Dizolvă bicarbonat în oţet şi aruncă soluţia pe pereţi. În doar câteva minute mucegaiul de pe perete va dispărea. Astfel, dacă ai încercat numeroase soluţii scumpe din comerţ şi nimic nu a funcţionat, poţi opta oricând pentru varianta naturală şi foarte ieftină.
Modul de preparare a soluţiei anti-mucegai
Amestecă patru linguri cu vârf de bicarbonat de sodiu cu jumătate de litru de oţet de mere şi jumătate de litru de apă. Toarnă soluţia obţinută într-un recipient cu pulverizator, apoi poţi începe să stropeşti zonele afectate de mucegai.
Lasă să acţioneze cel puţin 30 de minute, după care aeriseşte foarte bine încăperea.
Cum scapi de mirosul de oţet
Ca să scapi de mirosul persistent de oţet, poţi să foloseşti câteva picături de ulei esenţial de lămâie sau lavandă amestecat cu apă. Pulverizează soluţia în cameră.
Cum prevenim apariţia mucegaiului
Ca să eviţi să mai ai probleme cu mucegaiul, este recomandat să cumperi un dezumidificator. Acesta menţine nivelul de umiditate la 50%.
De asemenea, este foarte important să aerisim cât mai bine casa, de cel puţin două ori pe zi. Evitaţi să uscaţi rufele pe calorifer.
Cu siguranţă nu ştiai cât de important este să nu stingi becul după ce faci duş. Întunericul favorizează apariţia bacteriilor şi a igrasiei.
Mai mult, pentru eliminarea microsporilor de mucegai, este esenţial să aspirăm toată casa şi să ştergem praful cel puţin o dată pe săptămână. În cazul în care doreşti să renovezi locuinţa, atunci este important să ştii ca vopseaua antimucegai te scapă de problema igrasiei. Aceasta poate fi folosită în camerele în care ştii că apare, de obicei, mucegaiul, potrivit playtech.ro.
Igrasia slăbeşte sistemul imunitar, afectează sistemul nervos şi poate favoriza chiar şi apariţia cancerului.