Victor Ponta, în Mexic: „Oamenii ne acordă încredere dacă dovedim că nu avem nimic de ascuns”

Premierul Victor Ponta participă, în perioada 28-29 octombrie, în Mexic, la Summit-ul Global pentru o Guvernare Deschisă, ca răspuns la invitația adresată de președintele Statelor Unite Mexicane, domnul Enrique Peña Nieto. 
Alina Costache
28 oct. 2015, 20:46
Victor Ponta, în Mexic:

În aceste zile particip, în Mexic, la Summit-ul Global pentru o ‪‎Guvernare‬ Deschisă, ca răspuns la invitația din partea președintelui Statelor Unite Mexicane, domnul Enrique Peña Nieto.

OGP Global Summit reprezintă un spațiu excelent pentru schimbul de idei, pentru a învăța din experiența altor lideri, specialiști și academicieni, pentru a discuta despre guvernarea în secolul XXI – care trebuie să genereze beneficii pentru toți cetățenii.

P.S. Aceasta este prima vizită în ‪Mexic‬ la nivel de prim-ministru din ultimii 25 de ani și marchează aniversarea a 80 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice dintre ‪‎România‬ și Mexic!„, a scris Victor Ponta pe pagina de Facebook.

În cei aproape patru ani de ‪‎Guvernare‬ am învățat câteva lecții foarte importante, pe care le-am prezentat și la Summit-ul Parteneriatului pentru Guvernare Deschisă:

1. Transparența este alegerea cea mai bună pentru un Guvern! Oamenii se așteaptă la deschidere și sunt pregătiți să ne acorde încredere dacă dovedim că nu avem nimic de ascuns.
2. Chiar dacă țările și sistemele politice diferă, putem învăța lucruri utile din orice experiență. Avem datoria să împărtășim cunoștințele dobândite!
3. Cetățenii preferă să acceseze servicii publice de pe smartphone sau de pe computer, să economisească timp și bani. De aceea investiția în noile tehnologii va îmbunătăți foarte mult eficiența Guvernului!
4. Nu cred că sistemul public are toate răspunsurile, dimpotrivă! Cred că putem învăța foarte mult de la organizațiile private, de la ONG-uri, de la societatea civilă.
Lumea se schimbă și guvernele trebuie să se adapteze, pentru că așteptările cetățenilor sunt din ce în ce mai mari. Suntem o democrație tânără și un membru proaspăt al Uniunii Europene, dar încercăm cu toate forțele să atingem standardele internaționale înalte de democrație în ceea ce privește guvernarea„, a mai scris Ponta.

Pe agenda întâlnirii bilaterale figurează „cooperarea politică și economică, în domeniul cultural și al educației, marcarea aniversării a 80 de ani de relații diplomatice, precum și perspectivele actualizării Acordului Uniunea Europeană — Mexic”.

Programul vizitei va mai cuprinde întâlniri cu Ildefonso Guajardo Villarreal, ministrul mexican al Economiei, și cu reprezentanți ai Agenției Guvernamentale ‘Pro Mexico’. Totodată, vor avea loc discuții cu conducerea și reprezentanții Consiliului Antreprenorial Mexican pentru Comerț Exterior, Investiții și Tehnologie (COMCE), precum și cu oameni de afaceri mexicani, informează Guvernul.

Vizita are loc în contextul aniversării a 80 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice dintre România și Mexic și reprezintă prima vizită a unui prim-ministru român în Mexic, în ultimii 25 de ani.

Open Government Partnership (OGP) — Parteneriatul pentru o Guvernare Deschisă — este o inițiativă multilaterală lansată la 20 septembrie 2011, în marja Adunării Generale ONU, de Statele Unite și alte șapte state (Marea Britanie, Brazilia, Indonezia, Mexic, Norvegia, Filipine, Africa de Sud), ce urmărește creșterea transparenței guvernamentale, folosirea noilor tehnologii și a datelor deschise pentru implicarea cetățenilor în luarea deciziilor.

Guvernul României s-a alăturat inițiativei Open Government Partnership (OGP) în anul 2011, afirmând angajamentul țării noastre de a promova politicile bunei guvernări, proceduri deschise, responsabilitate și eficiență, transparență decizională în activitatea de guvernare, încurajarea participării civice la viața publică și folosirea noilor tehnologii în administrație.

Ca o recunoaștere a meritelor sale, România a fost aleasă în Comitetul Director al OGP în iulie 2015, pe baza votului celor 65 de state membre.

Spynews
Breaking news! Gigi Becali a făcut accident! La 5 metri în față, a fost nevoie de SMURD și pompieri
Bzi.ro
Incident cumplit la nunta lui Ianis Hagi! A fost chemată ambulanța
Fanatik.ro
Filmul de pe Netflix care rupe topul în România și e foarte apreciat în întreaga lume. Leonardo DiCaprio are un rol fenomenal în el
Capital.ro
Nu vrea obligație pentru proprietarii de case. Iohannis refuză legea. A decis azi, 17 iulie
Playtech.ro
ȘOC! Artista care și-a cumpărat LOC DE VECI: ”Am statuie, mă așteaptă!”
DailyBusiness
BNR dă vestea cea mare pentru românii care au împrumut la bancă!
Adevarul
EXCLUSIV Românca martoră la tentativa de asasinat a lui Trump: „Inițial am crezut că cineva trage în mulțime”
Spynews
Cine este Marina, femeia care a fost găsită moartă în propriul cabinet stomatologic, în Brăila. Ucisă la doar 41 de ani | FOTO
Spynews
Cine este Yulia Vlasova, iubita de 28 de ani a lui Johnny Depp. Rusoaica e un fotomodel de o frumusețe răpitoare | FOTO
Evz.ro
Un nou pericol vine din China, după pandemia care a ucis milioane de oameni. Despre ce e vorba
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Cum au apărut soția și fiica lui Adrian Ilie la nunta lui Ianis Hagi!
wowbiz.ro
„Am împins-o în râpă ca să mă salvez” Atitudinea șocantă a tânărului cu care Diana Maria era în pădure în ziua în care a fost sfâșiată de urs. Declarațiile lui au scandalizat pe toată lumea
Cancan.ro
BREAKING | Bogdan Cristoiu a murit încercând să salveze un tânăr de la înec 😢 -
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Se modifică vârsta de pensionare: La ce vârstă vor putea ieși femeile la pensie în 2024
Capital.ro
Plată FĂRĂ numerar. Devine obligatoriu în toată România. Guvernul dă ordin
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
stirilekanald.ro
Ea e medicul stomatolog găsită mort în cabinetul din Brăila. Soțul a făcut descoperirea macabră
substantial.ro
Institutul ‘Elie Wiesel’ condamnă decizia Sinodului BOR de a canoniza clerici cu trecut legionar
MediaFlux
ÎNCĂ o TENTATIVĂ de ASASINAT pentru TRUMP! A FOST UCIS pe LOC
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'