Percheziţii DNA la sediile PNL şi PSD Prahova în dosarul lui Iulian Herţanu, cumnatul lui Victor Ponta

Procurorii DNA au descins joi la sediul PNL şi PSD Prahova, de unde au ridicat registrul de sponsorizări al organizaţiilor din perioada 2011-2015 în legătură cu dosarul de corupţie în care este urmărit penal cumnatul premierului, Iulian Herţanu. DNA caută dovezi privind sponsorizările care au ajuns la filialele PNL şi PSD în perioada 2011-2015.
Ionela Marcu
09 apr. 2015, 12:11
Percheziţii DNA la sediile PNL şi PSD Prahova în dosarul lui Iulian Herţanu, cumnatul lui Victor Ponta

Procurorii DNA anchetează campaniile electorale din 2012, dar și cele două campanii din 2014, inclusiv cea prezidențială.

Citeşte şi: DNA, precizări legate de denunţurile formulate împotriva lui VASILE BLAGA

„În vederea unei informări corecte şi transparente, vă comunicăm că astăzi, 09 aprilie 2015, procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie au solicitat organizaţiei PNL Prahova, printr-o adresă oficială, registrul de evidenţă a sponsorizărilor aferent perioadei 01.01.2011-08.04.2015, în interesul urmăririi penale ce se efectuează într-un dosar deschis de Serviciul Teritorial Ploieşti al Direcţiei Naţionale Anticorupţie„, se arată în comunicatul DNA.

Liberalii de la Prahova confirmă descinderea efectuată de procurorii DNA și au explicat că procurorii au ridicat registrul de finanțări.

„Au solicitat documente din perioada 2011 și 2015. Sponsorizările, din cât știu eu, au fost transparente. Nu au oferit niciun fel de justificări, nu au făcut precizări suplimentare. Bănuiesc că îi interesează dacă au fost sponsorizări legale sau nu. Dacă o să ceară explicații suplimentare le vom da atunci când le vor cere și atât cât știu eu despre ele”, a declarat Ion Luchian, copreședintele PNL Prahova.

La centru, liderii PNL au precizat că această acțiune a DNA pare doar o acțiune izolată, ea neavând impact asupra altor organizații din țară, scrie stiripesurse.ro

Surse judiciare au declarat că solicitarea acestor documente a fost făcută de DNA în dosarul în care este cercetat, alături de alte persoane, cumnatul premierului Victor Ponta, Iulian Herţanu, acuzat de constituire de grup infracţional organizat şi deturnare de fonduri de europene.

În acelaşi dosar sunt cercetate sub control judiciar şi alte persoane, între care deputaţii Sebastian Ghiță,Vlad Cosma şi preşedintele Consiliului Judeţean Prahova, Mircea Cosma, acuzaţi de sprijinire de grup infracţional.

Citeşte şi: Iulian Herţanu rămâne în arest preventiv în dosarul privind extinderea reţelei de canalizare în Comarnic

Unul dintre cei urmăriţi penal în dosarul cumnatului premierului este şi fostul consilier judeţean Mihai Coman, fost consilier judeţean PSD, consilier al directorului SC Hidro Prahova şi cunoscut drept un apropiat al fostului preşedinte al PNL Prahova, deputatul Mircea Roşca, suspendat din funcţie după ce a fost trimis în judecată de DNA într-un dosar de corupţie.

Potrivit anchetatorilor, Virgiliu Roman, Sebastian Ghiţă, Vlad şi Mircea Cosma au sprijinit grupul infracţional din care făcea parte Iulian Herţanu ca să acceseze şi să primească fonduri europene în cadrul contractului de extindere a reţelei de canalizare din oraşul Comarnic, proiect în valoare de aproape zece milioane de euro.

Procurorii susţin că, în perioada 2011 – 2015, preşedintele Consiliului Judeţean Prahova, Mircea Cosma, fost preşedinte al filialei judeţene a PSD, a făcut demersuri (intervenţii pentru numirea în funcţii a unor persoane, obţinerea de informaţii confidenţiale – activităţi derulate direct sau prin intermediul consilierilor săi personali) la funcţionari ai SC Hidro Prahova şi a exercitat presiuni (ameninţări cu privire la înlocuirea din funcţie) asupra directorului general al societăţii, pentru ca aceştia să atribuie ilegal asocierii SC Grossmann Engineering Group SRL – SC Euroconstruct Trading 98 SRL contractul de lucrări pentru extinderea reţelei de canalizare în oraşul Comarnic. De asemenea, Mircea Cosma a făcut presiuni pe durata derulării contractului pentru prelungirea termenelor de execuţie şi efectuarea ilegală de plăţi.

Proiectul privind extinderea reţelei de canalizare la Comarnic, în valoare de aproximativ zece milioane de euro, avea termen de finalizare februarie 2014, însă lucrările, care nu au fost finalizate, au fost sistate la sfârşitul anului trecut.

În dosarul privind fraudarea de fonduri europene, la sfârşitul lunii februarie, au fost audiate la DNA Ploieşti atât mama premierului Victor Ponta, Cornelia Naum, cât şi sora acestuia, Alexandra Herţanu.

 


Spynews
Cine este Marina, femeia care a fost găsită moartă în propriul cabinet stomatologic, în Brăila. Ucisă la doar 41 de ani | FOTO
Bzi.ro
Incident cumplit la nunta lui Ianis Hagi! A fost chemată ambulanța
Fanatik.ro
Filmul de pe Netflix care rupe topul în România și e foarte apreciat în întreaga lume. Leonardo DiCaprio are un rol fenomenal în el
Capital.ro
Plată FĂRĂ numerar. Devine obligatoriu în toată România. Guvernul dă ordin
Playtech.ro
Medicul lui Shannen Doherty, dezvăluiri despre ultimele clipe din viața celebrei actrițe: Nu era pregătită să plece
DailyBusiness
BNR dă vestea cea mare pentru românii care au împrumut la bancă!
Adevarul
EXCLUSIV Românca martoră la tentativa de asasinat a lui Trump: „Inițial am crezut că cineva trage în mulțime”
Spynews
Cine este pe bancnota de 200 de lei. Există un detaliu pe care puțini români l-au observat
Spynews
Tu crezi că poți rezolva măcar 1 din aceste 10 ghicitori grele, fără ajutorul Google?
Evz.ro
Cătălin Bordea a uitat-o pe Livia. Amănunte ascunse despre noua iubită
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Cum au apărut soția și fiica lui Adrian Ilie la nunta lui Ianis Hagi!
wowbiz.ro
„Am împins-o în râpă ca să mă salvez” Atitudinea șocantă a tânărului cu care Diana Maria era în pădure în ziua în care a fost sfâșiată de urs. Declarațiile lui au scandalizat pe toată lumea
Cancan.ro
BREAKING | Bogdan Cristoiu a murit încercând să salveze un tânăr de la înec 😢 -
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Pe ce dată și la ce oră urmează să fie virate alocațiile elevilor în august 2024
Capital.ro
Rusia se RETRAGE. Bucurie de nedescris în Ucraina: Amintiți-vă de această zi
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
stirilekanald.ro
Ea este femeia, medic stomatolog, găsită fără suflare în cabinetul din Brăila. Soțul a făcut descoperirea macabră
substantial.ro
Diferențele de Preț la Apa Plată Între Supermarketuri și Litoralul Românesc, Criticată de Directorul ANPC
MediaFlux
ÎNCĂ o TENTATIVĂ de ASASINAT pentru TRUMP! A FOST UCIS pe LOC
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'