Întâlnirea tête-à-tête dintre cei doi a avut loc la Palatul Parlamentului şi a durat câteva minute. Ulterior, Tăriceanu a discutat şi cu liderii celorlalte formaţiuni din arcul guvernamental.
„Discuţiile au avut ca subiect candidatura mea la preşedinţia Senatului. Am acceptat propunerea care mă onorează şi care ne va da posibilitatea să mergem înainte cu proiectul USL şi sper să pot aduce o contribuţie consistentă în a apăra interesele celor care au votat USL într-o proporţie covârşitoare”, a declarat Călin Popescu-Tăriceanu adpugând că se aşteaptă să fie votat şi de unii senatori ai PNL.
Discuţiile precedă şedinţa de luni a plenului Senatului în care este programată alegerea unui nou preşedinte al Senatului, în urma demisiei din această funcţie a lui Crin Antonescu, preşedinte al PNL.
Preşedintele PSD a declarat, duminică, că ar prefera ca la conducerea Senatului să fie o personalitate de centru-dreapta pentru a păstra mesajul originar al USL, ca la conducerea ţării să se afle reprezentate mai multe forţe politice. Întrebat dacă ar fi potrivit pentru funcţie Călin Popescu-Tăriceanu, Victor Ponta a spus că pe fostul premier îl recomandă experienţa şi prestanţa pentru această funcţie, dar decizia va fi luată luni de către grupul senatorial al PSD.
„Eu cred că la condcuerea Senatului ar trebui să fie cineva de centru-dreapta. Pe Călin Popescu-Tăriceanu îl recomandă şi experienţa şi prestanţa. Dacă va candida, eu cred că are calităţile pentru a fi al doilea om în stat”, a declarat Victor Ponta.
Acesta a precizat că o eventuală susţinere a lui Popescu-Tăriceanu este condiţionată de decizia pe care o vor lua senatorii PSD, adăugând că a discutat deja cu unii dintre ei şi ar agrea această variantă. „Este vorba de a păstra ideea ce a stat la baza USL. Ideea de a avea cât mai multe forţe politice în conducerea statului este valabilă în continuare”, a mai spus Ponta.