Aceştia au format o delegaţie care a intrat la discuţii cu prefectul, spunând că dacă nu se rezolvă situaţia, vor recurge la greva foamei.
„Am discutat cu oamenii, au dreptate, ce să spun, sunt cei care au fost disponibilizaţi anul trecut şi îşi aşteaptă plăţile compensatorii care au intrat în masa credală şi restanţele la concediile neefectuate. Noi, ca instituţie, am fost intermediar între oameni şi conducerea combinatului. Le-am promis însă celor din delegaţie că pe 7 mai voi avea un răspuns şi de la Guvern. Pentru că voi înmâna o mapă cu doleanţele oamenilor la Ministerul Muncii.(..) Nu ştiu dacă e posibilă o ordonanţă de urgenţă specială, pentru că trebuie văzut care este bugetul şi dacă sunt prevăzute sume în acest sens„, a declarat prefectul Dumitru Cornoiu, citat de Agepres.
În mai 2013, Oltchim a disponibilizat 900 de salariaţi, 600 de pe platforma de la Râmnicu Vâlcea şi 300 de pe platforma Bradu din Piteşti, urmând ca salariile compensatorii să le fie acordate după privatizarea combinatului, sumele fiind trecute la masa credală.
Oltchim se află în insolvenţă din ianuarie 2013 şi este scos la privatizare, ultimul termen fixat în acest sens fiind 17 mai, după ce la cel anterior 28 martie, nu s-a prezentat nici un investitor. În această perioadă, Guvernul şi-a asumat obligaţia de a prelua rafinăria Arpechim de la OMV şi ulterior să o vândă la pachet cu Oltchim.