la CIA. Voi vorbi până când nu voi mai putea vorbi”. A vorbit apoi puţin mai mult de 11 ore, în picioare, deoarece oratorilor nu le este permis să se aşeze în timpul unui discurs., scrie The Washington Times.

Regulamentul Senatului le permite oratorilor să păstreze cuvântul până la epuizare, chiar dacă ceilalţi 99 de senatori vor să îl întrerupă. Pentru a-l întrerupe, democraţii trebuie să depună o moţiune care le va permite, după două zile, să organizeze un vot în care vor fi necesare 60 de voturi din totalul de 100.

După primele cinci ore de discurs, liderul majorităţii democrate, Harry Reid, a încercat să facă un compromis, anunţând că îl mai lasă pe Paul să vorbească 90 de minute, iar apoi să se supună la vot propunerile senatorului. Rand Paul a spus cu vehemenţă că se opune, iar senatorii au fost nevoiţi să se lase păgubaşi. „Vom termina mâine”, i-a da replica Reid, neştiind nici el cât de aproape era de adevăr.

Nu este singurul

Paul a citit dintr-un dosar gros care se afla pe pupitrul său diferite documente, inclusiv articole legate de acest subiect, făcând apoi comentarii şi remarci proprii. 

La un moment dat, senatorul de Texas Ted Cruz l-a comparat cu personajul fictiv, Domnul Smith, interpretat de James Stewart în filmul „Domnul Smith merge la Washington” din 1939, în care s-a folosit termenul „filibuster” ce desemnează această obstrucţie parlamentară.

 

Paul Rand nu este însă nici primul, nici ultimul care are astfel de intervenţii în Senatul american. Istoricul acestuia arată că, în 2010, Bernie Sanders a susţinut un discurs de opt ore şi jumătate împotriva scăderii impozitelor. Dar reordul absolut  în materie de asemenea discursuri îi aparţine lui Strom Thurmond, care a apărat segregarea rasială timp de 24 de ore şi 18 minute în 1957.

Spynews
Cine ar fi noul suspect în cazul crimei din Brăila. Un bărbat recent eliberat din închisoare ar putea fi implicat
Bzi.ro
Sandra Mutu, încântătoare pe litoral, în costum de baie! Soția Briliantului a făcut furori!
Fanatik.ro
Afacerea cu care doi frați din Bihor au dat lovitura. Un litru poate costa și 200 de lei
Capital.ro
Adio, maestre! Legendarul cântăreţ s-a stins din viaţă: Vei intra în istorie
Playtech.ro
Lavinia Pîrva, cea mai fierbinte apariție! Soția lui Bănică a arătat chiar TOT fără inhibiții
DailyBusiness
TAROM suspendă zborurile către o destinație cunoscută. Motivele anulării
Adevarul
Totul despre crima teribilă care a șocat Statele Unite. Cum și-a omorât o româncă soțul american și i-a tăiat capul, mâinile și picioarele
Spynews
David Popovici a făcut din nou spectacol la Jocurile Olimpice. Proaspătul campion olimpic s-a calificat în finala probei „regina”
Spynews
Laura Cosoi, dezvăluiri de suflet după ce a devenit mamă pentru a patra oară. A adus pe lume o fetiță perfect sănătoasă duminică noapte
Evz.ro
Cum faci pereții lună în câteva minute. Soluția o faci în casă, costă cât o bere
Ego.ro
Cine este și cu ce se ocupă iubita lui David Popovici. Taisia, în lacrimi când sportivul a câștigat aurul olimpic la Paris
Prosport.ro
FOTO. Fosta ispită de la Insula Iubirii nu ratează nicio ocazie să își arate dragostea față de milionarul cu 24 de ani mai bătrân decât ea, care i-a luat un Ferrari cadou!
wowbiz.ro
Ce i-ar fi provocat, de fapt, moartea lui Andrei Versace? Medicii legiști au anunțat rezultatele autopsiei
Cancan.ro
Patricia a comandat o ciorbă de văcuță și o saramură de crap, într-un restaurant din Mamaia. Cum a reacționat când a văzut nota de plată
Playsport.ro
„Nu ne atingem de ale bărbaților, nu avem voie”. Românca măritată cu miliardarul Ferrari a dezvăluit ce N-O lasă niciodată să facă soțul ei cu 47 de ani mai mare
kanald.ro
Pensia cu care trăiește Nelu Vlad! Solistul piesei „Se mărită Mona mea” are o carieră de peste 4 decenii
Capital.ro
Românii primesc mai mulți bani de la stat. UE și România bat palma: Am solicitat modificare
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Prezentatoarea TV și cântăreața se iubesc fără rețineri. Imaginile cu cele două femei celebre au atras numeroase comentarii
stirilekanald.ro
'Durere mare'- Părinții doctoriței Gavril, reacție sfâșietoare
substantial.ro
Ungaria Blochează Declarația UE privind Alegerile Controversate din Venezuela
MediaFlux
RĂSTURNARTE de SITUAȚIE privind ALEGERILE din SUA! Nimeni nu se aștepta la asta de la Kamala Harris
Shtiu.ro
De ce David Popovici se stropește cu apă înainte de cursă? De ce poartă înotătorii căști?