Diverta îşi cere intrarea în insolvenţă. Firma prin care a fost înaintată cererea de insolvență și care operează lanțul de librării a trecut anul trecut de la afaceri de 64,3 milioane lei și un profit net de 63.474 lei, cu 214 angajați, la afaceri de 38,9 milioane lei și pierderi de 10,7 milioane lei, cu 156 de angajați.
În cazul acestei firme, datoriile totale au urcat de la 33,2 milioane lei la 33,9 milioane lei. Cererea de insolvență a fost depusă după ce împotriva firmei au fost înaintate mai multe solicitări de încuviințare de executare silită și ordonanțe de plată de către diferiți furnizori, scrie Profit.ro.
Dacă va fi aprobată de instanță, aceasta va fi a doua intrare în insolvență a lanțului, după cea din 2010, declanșată atunci pe fondul crizei financiare globale. La acel moment, datoriile Diverta depășeau 10 milioane euro (apropiate de actualul nivel), compania intrând în reorganizare judiciară.
Citeşte şi: Bucureștiul riscă o invazie de căpușe și tânțari. Compania responsabilă cu deratizarea este în insolvență
Diverta a ieșit din insolvență în 2013. În februarie, fondatorul Diverta, Octavian Radu, descria cum a fost afectat lanțul de pandemie. “Afectată de criză a fost săraca Diverta. Închizi mall-urile, magazinele, nu mai ai venituri, dar plătești salarii și se acumulează datorii și pierderi și sperăm mult în ajutorul statului, în înțelegerea furnizorilor. Cred că o să mor înaintea Divertei, acum… nu vreau să mor foarte repede. A suferit, la fel cum a suferit acum 12 ani, dacă nu e nimeni în mall, pot să stau și în cap. Evident că Diverta online a crescut, dar nu poate să compenseze”, spunea Radu în interviu.
Retailerul Diverta a fost înființat în 1999 de Radu Octavian. Ulterior, Amalia Buliga, CEO al Diverta de 7 ani, a intrat în acționariatul companiei, prin cumpărarea unui pachet de 10% din acțiuni, mișcare anunțată de Profit.ro. Diverta are astăzi o rețea de 25 de magazine la nivel național.