„Apreciez acest gest al oamenilor, deşi se află într-o situaţie disperată, au dat dovadă de bună credinţă şi au renunţat la această formă, hai să-i spunem agresivă de dialog cu prefectura. Oamenii au înţeles că prefectura nu este părtaşă la cauzele care au generat situaţia în care sunt. Eu mi-am declarat toată disponibilitatea de a-i ajuta pe oameni, pe lângă Guvern şi conducerea combinatului, ca oamenii să intre cât mai repede în plată”, a declarat pentru prefectul Cornoiu, potrivit Agerpres.
Mai mulţi disponibilizaţi de la Oltchim au protestat în ultimele săptămânii în faţa sediului Prefecturii Vâlcea, solicitând plăţile care le-au fost promise în iunie 2013 când au fost concediaţi.
O parte dintre aceştia au ales la începutul săptămânii să intre în greva foamei, rămânând pe scările prefecturii şi cerând ca premierul Victor Ponta să vină la Râmnicu Vâlcea pentru a rezolva situaţia.
Prefectul Dumitru Cornoiu a dialogat în mai multe rânduri cu aceştia, pentru a-i convinge să renunţe la această formă de protest.
Oltchim este cel mai mare agent economic din Vâlcea, se află în insolvenţă din ianuarie 2013 şi urmează să fie privatizat pe 6 iunie.
Anul trecut, în luna iunie, 900 de salariaţi au fost disponibilizaţi, iar plăţile compensatorii au fost trecute la masa credală, urmând ca cei concediaţi să-şi primească drepturile după privatizarea combinatului.