Compania gigant a anunțat dizolvarea și lichidarea Siemens Gamesa Renewable Energy Romania SRL, care se ocupa cu furnizarea, întreținerea și mentenanța turbinelor eoliene.
În ciuda faptului că subsidiara nu are datorii, activele rămase vor fi distribuite între acționari. Conform celor mai recente informații disponibile pe termene.ro, la finalul anului 2023, Siemens Gamesa Renewable Energy Romania SRL deținea un capital de aproape 56 de milioane de lei, însă a înregistrat pierderi de peste 5 milioane de lei, la o cifră de afaceri de aproximativ 3,8 milioane lei. În anul precedent, pierderile se ridicau la 1,12 milioane lei, cu o cifră de afaceri nulă.
În 2022, Siemens Gamesa a vândut către investitorul norvegian Emergy AS mai multe companii din România, dezvoltatoare de parcuri eoliene, ce aveau un portofoliu local de proiecte eoliene totalizând aproape 360 MW.
Tot în România este aproape finalizat parcul eolian Pecineaga, dezvoltat de danezii de la Eurowind Energy, cu o capacitate de 48 MW, construit folosind turbinele Siemens Gamesa SG 6.6-170, cel mai mare model de turbine eoliene din țară, optimizat pentru condiții de vânt scăzut, maximizând astfel producția de energie.
Colosul Siemens Gamesa a anunțat că închide ultima subsidiară din România, după ce a vândut proiecte eoliene românești de sute de MW. Siemens Gamesa, joint-venture-ul gigant creat în 2017 prin fuziunea dintre spaniolii de la Gamesa Corporacion Technologica și nemții de la Siemens Wind Power, încetează activitatea ultimei subsidiare deținută în România. Grupul a decis dizolvarea și lichidarea companiei locale de furnizare, service și mentenanță de turbine eoliene Siemens Gamesa Renewable Energy Romania SRL.
Aceasta nu are datorii, iar activele rămase vor fi distribuite între acționari. La finalul anului 2023, Siemens Gamesa Renewable Energy Romania SRL dispunea de numerar în valoare totală de aproape 56 de milioane de lei.
În urmă cu doi ani, conglomeratul hispano-german le-a vândut celor de la Emergy AS, investitor norvegian în unități de producție de energie regenerabilă, mai multe firme românești dezvoltatoare de parcuri eoliene, cu un portofoliu local de proiecte însumând aproape 360 MW.
De altfel, în țara noastră este aproape finalizat parcul eolian Pecineaga al danezilor de la Eurowind Energy, de 48 MW, construit cu turbine Siemens Gamesa SG 6.6-170, cel mai mare tip de generator electric eolian din România. Acest model este optimizat să funcționeze eficient chiar și în condiții de vânt redus, maximizând astfel producția de energie.