Discursul lui Victor Ponta din Parlament a câștigat 377 de voturi de susținere pentru Guvernul restructurat

Votul plenului reunit al Parlamentului pentru Executivul condus de Victor Ponta reprezintă un semnal de încredere dat de către reprezentanții alegătorilor români după 2 ani și jumătate de guvernare. Cele 377 de voturi obținute depășesc așteptările și marchează un moment de stabilitate și consecvență pentru România, un acord bazat pe încrederea în reperele pentru viitorii ani fixate în discursul prim-ministrului.
Romania TV
15 dec. 2014, 22:35
Discursul lui Victor Ponta din Parlament a câștigat 377 de voturi de susținere pentru Guvernul restructurat

Victor Ponta s-a prezentat în Parlament cu temele făcute și cu o viziune clară pentru România, detaliată în cadrul unui discurs care a demonstrat că actualul prim-ministru, în ultimii doi ani, și-a definit clar prioritățile executive și știe ce are de făcut în continuare.

Viitorul cabinet și-a propus, potrivit priorităților prezentate de premier, continuarea creșterii economice prin respingerea politicilor de austeritate și printr-o stabilitate fiscală care înseamnă că taxele și impozitele nu vor crește, iar cota unică, CAS și TVA-ul la pâine reduse se vor păstra. Mai mult, această direcție trebuie să fie urmată în același timp cu aplicarea măsurilor sociale care pot transforma datele macroeconomice bune în creșteri de salarii și pensii.

„Îmi doresc ca în 2016 să avem 5 ani neîntrerupți de creștere economică, în care balanța între populația activă, locurile de muncă fiscalizate și numărul pensionarilor să devină din nou echilibrată. Putem avea performanță economică luand în același timp și măsuri de dreptate sociala!”, a declarat șeful Guvernului.

În discursul său, Ponta a dat dovadă de maturitate politică și a pus accentul pe buna colaborare dintre Guvern și Parlament, spre deosebire de predecesorii săi în funcție, care s-au folosit de Parlament doar pentru a-și pune în aplicare proiectele, fără a stabili o linie de dialog între Putere, majoritate și Opoziție.

„Vreau să găsim în continuare căi de îmbunătățire a colaborării dintre Guvern și Parlament. Propun majorității parlamenare care susține Executivul o agendă de acțiuni pentru 2015-2016, în baza programului USL pe care guvernul l-a prezentat în 2012 și pentru care am primit votul de încredere al Camerelor Reunite”, a precizat Victor Ponta în plenul Camerelor reunite.

Mai mult, Ponta a dat dovadă de o bună viziune de lider reformator. Președintele PSD a subliniat că în următorul an toate forțele politice vor trece printr-o perioadă de reformă, evidentă mai ales la nivelul combaterii corupției, iar standardele și regulile definite prin dialog și consens se vor regăsi atât la nivelul Constituției, cât și la cel al statutelor organizațiilor politice.

„Parlamentul și partidele politice vor trece în 2015 printr-o reformă radicală a sistemului politic. Avem obligaţia de a dialoga, de a stabili standarde şi reguli și de a găsi cât mai multe soluţii consensuale privind Constituţia, Parlamentul, autorităţile locale şi partidele”, a afirmat Ponta.

Prim-ministrul a arătat luni românilor că are o idee clară despre direcția în care trebuie să meargă România, iar votul de încredere dat de reprezentanții legislativului nu marchează doar schimbarea compoziției politice sau a structurii Executivului, ci și un sprijin pentru agenda de acțiuni pentru următorii doi ani.

Astfel, discursul lui Ponta a definit strategia pe care Guvernul o va aplica pentru România anilor 2015 și 2016, una care va conduce la predictibilitate fiscală, dezvoltare economică și sprijin concret pentru românii care vor mai multe investiții în venituri, infrastructură, agricultură, sănătate și educație. Desigur, rezultatele se vor vedea atât prin buna organizare a bugetului, cât și prin eficiența guvernamentală evidențiată de ritmul de creștere al absorbției fondurilor europene.

Spynews
EXCLUSIV | Cât s-a împrumutat Andrei Versace de la cămătari înainte să moară. Suma a tocat-o la ruletă, în câteva mâini
Bzi.ro
Anca Țurcașiu a făcut furori, în costum de baie, pe Instagram! La 54 de ani, artista arată impecabil!
Fanatik.ro
Lidl aduce la raft de luni, 29 iulie 2024, produsele care au rupt norma printre români. Se vor vinde repejor
Capital.ro
Șoferii cu mașini pe motorină vor fi taxați în plus. Anunț oficial în România chiar azi, 28 iulie
Playtech.ro
Bancul Zilei. Bubulina și Bulă se pregătesc de noaptea nunții: ”Fii tandru și...”
DailyBusiness
Sute de frigărui din carne de câine, scoase la vânzare. Ofițerii de ordine publică au intervenit de URGENȚĂ
Adevarul
Litoralul românesc în anii '80, marea piață neagră a Europei de Est. Ce averi făceau bișnițarii polonezi în vacanțele la Marea Neagră
Spynews
Scandal monstru între Florin Salam și Tzancă Uraganu! Scenă ireală petrecută între cei doi artiști, cu tentă penală | VIDEO
Spynews
Imagini de Evul Mediu la Iași! Scandal cu pistoale și cuțite în plină stradă. Ireal ce a generat tulburătoarele scene | VIDEO
Evz.ro
Cum poți călători mai ieftin. Sfaturile specialiștilor și cele mai răspândite greșeli
Ego.ro
Andreea Marin a făcut SENZAȚIE într-un costum de baie DECOLTAT. Vedeta are o siluetă perfectă, după ce a slăbit considerabil FOTO
Prosport.ro
FOTO. Ioana Tamaș, apariție incendiară în costum de baie. Imaigni hot cu soția lui Gabi Tamaș în Bali
wowbiz.ro
Ultimele mesaje ale Dianei, înainte să fie ucisă cu toporul de soțul ei! Ce a făcut fix în ziua tragediei
Cancan.ro
Roxana Dobre l‐a părăsit pe Florin Salam! Și-a luat copiii și a fugit
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Un bărbat a fost reținut de polițiști, după ce a înjunghiat un tânăr la o terasă din Neamț. Totul ar fi pornit de la un conflict spontan
Capital.ro
Interzis pentru cei care au telefoane mobile. Te arestează imediat. Se dă lege
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Aza Gabriela, apariție spectaculoasă în plină vară! Cum s-a afișat cântăreața
stirilekanald.ro
Breaking news! E vorba despre soțul doctoriței Marina Gavril
substantial.ro
Eduard Ionescu – Victorie Spectaculoasă la JO Paris 2024 după Salvarea a Șase Mingi de Meci
MediaFlux
CUTREMUR în SUA! RĂSTURNARE TOTALĂ de SITUAȚIE în ALEGERILE PREZIDENȚIALE
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!