Procurorii solicită judecătorilor de la Înalta Curte de Casație și Justiție prelungirea cu 30 de zile a măsurii arestării preventive pentru Elena Udrea în dosarul „Gala Bute”.
În același dosar, DNA solicită prelungirea măsurilor preventive și în cazul altor inculpați, respectiv Rudel Obreja și Tudor Breazu (arest preventiv), Ștefan Lungu și Gheorghe Nastasia (arest la domiciliu).
Procurorii DNA au decis, în schimb, să nu mai ceară prelungirea arestului la domiciliu în Dosarul Microsoft, în care Elena Udrea este acuzată de luare de mită, spălare de bani, dar şi de trafic de influenţă.
CITEŞTE ŞI Elena Udrea SCAPĂ de un mandat de ARESTARE. Decizia procurorilor DNA
Măsura arestului preventiv în dosarul Gala Bute va expira pe 26 martie, iar DNA a decis să ceară prelungirea lui. Decizia finală stă în mâinile judecătorilor de la instanţa supremă, care ar putea să nu admită această prelungire sau să schimbe măsura arestului preventiv în arest la domiciliu.
CITEŞTE ŞI ELENA UDREA, faţă în faţă cu denunţătorii săi la DNA. Confruntările s-au încheiat după 7 ore VIDEO
Elena Udrea a fost arestată preventiv în acest dosar pe data de 25 februarie iar mandatul expiră pe 26 martie.
În dosarul „Gala Bute”, Elena Udrea a fost acuzată inițial de abuz în serviciu, tentativă la folosirea de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete pentru obținerea pe nedrept de fonduri din bugetul Uniunii Europene, folosire a influenței în scopul obținerii de foloase necuvenite și luare de mită. Ulterior, DNA a pus-o sub acuzare pentru alte trei infracțiuni de luare de mită.
Joi, Elena Udrea a fost confruntată timp de aproape 7 ore, cu denunţătorii săi din „Gala Bute”. Procurorii DNA au aprobat solicitarea fostului ministru al Turismului, iar Elena Udrea s-a confruntat cu oamenii care iniţial i-au fost alături, iar apoi au turnat-o. Udrea a fost confruntată cu Ştefan Lungu, Gheorghe Nastasia, Adrian Gărdean şi Ana Maria Topoliceanu.